שאלה....

ori 15

New member
שאלה....../images/Emo26.gif

יש לי כרטיס עריכה של pinnacle דגם: studio dv מה זאת אומרת real-time? נראה לי שיש לי דבר כזה מכיוון שאני עורך ורואה את ה-preview מיד, אז האם יש לי real-time? אני עורך עם התוכנה studio 8 של pinnacle, באיזה דרגה היא נמצאת לעומת תוכנות העריכה האחרות (פריימר וכו')? באיזה דרגה הכרטיס שלי לעומת כרטיסי עריכה של חברות אחרות? אני שואל עוד פעם כי לא ענו לי..ואני לא אקפיץ בפעם הרביעית את ההודעה שלי
מקווה לתגובות

>>>>>>> ../images/Emo16.gif

בקשר לריל-טיים, בדוק את הנתונים הטכניים של הכרטיס ותדע. STUDIO8 נחשבת לתוכנה "מקצועית" בעריכה של סרטים ביתיים, אבל לא כתוכנה מקצועית לעריכת סרטים/תוכניות טלוויזיה וכדומה. פרימייר נחשבת יותר מקצועית, ומשמשת גם בתחנות טלוויזיה לפעמים. את הכרטיס הספציפי שלך אני לא מכיר, אבל פינאקל סיסטמס נחשבת לחברה מובילה בתחום עריכת וידאו.
ניר

ori 15

New member
הכרטיס....

שם הדגם הוא אכן איך שרשמתי (ראה בשרשור שאתה פתחת, עונ לי שאכן זהו שם הדגם..) את עורך את הסרטים שאני מצלם במצלמת הוידאו שלי...רק סרטים משפחתיים, שרשמת שסטודיו 8 נחשבת ל"מקצועית" זה הכוונה שהיא מעולה בסרטים ביתיים או משהו אחר? תודה לך...

בסרטים ביתיים. ../images/Emo16.gif

ושוב, את הכרטיס שלך אני לא מכיר, חפש בנתונים הטכניים שלו (על הקופסה/חוברת הדרכה/באתר של פינאקל
).
ניר

ori 15

New member
אויי...שכחתי עוד משהו....

מישהו יודע אם יש לכרטיס שלי real-time? כי אני לא יודע מה ההגדרה הנכונה של real-time... מה שהבנית שארחי שאני מסמן קטעםי ומסיף אפקטים (אם צריך וכו')...אני ישר רואה את התוצאה ללא צורך ברינדור והכל... זאת הכוונה? אני דוגם מהמצלמה כ-preview..ואז רואה תוצאות ישר על המסך לאל רינדור האם זאת הכוונה?

MaSTeRLou

New member
זו הכוונה

הכוונה היא שתוכל לנגן סרטים עם אפקטים ומעברונים ללא צורך בעיבוד תוכנה (ע"ע Preview/Render). בד"כ ככל שהכרטיס מקצועי יותר יש לו מנוע Real-Time חזק יותר, שמאפשר יותר ויותר קומבינציות מורכבות של קומפוזיציות וידאו. יש גם RealTime של תוכנה, כמו שיש בתוכנות רבות, אבל הRelatime הזה לא בהכרח נקלט בכרטיס העריכה עצמו, שלא ישדר אותו מיידית לOuputs שלו (כמו מוניטורים או מכשירי וידאו). אני לא ממש בקיא בפרטי הכרטיס שלך, אבל זה כרטיס Firewire שפוט למיטב זכרוני (לא?), כך שלא אמורות להיות לו האופציות האלה.

ori 15

New member
מה זאת אומרת...

מה זאת אומרת firewire שפוט?? אז כנראה אצלי יש realtime של תוכנה ולא של כרטיס עריכה? לפי מה שרשמת בהתחלה זה נראה כאליו יש לי realtime כי אני מנגן את הסרטים הערוכים לפני רינדור.... כבר אני מבובל מכל זה

MaSTeRLou

New member
פשוט פשוט...

סרטים ערוכים אפשר לשדר בכל כרטיס שיש לו מנוע מתאים ויציאות מתאימות. לך ככל הנראה אין, והReal-Timeשאתה רואה הוא במסגרת התוכנה בלבד. מה גם שאתה לא מחבר שום מוניטור או מה שציינתי למחשב, כך שאין לך אינדיקציה מלאה לגבי בפונקציה הזו (סביר להניח שאתה גם לא יכול לחבר, אבל שוב, אני לא זוכר את פרטי הכרטיס)

MaSTeRLou

New member
לסרטים ביתיים היא טובה

לי אין נסיון אישי איתה, אבל אני שומע עליה תגובות מאד חיוביות. ביחס לתוכנה בייתית היא מציעה פיצ'רים לא רעים. הכי חשוב - קלה לשימוש. יש לה ממשק נוח לעבודה. רק מה, שמעתי עליה שהיא קצת לא יציבה (אולי מישהו יפריח את השמועה?)

ori 15

New member
מטצער להגיד....

אבל אצלי היא לא הייתה יציבה גם, לפעמים נפלה פתאום... אבל במחשב לאחר שפירמטתי אותו...אין אצלי עכשיו שום תקלות, שום נפילות עד עכשיו וזה כבר בערך 3 חודשים...מקווה שישמשיך כך

למעלה