שאלה

שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מאיזה גיל אפשר להושיב בעגלה "ישיבת ביניים" (השלב שלאחר שכיבה מוחלטת)?

פישון

New member
לא תשובה רפואית, אבל

גם בסל=קל של האוטו הם לא שוכבים במאה ושמונים מעלות, כך שלתקופות קצרות עשינו את זה כבר בגיל של אלה (חודשיים וקצת, נכון? סליחה אם פספסתי קצת). אז שמנו לב אם היא מחזיקה את עצמה או "נופלת לצדדים" ולפי זה המשכנו.

אלה בת שלושה חודשים

פשוט נורא משעמם לה בשכיבה... היא נורא אוהבת "לראות עולם". בסלקל יש תמיכה לגוף ולראש.

anat30g

New member
תשובה רפואית

בזמנו ניהלתי ויכוחים מרים עם אמא שלי שטענה שאסור להושיב תינוק עד שהוא לא מתיישב בעצמו... כשעייפתי מהויכוחים הזדמנתי לאורטופד שבמקרה הוא גם מומחה ילדים ושאלתי אותו על הנושא ותשובתו היתה כזאת: אסור לתת לתינוק שלא מתיישב לבד - לשבת לבד ללא תמיכה. שרירי הגב וחגורת הכתפים של תינוקות חלשים מידי למאמץ. אולם מותר בהחלט להושיב תינוק בעגלת ישיבה או בכיסא - אפילו בזוית של 90 מעלות - בתנאי שהוא נתמך על ידי רצועות שמעגנות אותו למושב (רצועות כתפים) ומונעות ממנו לזרוק את עצמו קדימה. כנ"ל מותר להושיב אותו על הברכים של אבא/אמא = בתנאי שמחזיקים אותו היטב ודואגים שהוא לא יזרוק את עצמו קדימה בניסיונותיו להתיישב.

אז אולי תשימי אותה על הבטן בעגלה?

גם רואים עולם, גם יותר בריא וגם רווח נקי של חיזוק חגורת הכתפיים.
שירלי

התשובה של אחות טיפת חלב

שלנו היתה: אם הוא לא נופל לצדדים-ניתן להושיב במצב הטרום ישיבה. יש מספר מצבי ביניים, המשתנים מעגלה לעגלה, לכן ההמלצה שלי לשבי, היא אחרי שראיתי היום את המצב של טרום הישיבה בעגלה שלה. חשוב שהילד יהיה במצב יציב בעת הטיול. אל תשכחו, שכשאנחו מחזיקים אותם עלינו בעת ישיבה (שלנו), הם גם לא בזוית של 175 מעלות, ועדין לא יושבים, אלא מושבים באותו מצב שבו העגלה כוונה. אני יכולה לומר, שהנחת הילד במצב של "טרום ישיבה" עושה לו את הטיול למעניין יותר. שבי, פעם הבאה שנצא לשופינג, אלה ושגיגוש יוכלו לאחוז ידים בעוד הם יושבים להם בעגלותיהם וטיולוניהם
+
. סיגל

dana29

New member
לפי מה שאני יודעת (ממה ששאלתי)

אם התינוק מבקש לשבת, אז אפשר לתת לו עם תמיכה.

../images/Emo104.gifזו לא ישיבה. זה המצב של בין

שכיבה לישיבה. מצב של 120 מעלות או משהו כזה. שגיא ממש מבקש לשבת (90 מעלות) אבל אני לא מושיבה אותו.

ומה עושים כאשר הדר רוצה לשבת

עלי ממצב עירסול למצב ישיבה כאשר הוא מתרומם כשהוא תופס באצבעותי, האם לאפשר לו להתרומם כך? האם לאפשר לו להישאר ישוב עלי (כאשר אני תומכת בו). הוא נורא מתעצבן אם אני מחזירה אותו לתנוחת העירסול (למד משגיא לקטר כאשר הוא לא מקבל את מבוקשו....
)

../images/Emo104.gif מיכל, האחות בטיפת חלב אמרה

לי להחזיר אותו. גם שגיא היה כועס עלי, אבל הייתי מחזירה אותו בכל זאת.

למעלה