שאלה

נירי4

New member
שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אהלן יוגי, אני מתרגלת יוגה במרכז שיבננדה בתל אביב, אך מידי פעם יוצא לי להצטרף לשיעורי יוגה משיטות אחרות. רציתי לדעת האם יש בעיה לתרגל יוגה משיטות שונות במקביל??? תודה, נירי

Talia E

New member
לדעתי

נהפוך הוא. כמה שיותר זויות הסתכלות, כמה שיותר דגשים - מאפשרים לך ללמוד יותר ביעילות ויותר לעומק. למיטב הבנתי, בכל לימוד שהוא אין "תורה אחת", וכמה זויות הסתכלות טובות מאחת כי הן מאפשרות יותר חופש ללומד ויותר מקום לבחירה. האם את חשת בעייתיות כלשהי?

נירי4

New member
היי טליה

האמת היא שלא חשתי בעייתיות ואני נהנית לתרגל כמה שיותר, אבל, בגלל שאני ממש חדשה בעסק העדפתי לשאול בעלי ניסיון. איזה יוגה את עושה? יצא לך לשלב כמה שיטות? תודה על ההתייחסות ושיהיה לך יום מקסים
נירי

Talia E

New member
היי...

אז את יכולה לסמוך על הרגשתך בקטע הזה... אני חדשה ביוגה (לומדת שיטה שנקראת "power yoga"), אבל ותיקה בלימוד דברים אחרים כמו קונג פו ואף שיטות ריפוי שונות. תמיד נראה היה לי שעדיפים כמה מורים על אחד, כאמור, כי זה פחות כובל את התלמיד לצורת תפיסה אחת וכך לתלמיד יש סיכוי רב יותר לפתח חופש ועצמאות (ולא תלות במורה)... חוץ מזה, הידע הוא עצום ורב, ונראה לי שיש סיכוי ללמוד יותר ממנו ובצורה אמיתית יותר, אם לומדים אצל כמה מורים. יכול להיות שגם תהיינה סתירות בין דברים שתלמדי, אבל אם לא תתבלבלי מהן, את רק תפיקי מהן
שיהיה לך יום מתוק! טליה

א א

New member
כל הדרכים מובילות לאותו מקום

וכל ה´זיגזגים´ רק מעכבים. סיפור: איש אחד חיפש מים והתחיל לחפור בור, חפר 20מטר ואז אמרו לו לחפור במקום אחר, חפר במקום אחר 20מ´ ושוב אמרו לו לנסות במקום אחר, בקיצור חפר 60 מ´ סך הכל ומת צמא. חשוב להתמיד זמן מה במקום אחד אם באמת רוצים להתקדם ביוגה ולא רק לשפר ביצועים של אסאנות... ובעיקר- למצוא מורה! ביי

amichai58

New member
לא !

ואפשר גם להביא משלים אחרים איש אחד חפר בור אחד עמוק ומת מצמא למרות שהיה מעין ליד למרות שירד גשם וכן הלאה קודם כל כל אחד צריך לשאול את עצמו מה הוא מחפש. מי שמאמין למשל ששחרור והארה יבואו לו דרך "התעלמלות" - שילך על זה ואבל זה לא ממש קורה.

Talia E

New member
לכל אחד דרך משלו...

מקבלת גם את גישתך - עבורך. עבורי - לימוד ריפוי, למשל, אצל מורה אחד בלבד, היה אולי גורם לי להתמחות יותר בצורה שהוא מעביר וכן באופן שהוא מעביר אותה; אולם בו בעת, תפיסתי את המצב היתה, אולי, צרה יותר ויתכן שהייתי מטפלת פחות ביעילות, היות שהייתי מכירה רק דרך אחת, ומנסה להתאים את האדם לכלי, במקום את הכלי לאדם... אני לומדת יוגה כרגע אצל מורה אחד, כי אין לי צורך ביותר מזה, אולם אם אני מסתכלת על מכלול הדברים שאני לומדת, שנארגים להם יחד (לכדי באר אחת עמוקה ורחבה, אם תרצה), אז אני יכולה לראות את היוגה כשלוחה של לימודי הקונג-פו (כשאני אומרת קונג-פו אינני מתכוונת לשיטת לחימה, אלא בתרגום חופשי "אמנות הלימוד". לא אעמיק בנושא זה כי זה לא הפורום המתאים) או של ההתקדמות שלי בהעמקת הבריאות שלי וכיו"ב. ואגב, אין שום תחושה של "זיגזג" או תזזיתיות; נהפוך הוא, יש תחושה של התקדמות שיש בה שורשים, והתפרסות לעבר המקומות שדרושים לי ו"משלימים" אותי. ושוב, לדעתי כמה זויות מבט מעשירות את האדם ומגדילות את החופש שלו. אם זה לא היה ברור, לא פסלתי את הדרך שלך. תעשה מה שמתאים לך

א א

New member
יש שלב שמנסים

ואז זה שלב חשוב שאין לותר עליו כי רק משם תבוא הבחירה החופשית ואז מוצאים מורה והולכים איתו דרך (לא לנצח) ובמקביל עושים עוד דברים, עוד ענפים. התכוונתי יותר לתופעה הרווחת בהאטה יוגה שהולכים לכמה מורים כדי לשפר יכולות פיזיות, כשעוברים שלב זה ומוצאים מורה מורידים קצת ווליום מהעבודה הגופנית ומתקדמים לעבר הראג´ה יוגה. צ´או

יוגי בר

New member
תיקון היסטורי

היי טליה. בשנת 540 לפני הספירה (אל תתפסי אותי בשנה המדוייקת) יצא הנזיר בודהידרמה מהודו בדרכו לסין. הוא הגיע למנזר שאולין.(בתרגום:ההר הנמוך)ושם בראותו את מצב הנזירים הירוד החל ללמד את הנזירים את סודות מדע הנשימה היוגית- פראניימה. הוא גם נחשב למאסטר זן הראשון בשושלת הזן מאסטרים בסין. ואגב, זה נשמע לך אולי מוזר, אבל זה נכון ליוגה יש גם פן לא מוכר של אומנות לחימה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
יוגות שונות? האמנם?

אהלן נירי. מתנצל על האיחור בתשובה, המחשב שלי קרס. אז זה הולך ככה. 1. את מתרגלת יוגה במרכז שיבננדה. שם מלמדים יוגה קלסית. בקיצור את האוריגינל. (שימי לב! לא כתוב יוגה בשיטת שיבננדה אלא יוגה במרכז שיבננדה ליוגה וודנטה) מה זה אומר? זה אומר שאין שיטת שיבננדה. שיבננדה, אחד מענקי היוגה הגדולים שחיו במאה העשרים היה מספיק צנוע כדי לא לקרוא ליוגה על שמו. אז מה לומדים? לומדים האת´ה יוגה. וזה מביא אותנו... 2. לשיטות אחרות. האמנם? לא. כולן האת´ה יוגה עם אינטרפרטציה (יענו פרשנות) של מורה זה או אחר. 3. בעייה בתרגול שיטות שונות במקביל? לא במיוחד. הכלל מתמצת במשפט חכם אחד שאומר: רוצה לחצות את הנהר, עדיף לעשות את זה טוב בסירה אחת. לא צריך שתי סירות במקביל. 4. לסיכום: מנסיוני, כדאי לדבוק באוריגינל. לא מסתדרת עם שיבננדה. סחתיין. את בהחלט יכולה ורשאית לנסות אולפנא אחרת. מסתדרת ומרוצה- אז מה הבעייה. בהצלחה בדרך. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה