שאלה

n i s h a

New member
שאלה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אתמול בלילה, השכבנו כרגיל את רועי לישון. שמענו מהסלון כל מיני קולות ורעשים שהוא עושה (עם האינטרקום זה נשמע הרבה יותר חזק ממה שזה בפועל). בכל מקרה נגשתי אליו לחדר, וראיתי שהוא מוצץ בשקיקה את אצבעותיו, ומוציא כל מיני קולות חדשים. הוא היה נראה לי לא מבסוט, וחשבתי - אולי גרעפס. הרמתי אותו מהמיטה הוא היה לא כל כך רגוע, אבל המשיך למצוץ את האצבעות. גרעפס לא יצא. ואז פתאום קלטתי שהוא משמיע קולות של חנק, ופתאום - הקאה!! אבל מה זאת הקאה!!! נורא!! אני חושבת שאולי בזמן שהוא היה עלי, הוא תקע את האצבעות שלו יותר מידי עמוק בגרון (יכול להיות?) וזה מה שגרם לו להקיא. ועכשיו - שאלה? אם הוא היה ממשיך לשכב במיטה (על הגב) והיה מקיא - האם זה לא מסוכן?? תינוקות לא בהכרח מפנים את הראש הצידה שזה קורה, ואז הוא היה עלול לבלוע את זה, וחס וחלילה ... ומצד שני - להשכיב על הבטן - ממש מומלץ שלא (אנחנו לפעמים משכיבים על הבטן בזמן ההרדמה, ואז לפני שאנחנו הולכים לישון אנחנו הופכים אותו על הגב). מה אתן אומרות? מה עושים?

טאש

New member
קודם כל - בלי פאניקה. ועכשיו:

ראשית אני מזכירה שתינוקות מקיאים בקשת. כלומר - גם אם הראש מסתכל על התקרה, הקיא יצא לעבר הבטן והרגלים ולא לתוך הפה או האף. חוצמיזה - גם נדבי לפעמים מוצץ אצבעות עמוק מדיי, ואז נשמעים רעשי כחח כחח כאלו, של - הנה אני מתחפש לאנורקסית ובא להקיא, אבל הוא מוציא את האצבע לפני שהוא מקיא. ואחרון - את הרי יודעת שבקרוב לא משנה איך נשכיב אותם, הם יתהפכו מהגב לבטן ולהיפך.

WELLCOME TO THE CLUB

גם לליאל יש הרגל מגונה (וזה ממש מעצבן !) לדחוף את האצבע (במיוחד האצבע ) עמוק לתוך הגרון וכמובן שזה גורר הקאה היסטרית (
). הוא קלט שזה הרגל שאנחנו ממש לא רוצים שהוא יאמץ ועכשיו (כשהוא גדול יותר) הוא "משתמש" בזה כשהוא רוצה /דורש תשומת
....ממש מרגיז ! אחרי כמה פעמים של התרגזות ואצבע שעושה "נו-נו-נו" (
) עכשיו כשהוא עושה את ה"תרגיל" אנחנו (אני,אחותי,גיסי וכל המשפוחה..) עושים עצמינו "לא רואים"
והוא כנראה קלט שזה כבר לא ISSUE אז הוא עובר בהדרגה לתעלולים אחרים (
ׂ)......שובב כבר אמרתי ? אבל תאכלס זה מתחיל להדאיג /לעצבן באיזשהוא שלב.....במיוחד שזה גורר הקאות (בקשת,ברוחב,באורך ובגובה...) שלא מן העולם הזה (
)..... כנראה שזה מין שלב שכזה.....(ועכשיו הולך להיות לנו "שידור חוזר" כנראה עם ה
השני......). רק בריאות

לא במטרה חס וחלילה להלחיץ אבל

זה לא לגמרי נכון שתינוקות מקיאים רק בקשת. קורה לפעמים שהקיא נכנס לתוך האף (מניסיון
) וזה מפחיד עד מפחיד מאוד. אין תעודת ביטוח בשום דבר. באותה מידה שיש חשש מהשכבה על הבטן, יש חשש מחנק כתוצאה מפליטה שכן תיכנס לאף. בקיצור, הורות היא דאגה אחת גדולה ומתמשכת (ובאותה מידה הנאה...)

זה קורה לכולם.

עם הזמן הם לומדים לא לתקוע את האצבעות עמוק כל כך. אין מה לעשות.

עידו ישן על הבטן

מרגע שהבאנו אותו מבית החולים. ככה הוא ישן הכי טוב. אבל לשאלתך - תשכיבי את רועי על הצד וככה אין חשש לבליעה של הקיא. גם עידו מכניס עכשיו אצבעות לפה ולפעמים קצת עמוק מידי.

טוטי30

New member
זה בסדר, אין מה לחשוש. הוא לומד

לדעתי משהו הפריע לו בבטן, אולי הוא אכל יותר מידי, אולי נתקע לו אוויר או משהו בסגנון והוא פשוט חיפש דרך להוציא את זה החוצה - ומצא... אם דוחפים את הידיים מספיק עמוק לפה - זה מה שקורה. כל עוד זה לא קורה באופן קבוע או לעיתים קרובות - אין חשש. וכמו שאת מתארת הוא קרא לך קודם ועשה קולות חדשים, הוא ניסה להגיד לך. אם תהיה פעם נוספת - הוא יגיד לך שוב. תסמכי עליו... ותהיי קשובה לו. כשהם שוכבים על הגב והאוכל עולה להם לפליטה או להקאה הגוף מוצא דרכים להגן על עצמו ומקשת את הגב כדי למנוע חנק או מתעקל הצידה כדי לשמור על מעברי אוויר פתוחים ככל האפשר. מקווה שרועי מרגיש יותר טוב כעת, אחרי שהוא הוציא את מה שהציק לו. תני לו טון של נשיקות בשמי ובשם רועי שלי

טלאפ

New member
למרות שכבר מאוחר ואת בטח כבר ישנה

אני הייתי ממליצה לשים לב הלילה אליו ולראות מה קורה. דרך אגב הרבה פעמים הרדמתי את יעל שלי על הבטן, אלה היו התנומות הכי ארוכות שלה. חוץ מזה בשביל מה יש ביבי סנס, רק בשביל שיצפצף באמצע הלילה כאשר מוציאים את התינוק מהמיטה ושוכחים לסגור???

למעלה