שאלה

Spinning Girl

New member
שאלה ../images/Emo27.gif../images/Emo79.gif

אני בת ואני מאוד אוהבת מוסיקה.. בעיקר מוסיקה אלקטרונית יש לי 2 שאלות אליכם.. שתיהן דחופות מאוד.. 1. כשאני עושה מיקס שמכיל טראקים מכל מיני סיגנונות: פסיכודלי, קלאב, ניו יורק, קצת שחורה וישראלי.. איך אני משלבת ביניהם ..? כי בביטמיקס זה נשמע נורא ממש.. לקחת האוס ולהשמיע אותו ב135-6 BPM זה לא לעניין.. 2. כשהמיקס מוכן ומוקלט על המחשב אני עורכת אותו ומפרידה בין הטראקים .. השאלה כאן היא איך לצרוב את הדיסק ככה שלא יהיה הפסקה (בכלל) בין הטראקים.. כי תמיד יש לי הפסקה של 2 שניות בערך.. וזה הורס!!!

Spinning Girl

New member
דרך אגב ...

יש לי פלטה וציוד... 2 קומפקטים של פיוניר 100 ומיקסר של ווסטקס (שלפי דעתי אוכלים את פיוניר במיקסרים) PCV 275 ההגברה שקניתי זה 2 רמקולים מוגברים ''15 של SAMSON .. זו קניה שאני לא כל כך מרוצה ממנה... אני רוצה להחליף אותם ברמקולים בסאונד עולמי... עדיף יד שניה.. רמקולים ''15 גם. המלצות??? (הכי בסט שאתם מכירים מבחינת סאונד) תודה תודה תודה

Dj Sky

New member
תשובות

1. ווסטקס לא יכולים לאכול את פיוניר במיקסרים מסיבה פשוטה המיקסרים של ווסטקס טובים יותר לפטיפונים מאשר לקומפקטים מכיון שהם מיועדים ומותאמים לפטיפונים שלהם מבחינת פונקציות במיקסר פיוניר (הדגם 600) לוקח בגדול מרמת הדיוק והאמינות שלהם לקומפקטים שנית לגבי הרמקולים יש לי זוג רמקולים מוגברים של JBL שנקראים איון רמקולים מצויינים עם אפס תקלות וסאונד וחוזק ברמה מצויינת מתאימים לארועים עד 250 איש בערך וקלים לתפעול

JustThomas

New member
עצתי..

להיות יצירתי. אני זוכר שלקחתי טראקים והתאמתי אותם למיקס, לא ההפך. כמובן שריבוי סגנונות כזה ממש יהיה קשה להישמע אחיד ולעניין, אז את יכולה לנסות למשל: אפקטים למינהם (אני לא מת על אפקטים. במיוחד לא במכשירים שנועדו לכך). או לנצל כל מיני פיידים בהקלטה של טראק ו"לנגב" אותו עם פייד מטראק אחר. בקיצקץ, להיות עם ראש פתוח - ולהתאמן. לא הולך עם 2 טראקים, תשלבי משהו אחר. תגידי לעצמך: "זה יכול ללכת עם זה... אם אני אעשה ככה וככה..." בקשר לצרוב את הדיסק: בעיקרון אין מה לעשות. יש תקן של פאוזה בין 2 שניות בין טראקים בכל תוכנת צריבה \ נגן למינו. יש נגנים שיש להם אופציה של gapless reading, כלומר הם מורידים את הרווח הזה תוך כדיי נגינה. או שאת יכולה לצרוב סט שלם בלי לפרק אותו לטראקים.

