שאלה

avishem

New member
שאלה../images/Emo35.gif

מאיפה השם אבאדה? (אני יודע שזה מכנסיים) הכוונה היא מה עומד מאחורי השם והפירוש, כמו שנתתי את הסיבה והשורשים של קורדאו... סול דה בהיה בתרגום חופשי זה "השמש של בהיה" שאומרים בחלק מהאגדות והסיפורים, ששם התחילה הקפואירה. וסתם הערה, לא נשמע אירוני שהגרנג'י מסטרה של אבאדה הוא מסטרה קאמיזה? (קאמיזה זה חולצה, אבאדה זה מכנס.... מוזר).

Ze Colmeia

New member
אמממ...

קודם כל ה"גראנג'י" מאסטרא של אבאדה הוא מאסטרא קמיזה רוקסה (חולצה סגולה) והוא אח הגדול של קמיזה, הוא בלבן, וקמיזה הוא בלבן אדום. קמיזה הוא מה שנקרה הפריזדינט של אבאדה. ואני ממש לא יודע מה המקור של השם, באמת מעניין, מישהו יודע

Forrozeira

New member
תשובה../images/Emo70.gif

אז בוא ונתחיל מכך שקבוצת הקפוארה שפירשת את שמה כ"כ יפה (אך שגוי) נקראת Sul da Bahia (דרום באהיה) ולא Sol da Bahia שזה אכן השמש של באהיה. Abadá = Associação Brasileira de Apoio e Desenvolvimento da Arte Capoeira בתרגום חופשי לעברית: איגוד ברזילאי לתמיכה והפצת הקפואירה. (ראשי תיבות, למי שעוד לא קלט...) ואגב- קמיסה רושה הוא הGrão mestre של הקבוצה ולא הGrande Mestre ומר
Colmeia- על זה נאמר: "צא ולמד"... (ודי לחכימא ברמיזה..)

Ze Colmeia

New member
אחי...

בגלל זה רשמתי "גראנג'י" מאסטרא, טעות שלי שלא הוספתי שזה נקרא גראו, אבל אני אכן יודע את זה

thorondor

New member
מידע מעניין.

אבל עד כמה חמורה הטעות של יוגי שמגיעה לו הרמת אף כזאת?

avishem

New member
ככה...

מעבר לתשובה היפה והבונה יש הרבה התנשאות (שלאור הידע שלך עלי) אבל זה פורום קפואירה וכפי שאת רואה אנחנו משתדלים לא לדבר על הקבוצה שלי יותר או שלו יותר אלא לשאול שאלות (שלפעמים יש להן תשובות פשוטות שאפשר למצוא בקלות) בלי לחפש יותר מידי... ולכן הפנתי את השאלה לחברה מאבאדה... או כפי שאת הסברת אבאד"ה... ובקשר לשם של הקבוצה שלי את צודקת... אף פעם לא התמקדתי בשם שלנו גם כי זה הדבר האחרון שמעניין אותי גם כי אני דיסלקט ואף פעם לא התמקדתי שזה U ולא O וגם כי זה נשמע בהגיה סוֹל דה בהיה ולא סוּל דה בהיה...אז פירשתי את זה מידע כללי ולא מספר או משהו... בכל אופן הכוונה בפירוש זהה!?! ובקשר לגראו או גרנג'י... בכל קבוצה מכנים את הגרנג'י מסטרה שלה אחרת, יכול להיות שזה גראו, גרנג'י ושמעתי שבקבוצה אחת זה בכלל גורו (לקוח מאומנויות לחימה מהמזרח אבל לכי תדעי) כך שלנושא הזה אני בכלל לא נכנס... ובתרגום חופשי של אבאד"ה זה "איגוד ברזילאי לתמיכה והפצת אומנות הקפואירה" (אם אנכנו קטנוניים... ועל זה נאמר "צאי ללמוד תרגומים חופשיים לפני שאת יורדת על אחרים" כי הוא באמת ענה בתמימות ולא מגיעה לו תשובה כזאת במיוחד אחרי שהוא הודה שהנושא מעניין אותו והוא אמר שיחפש תשובה... (ודי לחכימא ברמיזה... אבל בקריאה אפשר להבין גם
) אז למה היפות נפש? מה שם אותך ברמה אחת מעליו או מעלי
אני בטוח ב100% שגם לי וגם ליוגי יש הרבה ידע שאת לא יודעת ולא שמעת עליו (לא רק בנושא הקפואירה) וגם אם לך יש יותר לשנינו יש את הנכונות ללמוד ולהבין בנושא כי זה מעניין אותנו (ומכאן באה השאלה שלי מראש) אז תאמיני לי שבמילים וקטנוניות אני יכול לפגוע ולהעליב (אם כי לא נפגעתי עכשיו פשוט ממש לא אהבתי את הניסוח המתנשא) אבל אין לי את הצורך או הסיבה כי כל המטרה של הפורום הזה היא (לדעתי) לאחד בין הקבוצות בכלל והקפואריסטים (קפואריסטות שלא תתפסי אותי במילה על זה) בפרט... ואם את גרה בחו"ל אז כנראה שאת לא מודעת למצב בין כל הקבוצות בארץ ומה שהולך בפורום הזה הוא מקרה נדיר של קפואריסטים בישראל... ואת יודעת מה... אז מה אם לא ידעתי מה זה סול דה בהיה, זה עושה אותי קפואריסט (קפואריסטה) סוג ב' וגם אם כן... אני מעדיף להיות קפואריסט סוג ב' ולא כמוך קפואריסטית סוג א', אבל מתנשאת... ואולי את יותר טובה ממני בקפואירה אבל אני בטוח שבלהיות בן-אדם אני ניצחתי ובגדול...
עכשיו, אם לא התכוונת להתנשא מעל אף אחד אני חוזר בי מכל דברי פה ומצטער אם העלבתי או פגעתי בהודעה זו... אני יודע גם שבמידה מסויימת ירדתי לרמה של ההודעה הראשונה פשוט רציתי להסביר ולהעביר מסר שקודם צריך להיות בנאדם, אח"כ כל השאר יבוא...
ותקנו אותי אם אני טועה (באמת) קמיזה זה לא בזי"נ? או שזה קמיסה בסמ"כ?

jennie 00

New member
פשששששששששש...

אבי שאלות מעניינות ותשובות יפות אני מבינה שאתה גם אבאדאיסט
(אני לא מדברת לאבי)

למעלה