שאלה...

שאלה... ../images/Emo132.gif

אני מקווה שכאן יהיו לכם התשובות בשבילי... הבד הכתום (בד"כ) אותו לובשים נזירים בודהיסטים. איך הוא נקרא? ממה הוא עשוי? כיצד הם לובשים אותו (אם יש תמונות שמסבירות, אני אשמח)? והאם יש הבדל בצבעים? (אני יודע ששל גנדי, לדוגמא, הוא בצבע בורדו) תודה!

kogawa

New member
נזירי נפאל בורדו/סגול/צהוב

ועוד תמונות נוספות שייש לסרוק בהזדמנות. שים לב שישנם מיסדרים שונים בכל מדינה, ודרגות בכירות שונות המתבטאים בבגדים. אגב, מהטמא גנדי לא היה מעולם בודהיסט ולכן אין משמעות לצבע בגדיו..

תודה! ../images/Emo140.gif

א. בלי שום קשר לנושא, כל התמונות פשוט מדהימות! הן מטיולים שערכת? ב. אני צריך גם מידע כתוב בעניין... איך קוראים לזה? איך הם לובשים את זה? התמונות מאד עוזרות לי, אבל אני צריך עוד מידע... תודה!

kogawa

New member
לדעתי נקראת הגלימה "דוטי"

לשאר שאלותך אין לי תשובות (פרט לכך שהתמונות אכן צולמו על ידי במהלך טיולי באסיה). סיפור שמצאתי בנושא (מצורף האתר שבו מצאתי סיפור נחמד זה והקרדיט למפרסמים שאיני יודע שמם): "ליד העיר הגדולה בומביי ישנו יער קטן, שבקצהו הצפוני הוקם מקדש שבו סוגדים לאל ההינדי ראמה. המקדש מוקף בעצים עבותים ומבודד מכל ישוב וכל זמנם של הנזירים מוקדש למדיטציה ושירות לאל הנשגב שבחצרו הם גרים. עם עלות השחר,כאשר הציפורים מתעוררות ומתחילות לצייץ בין צמרות העצים, משכימים הנזירים והולכים בשורה ארוכה אל הנחל על מנת להיטהר מהלילה, לקראת עבודת הקודש. ובעיר הגדולה בומביי חלמו הזונות האומללות כל חייהן לצאת מן העמדה הבזויה אליהן הן משתייכות ומן הידוע הוא שכל אישה ( ויהא מעמדה אשר יהיה) שתיכנס להריון מברהמנה, מיד עולה היא בסולם החברתי. וכך בדרכם לנחל, נאלצו הנזירים לעבור על פני הזונות שהתחפשו אמנם לנשים חסודות אך דאגו לחשוף איברים נשיים כדי לפתות את הנזירים... השמועה עברה בעיר הגדולה וגברים גילחו את שיער ראשם , לבשו דוטי (בגדי נזירוּת), החלו משכימים קום, עת הציפורים מתעוררות ... וללכת לכיוון הנחל- על מנת להתפתות... ומאז.... אלה מרמים את אלה..... אלה לא חסרים ואלה מרוצים... ויש אומרים שכך שומר האל את הדבקים בו........"

aviron

New member
תמונות נהדרות !!!

הבודהיזם - אותה תנועת מחאה חברתית שהחלה לפני 2546 שנים, לאחר שסידהרטה הנסיך פרש מהארמון , הצטרף אל נזירי-היער ההינדוהיסטים , עסק במדיטציה והגיע לדרגת ההארה העצמית הגבוהה ביותר הקרוייה נירוונה, קיבל את התואר הגבוה ביותר: בודהה: "האדם שהגיע להארה". כשסידהרטה פרש מהארמון אל נזירי-היער ההינדוהיסטים - היה לבוש בסארי לבן. כמנהג נזירי-היער שגזרו על עצמם סגפנות, לא התרחץ, שערו גדל פרא, ובשלב שעדיין היה הסארי על גופו (השלב הבא: עירום) - התלכלך הסארי הלבן באדמה וצבעו הפך חום. וזה צבע היסוד של סארי הנזירים - באשר הם: תאילנד,טיבט, בורמה, קמבודיה - ובעצם בכל העולם הבודהיסטי. הבודהיזם המודרני כיום - מחולק ל- 3 זרמים עיקריים, וזאת מבלי להכנס למסדרים, מסדרי-משנה ועוד: הבודהיזם הצפוני - שטיבט שייכת אליו ובראשו עומד הדלאי-למה (המורה הגדול) הבודהיזם הדרומי - שתאילנד, קמבודיה וסרילנקה שייכות אליו הבודהיזם המזרחי - שסין, יפן, קוריאה שייכות אליו. ההבדל בצבעי הסארי נובע ממיקום גיאוגרפי של הנזירים. ז"א: הנזירים ה"משרתים" בערים ילבשו סארי בצבע כתום, ואילו הנזירים המשרתים בכפרים - מצויידים בסארי בצבע חום/בורדו. אין הבדל מעמדות בין לובשי הצבעים השונים - כי הרי הבודהיזם מושתת קודם-כל על כך שאסור שיהיה מעמדות וכולם שווים. אין כל אפשרות לראות את "דרגתו" של הנזיר - ע"פ לבושו (הסארי בו עטוף). את הדרגות כן אפשר לזהות אך ורק בעזרת הכעין -מניפה שבעלי-דרגות מחזיקים בידם. בתאילנד, למשל, יש 2 נזירים שהם הנזירים הראשיים (דרך-אגב: אחד מהם הינו בחורצ'יק מאד צעיר, כבן 25) והם "מחזיקים" במניפות המצביעות על "דרגתם" - אך , בעצם, כל אחד מכיר אותם - וזאת תמונה בלתי-רגילה לראות מה קורה כשהם עוברים בין אנשים: כל אחד - ומדובר לעתים באלפים - נשכב על הרצפה/אדמה/כביש/מדרכה בתנוחת כריעה תאית. מי שנמצא קצת רחוק, נגיד 100 מטר, רץ ע"מ להצטרף לכורעים. ה"כעין מניפה" הינה מסמלת את כפות הדקלים שעליהם כתבו את כתבי בודהה. ועוד פעם - ח"ח על הצילומים היפים מאד. אני אישית - הייתי רוצה לראות צילומים נוספים!

kogawa

New member
תודה

שמחתי לקרוא הרחבה בנושא, ומכיוון שהינך מורה דרך אשמח אם תפרט יותר את ההבדלים בלבוש בין זרם המהיאנה (מרכבה גדולה) ואנשי ההיניאנה (המרכבה הקטנה) והקרע בין הזרמים בהתכנסות בפטליפוטרה ב-340 לפנה"ס. מצרף עוד תמונה של נזירות ממיאנמאר ברקע מקדש האבן המאוזנת. ושתהיה לכולנו שבת שקטה...

תודה רבה!!! ../images/Emo24.gif

האם יש לך במקרה מידע כיצד לובשים את הסארי? ואיך הוא נראה כשהוא פתוח (האם הוא פשוט פיסת בד או שהוא תפור בצורה מסויימת?)

כמה דברים:

א. תודה רבה!!! אין לך מושג עד כמה זה עוזר לי!
ב. משיטוט בפורום, הפורום באמת נחמד ופורה, נראה לי שאני אשאר פה קצת
ג. אני מבין שסארי של גברים ושל נשים הוא פחות או יותר אותו דבר, כלומר, נראה אותו דבר ולובשים אותו אותו הדבר...

למעלה