שאלה...

kobi2579

New member
שאלה... ../images/Emo181.gif

אני מתאמן במכון כושר מזה כחודשיים. בתחילה התאמנתי והמשכתי עם תזונה רגילה, מכיוון שאני מרוצה יחסית ממשקל הגוף שלי. יחד עם זאת אני מעוניין לחטב את גופי ולהעלות את מסת השרירים בגוף, ולכן נרשמתי למכון. תמיד ראיתי במכון הכושר אנשים (והרבה) ששותים אבקת חלבונים, ואומרים שזה מה שמפתח את השריר מהר יותר, ובצורה רבה יותר. כדי לא "להתעסק" עם האבקה (לא יודע, פשוט לא רציתי), המשכתי לאכול נכון, רק שלאחר אימון אני נוהג לאכול כעת בין 4-5 ביצים (רק את החלבונים). האם כמות זו איננה מוגזמת? האם זה יכול לפגוע בי? ואולי להיפך? האם זה מומלץ? בתודה מראש!

תשובה

על מנת "להתעסק" נכונה עם סוגייה זו יש לדעת פרטים נוספים למשל מהו משקל גופך, גובהך, משך סוג ותדירות הפעילות, וצריכה יומית של מזון ושתיה שלך על מנת לחשב כמה חלבון וקלוריות אתה צורך יחסית למשקל גופך. לכן איני יכולה בשלב זה לומר לך האם חלבונים מ-4,5 ביצים שאתה צורך ליום יפגעו או מומלצים שכן אין זה סה"כ החלבון שאתה צורך ליום.

אלי ו.

New member
חומר לקריאה

ממליץ לך להכנס לפורום תזונה ולקרוא את המאמרים בנושא תזונה וספורט, בעיקר את המאמר על תזונה לפני ואחרי אימון. בקשר לאבקות חלבון, אין להן יתרון תזונתי אמיתי על פני חלבונים אחרים מלבד נוחות. זו בסה"כ דרך טובה לקבל חלבון אחרי אימון ובכלל, לא פחות ולא יותר. 4-5 חלבונים = 15-20 גרם חלבון, ממש לא הרבה לארוחה אחרי אימון. קרא עוד במאמר המצורף.

למעלה