שאלה

שאלה../images/Emo32.gif

אני משתמש בכינוי של "רב יהודי" בפורומים בתפוז, האם זה לדעתכם "לא בסדר" שאני בכינוי כזה? כתבתי כמה הודעות באתר של "שינוי" וחלק מהם העיר לי שזה לא בסדר להיות תחת כינוי כזה, וזה מטעה את הקוראים בפורום בקשר אלי. לכן הוספתי ל"חתימה שלי" את המילים : אני אדם פשוט מה דעתכם?

תראה ...

מבחינה מוסרית זה באמת לא נאה ולא יאה , מה גם שיש בדבר הזה הטעייה .

דעתי האישית בנושא היא

שיהיו אנשים שיראו כינוי כזה ויחשבו שבאמת מדובר ברב. אנשים כאלה זה באמת מטעה. אומנם אתה כותב שאתה אדם פשוט אבל אותם אנשים יחשבו שזה משום ענווה. היו פה אנשים בעבר שכתבו תחת הכינוי "הרב אלישיב" או הרב Z. האמת, אותי זה הרגיז מאוד. למה? מכיוון שלמרות שברור לי ולחברי פורום חרדים שהרב אלישיב זה לא אבל יש אנשים לא דתיים שקוראים את הפורום הזה והם עלולים לחשוב בתמימות שבאמת מדובר ברב. אותו אחד הגדיל וגם ענה תשובות הלכתיות במקרים מסוימים. כשאנשים רואים תשובה הלכתית ממקלדתו של מישהו שמכנה את עצמו "הרב X" הם מתייחסים לזה ענה להם רב אמיתי. זה מטעה וזה לא בסדר. אבל מה קורה אם אתה לא עונה תשובה הלכתית אלא סתם דברים ברומו עולם כגון אקטואליה עם ניק כמו "רב יהודי"? גם זה מטעה מכיוון שיהיו אנשים שיחשבו שהם באמת מתכתבים עם רב. במקרים מסוימים זה עלול לגרום לחילול שם שמים.

תודה על חוות הדעת

תיראו-אין לי כל כוונה לרמות או להטעות, לכן גם לא כתבתי שם של רב מסויים כזה או אחר, אני אדם שומר תורה ומצוות, אבל במפורש אני לא כותב תשובות בדברים הלכתיים כי פשוט מאוד אני לא רב! הלכה למעשה עלי להימנע מהכינוי הזה? אולי אפשר לכתוב משפט בחתימה שלי שידעו באופן ברור שהכינוי הוא רק "גימיק", כי אני בכינוי הזה הרבה זמן, ובאתר תפוז אני מקבל תחת הכינוי הזה מסרים וכו' וכו' אם בכל זאת לדעתכם צריך להחליף איזה כינוי אתם מציעים לי?

אני יודעת שאתה לא מתכוון להטעות

אבל, מה לעשות, יש אנשים תמימים. מה אתה צריך לעשות? אני לא יודעת. אני לא אתה. אני הייתי מחליפה כינוי כדי לא להטעות ולא את הילד הקטן ביותר. אבל, אם אתה לא רוצה להחליף כינוי, אתה בהחלט יכול לכתוב בחתימה שלך כדי שאנשים ידעו מעל לכל ספק שמדובר רק בכינוי ושאתה לא רב. אבל תכתוב משהו שיהיה ברור לכולם מעל לכל ספק. בכל אופן, זה שיקול שלך

למעלה