שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

אני מתעניינת בלימודי ביואינפורמטיקה. אמרו לי שלאחר סיום הלימודים- התואר הוא גם במדעי המחשב. האם זה שאומר שאם אני אלמד ביואינפורמטיקה ובסוף לא אבחר לעבוד בזה, אוכל לעבוד במדעי המחשב כמו כל סטודנט אחר שעשה תואר בזה
האם זה שם אותי בעמדה נחותה יותר אל מול בעלי תואר בהנדסת מחשבים

vinney

Well-known member
מי אמר לך?

את תהיי בעמדה נחותה מאוד יחסית ללומדי הנדסת מחשבים, כי אם התואר שלך הוא במדעי המחשב, את לא תלמדי הנדסת מחשבים. אם תוכלי להבהיר לנו על מה את מדברת, אולי מישהו פה יוכל לתת לך תשובה יותר לעניין

vinney

Well-known member
לא הבנת מה שאלתי

על איזה תואר את מדברת ? באיזה מוסד? במה את רוצה לעסוק?

הא

אני אישית מעדיפה ללמוד ביואינפורמטיקה באת"א, אבל יש מצב שאני אבחר בסוף בב"ש (אומרים ששם זה יותר ברמה) לא יודעת עדיין... אני מאוד אוהבת מחשבים... אני רוצה לעשות משהו בתחום- ומשהו מועיל

BugoK

New member
תגובה

שלום לך, באת"א התואר הוא בעיקרון מעין תואר דו חוגי במדעי המחשב ובביולוגיה - עם כמה קורסים מיוחדים (בשנים ב' ג') שעומדים על הייחוד שבשילוב של שני המקצועות. לגבי עיסוק במחשבים לאחר התואר - את עושה את קורסי החובה של מדמ"ח, ואפילו לא את כולם. (את לא עושה את לוגיקה למדעי המחשב וסיבוכיות). בנוסף, את עושה את קורסי המתמטיקה של התואר ברמה פחות גבוהה מאשר הקורסים של המסלול המורחב. מה זה אומר? שהקורסים במתמטיקה יהיו יותר קלים, ושאם תרצי תואר שני באת"א במדמ"ח - תצטרכי להשלים את שני הקורסים שציינתי. בגדול, מבחינת מדעי המחשב - אין הבדל כל כך, פרט לקוסי הבחירה. את תעשי רק שני קורסי בחירה במדמ"ח (או אולי אפילו אחד, אני לא בטוח), וזאת לעומת 10 קורסים - כמו אנשי המסלול המורחב. (זהו בהחלט חיסרון לדעתי, כמי שגם למד במסלול דו חוגי). הייתי ממליץ לך לגלוש לאתרי הפקולטות השונות, ולקרוא את תכניות הלימודים. שיהיה בהצלחה.

vinney

Well-known member
אני חושב שאם את לא אוהבת ביולוגיה

יהיה לך קשה ללמוד את זה. אבל זה תלוי רק בך, בסופו של דבר, אף אחד לא יודע מה הכי טוב בשבילך

הממ גם אני לא יודעת אבל../images/Emo12.gif

הבעיה שלי היא שהייתי טובה בביולוגיה בתיכון, אבל בכיתה י'- השנה האחרונה שלמדנו ביולוגיה ללא מגמה, הייתה מורה שלא אהבתי ואני לא יודעת אם הרתיעה החלקית שיש לי מהמחשבה על לימוד ביולוגיה היא בגללה או בגלל שאני לא אוהבת את המקצוע. כי שנה לפני זה דווקא יחסית אהבתי.

ron369

New member
שמעתי שדווקא לעשות את זה בתואר 1 לא

הכי מומלץ, למרות שדרישות הקבלה של זה בשמיים. תבדקי את הנושא. שימי לב לכך שביואינפורמטיקה, אם המידע שלי מדוייק, ניתן בעבר לתלמידי תואר שני. תבדקי מה באמת לומדים בזה. תתחקרי כאלה שבאמת יודעים. ובררי מס' טלפון של אחראים על הנושא באונ' השונות.

GuestOfHonor

New member
ביואינפורמטיקה

סוף סוף משהו שאני מבין בו
. עשיתי קצת 'סקר שוק' על זה בשנה שעברה... ברוב האוניברסיטאות התואר הזה הוא או תואר ראשון כפול (ת"א לדוגמא) או שלומדים תואר שלם\מצומצם במדעי המחשב ובנוסף כמעט תואר מצומצם במדעי החיים (האוניברסיטה העברית לדוגמא). לגבי אחרי סיום הלימודים, בשני המקרים בהחלט אפשר למצוא עבודה כמתכנת עם התואר הזה. כמו שאמרו פה בשרשורים אחרים בפורום בזמן האחרון, רוב התוכן של תואר במדעי המחשב לא קשור ישירות לתכנות אלא לדברים כמו דרכי פיתרון (אלגוריתמים) ושיטות חישוב, שהמחשב הוא במקרה הכלי שמשתמשים בו כדי ליישם אותם בתכל'ס. יותר מזה, מכיוון שברוב המוסדות האקדמים, 'ביואינפורמטיקה' (או 'ביולוגיה חישובית') נחשב מסלול למצטיינים, זה עוד עלול להיראות טוב ברזומה בהשוואה לתואר רגיל במדעי המחשב. לגבי ההשוואה להנדסת מחשבים - בתוכניות הנדסת מחשבים שאני מכיר, לומדים למעשה הנדסת אלקטרוניקה פלוס מדעי המחשב (התוכנית של את"א בתור דוגמא). זה עולם אחר לגמרי, שלוקח אותך יותר לכיוון של 'חומרה' כמו פיתוח מערכות אלקטרוניות גדולות. (מי רוצה לעבוד באינטל? ידיים באוויר רבותי!). אם תנסי למצוא עבודה בתחום הזה, בטח ובטח שלבוגרי הנדסת מחשבים עם יידע מעמיק בחומרה יהיה יתרון עליך. לגבי 'להחליט לא להמשיך לעבוד בתחום' - בארץ התחום הזה מאוד *מאוד* מצומצם. אני אישית החלטתי ללמוד את התואר מתוך ידיעה שאני עושה אותו יותר בשביל העניין והסיכוי לעשות משהו מעניין בתארים מתקדמים, ופחות ובשביל הסיכוי שאני אצליח למצוא עבודה בארץ (ואני לא כזה מתלהב מהאפשרות של לעבוד בזה בחו"ל) - לידיעתך.

למעלה