Spinning Girl

New member
תודה....../images/Emo45.gif

באמת עזרת לי.. אמרת שיש אופציה בנגנים להוריד את ההפסקה.. יש דבר כזה בתוכנות צריבה?? כי אני זוכרת ששמעתי את הדיסק THE ANNUAL 2004 של Ministry of sound למשל והסט שם היה בטרקים מופרדים.. ובכל זאת לא הייתה הפסקה... אממ.. חוצמזה יש לי עוד שאלה: כשאני רוצה לבנות מיקס בתוכנות כמו ACID למשל... אוטומטית כל הטראקים נהיים באותו BPM שאותו אני קובעת... הבעיה היא שבתגובה להורדתו או להעלתו הטון מתעוות והקול בכלל נהיה מעוות... איך גורמים לזה להעלם? (כמו MASTER TEMPO) עוד שאלה (סליחה על ההגזמה)
אם אני עושה מיקס בתוכנה יש אפשרות לשנות את הBPM ושהוא לא יהיה קבוע לאורך כל המיקס?

epsilon1

New member
לגבי השאלה האחרונה

בתוכנות שמיועדות למיקסוס בלייב אפשר לשנות את הTEMPO מתי שרוצים (מומלץ לשנות בהדרגה ובשינויים קלים)..כל זה שבהנחה שעל זה שאלת

בקשר לשאלה הראשונה

אם את רוצה להגביר שיר באסיד יש לך בצד ימין להעלות את הווליום זה בדרך כלל נמצא על 6- ואת יכולה להגביר שם וזה לא יעוות את הקול..

Spinning Girl

New member
לא לא לזה התכוונתי..

התכוונתי קודם כל למיקסוס באסיד.. לא בתוכנות למיקסוס בלייב...כמו אטומיקס למשל. אם באסיד יש אפשרות לשנות את הBPM לאורך המיקס.. ושנית.. לא התכוונתי להגברת הקול.. התכוונתי הגברת הBPM... אתה יודע .. למשל כשמעלים אותו הקול נהייה יותר גבוה כאילו מריצים קלטת קדימה..

דור דקל

New member
צריבה של סט

קודם כל - יש כמה גישות בעולם המיקס: יש את אלו שיגידו לך שהכל הולך (כלומר אפילו מזרחי מתחבר עם טראנס) ויש את הגישה האסכולית, שאומרת מה שלא מתאים לא מתאים, כלומר כל ז'נר בסט משלו. אני מסכים עם הגישה השניה. חלק גדול מהעניין של די ג'יי בעייני זה בניית הסט. ז"א - אני בהחלט אנגן את כל הסיגנונות בערב אם צריך, אבל הבנייה צריכה להיות נכונה ואם אצטרך לעשות מעבר דרסטי בין סיגנונות אעדיף לעשות קאט ולא ביט מיקס. כך שלדעתי - לשים פסיכדלי והאוס למשל באותו סט זה לא דבר נכון. מה דעתכם? ולעיניין הטכני - אני ממליץ לעבוד עם תוכנת הקלטה בשם SOUND FORGE יש לה פלאגין שנקרא CD ARCHITECT שהוא מש נוח וקל לתפעול - את פשוט פורסת על הסט המוקלט נקודות בהן את רוצה שיעבור הטרק. בהגדרות הצריבה את בוחרת באפשרות "ללא רווח בין הטרקים" - וזהו. נורא פשוט ונוח.

Spinning Girl

New member
דור..

אני חושבת שאני יותר מתחברת לגישה האסכולית.. אבל לפעמים זה תוקע כי שיעור ספינינג למשל מבחינת מוסיקה.. הוא נורא מסובך כי הקצבים כל הזמן משתנים באופן קיצוני ביותר.. (בגלל שיש כמו מסלול שטח - עליות חדות (קצב איטי מאוד..) ואחריהן ירידות חדות (קצב מהיר).. יש לי את התוכנה Sound Forge איך אני משיגה את הפלאגין הזה?? (ובאיזה תוכנת צריבה יש את האופציה "ללא רווח בין הטראקים")

דור דקל

New member
במידה

וקנית את התוכנה המקורית את יכולה אם אינני טועה להוריד בחינם מהאתר של Sonic Foundry או לפחות גירסת Demo מתקדמת. במידה ולא - באותה השיטה שהשגת את ה-sound forge... לגבי הצריבה - CD ARCHITECT היא גם תוכנת הצריבה. את עורכת עליה וצורבת דרכה. אין צורך בעוד תוכנה.

למעלה