שאלה

הקיזומ

New member
שאלה ../images/Emo26.gif

הסתכלתי בחוברת התוכנייה של העונה הנוכחית 06/07 של הפילהרמונית ולא מצאתי שם אלא רק הופעה אחת ויחידה שבה הייתה (הקונצרט כבר היה. ואני באמת לא יודע האם התוכנית של הערב ההוא שונתה) של שופן. זה די מפתיע אותי. יש הסבר? יצירה יחידה של שופן בעונה אחת שלימה? זה בגלל שנאת היהודים?

jonbaum

New member
אולי זה בגלל ששופן

בקושי כתב יצירות תזמורתיות? שני קונצ'רטי לפסנתר, פלוס עוד כמה יצירות קצרות. לא בדיוק ממלא תכנית שנתית של תזמורת.

הקיזומ

New member
אולי. ועדיין -

דווקא משום שיש לו מעט יצירות תזמורתיות (שני הקונצ' לפסנתר) - לא מצאו מקום שלבץ אותן? נראה לי בכל זאת מוזר. נקווה שבעתיד יהיה מקום.

Petrus

New member
מה שמפתיע הרבה יותר

זה שבעונה ממוצעת של התזמורת הגדולה והמפורסמת ביותר בארץ אפשר למצוא בקושי יצירה אחת של מלחין ישראלי. העיקר שמנגנים בכל עונה את אותן יצירות של בטהובן ומאהלר.

amitmis

New member
נלך על "דרך הוכחה" שונה...

לא ארצה לאמר ששמעתי די הרבה יצירות של מלחינים ישראלים (ב"קול המוסיקה"), והם לא נשמעות "משהו-משהו". אז, אם-כך, אשאל אותך - למה אתה חושב שלא מנגנים הרבה יצירות של מלחינים ישראלים בפילהרמונית?

Petrus

New member
אין יצירות ישראליות בפילהרמונית

מהסיבה הפשוטה שבפילהרמונית מרגישים צורך למכור להיטים לאותם "חובבי מוזיקה" ותיקים שרוצים לשמוע שוב ושוב את הקלאסיקות המוכרות, ואין להם עניין בלשמוע תרבות ישראלית-מקומית חדשה לאוזניהם. בתזמורות אחרות אפשר למצוא נוכחות גדולה הרבה יותר של מלחינים ישראלים, והנה רק לפני חודש ימים בוצעה בבכורה עולמית יצירה של חיים פרמונט בשם "שמי עופרת" בסימפונית ראשון לציון.

vmfl

New member
שלאגרים להמונים

אני מניחה שזה בסדר, רק שיהיה להמונים... אני חושבת שפשוט לא אכפת להם

ItsikH

Member
טיבה של מוזיקה עכשווית בכל הזמנים התקופות (כן - גם הקלאסית), שמכילה הרבה יצירות בינוניות וגרועות. לא שאני מאמין בחלוקת ציונים ליצירות בכלל, אבל בכל זאת ישנם כל מיני מדדים מקובלים, והפשוט ביותר להבנה הוא האבולוציוני - מי שורד. העובדה שרוב המוזיקה הישראלית בת זמננו (ואולי רוב המוזיקה בת זמננו בכלל) לא נשמעת לך "משהו משהו" היא מפני שהזמן טרם סינן את האיכות במובנה הזה. עדיין, מנהלי התזמורת יכלו לבחור לא מעט יצירות ישראליות שהולמות את רמתה של התזמורת אילו רק רצו, אבל... לשם מה בעצם, אם הקהל רוצה לשמוע את אותן יצירות נדושות (יפות ככל שתהיינה) שוב ושוב? כמי שנחשף למוזיקה עכשוית במנות גדושות ביותר, אני יכול להזדהות עם חוסר ההתלהבות שלך, ועדיין מתחבאות לא מעט פנינים בערימת הזבל, וכדאי ללפש אותן.

amitmis

New member
המממ... ../images/Emo9.gif

אם אתה אומר שיש פנינים - באמת שאני מאמין לך. ומפני שלא שמעתי את כל היצירות הישראליות הקיימות, יכול להיות שאתה צודק בהחלט. ובגדול, אני גם מסכים! כלומר - לא חייבת להיות אותה הרוטציה במגוון היצירות המושמעות בידי הפילהרמונית, וצריכים לנגן שם יצירות נוספות. בהחלט. אך אני חייב לציין, שראיתי שם כמה פעמים שהם מתכוונים לנגן יצירות של מלחינים (הרבה מלחינים) שמעודי לא שמעתי עליהם, ואני ניח שהן אכן שכוחות אל-משהו...

BanjoKazooie

New member
בפילהרמונית לא יודעים ממש לגוון

כל שנה הם תוקעים את השביעית של בטהובן שינגנו קצת מלחינים נידחים מה עם הסימפוניות של אנטון רובינשטיין?

dombi7

New member
מה עם הסימפוניות של ווהן וויליאמס?

לא עוברת שנה אחת באנגליה בלי שעוברים על כולן אחת אחת. אין ספק שהפילהרמונית לא מנסה להשתכלל, לא מחפשת כמעט אף פעם חומר חדש... זה לא מפתיע שבסופו של דבר אתה רואה על חלק מנגני התזמורת פרצופים מדוכאים וחסרי כל ברק.

למעלה