שאלה

ZIV E

New member
שאלה ../images/Emo13.gif

אני נכה בשיעור של 75%. הקיצבה שלי שלי היא 2000 ש"ח. לאחרונה התחלתי לעבוד כחצי משרה (1700 ש"ח בחודש). האים אני פטור ממס הכנסה? האים אני פטור מתשלום לביטוח לאומי? בחברה שבה אני עובד יודעים שהיתה לי מיגבלה מסויימת בעבר,אך הם חושבים שהיא עברה לי (לא כך הדבר).האים כדאי לי במידה ואני פטור מתשלום למס הכנסה ותשלום לביטוח לאומי לומר למקום העבודה שיש לי את הפטורים הנ"ל,או לחכות לסוף השנה ולנסות להתקזז עם מס הכנסה ועם ביטוח לאומי? מחכה לתשובתכם. תודה מראש

פטור מתשלום דמי ביטוח לנכה

המקבל קצבת נכות כללית מלאה. אתה פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי וזאת בהתאם להוראות סעיף 351(ד) לחוק הביטוח הלאומי, הקובע: לא ישולמו דמי ביטוח בעד הזמן שבעדו מגיעה למבוטח קצבת נכות לפי פרק ה' או לפי פרק ט' אם אין לו כל הכנסה אחרת, ולא ישולמו דמי ביטוח לפי סעיף 335(א), (ב), (ד), (ה), (ז), (ח) ו- (ט) בעד הזמן שבעדו מגיעה למבוטח לפי סעיף 105 או לפי סעיף 200 קצבה בשל דרגת נכות יציבה, או לפי סעיף 200 קצבה בשל דרגת נכות בלתי יציבה, שנקבעה לתקופה רצופה של שנה לפחות, והכל אף אם יש לו הכנסה אחרת. סעיף 200 לחוק, הוא הסעיף שלפיו אתה מקבל את קצבת הנכות המלאה:נכה יחיד שנקבעה לו דרגת אי- כושר להשתכר של 75% לפחות... אשר להוראות פקודת מס הכנסה. לדאבוני, אין הדבר בתחום הנושאים של הפורום הזה ואין הוא גם בתחום הידע שלי.

למעלה