שאלה

Potato chips1

New member
שאלה../images/Emo13.gif

היי חבר'ה! רציתי לשאול אם יש כזה דבר תואר בתנ"ך(חייב להיות, לא?), ואם יש איפה אפשר ללמוד את זה? גם נצרות מעניינת אותי, ידוע לכם איפה אפשר ללמוד לתואר גם בנושא הזה, אם יש כזה בכלל?

פלגיה

New member
לימודים אקדמאיים במקרא

(כך זה נקרא בדרך כלל) יש בכל אוניברסיטה. באוניברסיטה העברית התואר נכלל בחוג ללימודי יהדות. לגבי נצרות - לא נראה לי שזה נלמד בנפרד. ניתן לברר על לימודי תיאולוגיה.

arandiera

New member
השאלה על נצרות מעניינת

והתשובה מסובכת. למיטב ידיעתי אין לימודי נצרות באקדמיות של ישראל. על הדת היהודית אפשר ללמוד במסגרת לימודי "מחשבת ישראל" (הפילוסופיה של הדת) על הטקסט היהודי הקאנוני אפשר ללמוד במסגרת חוגים למקרא ולמזרח קדום (יש בירושלים, יש בבאר שבע, יש בחיפה. לא יודעת לגבי תל אביב (מצבם נאחס באופן כללי בכל מה שקשור ללימודי יהדות). אני חושבת שהחוג של חיפה נחשב טוב. אני מאד אוהבת את החוג בבאר שבע). איסלם אפשר ללמוד במסגרת לימודי מזרח תיכון. נצרות אי אפשר ללמוד. במחלקה למקרא ולהיסטוריה כללית בברא שבע מלמדים קורסים ספציפיים על הנצרות. אני מתארת לעצמי שגם באוניברסיטאות אחרות יש קורסים ספציפיים. אבל לא חוג שלם. מידע נוסף על לימודי נצרות אפשר למצוא אולי באתר המעולה של ניקולא בלגין www.catholim.co.il וגם באתר של אביתר מרינברג (צריך לחפש בגוגל, לא זוכרת את הכתובות, יש קישור באתר של ניקולא). בהצלחה.

למעלה