שאלה

כן

זה אלבום האוסף Echoes. אתה יכול למצוא את הפרטים המלאים עליו בקטגוריה "דיסקוגרפיה" שב"שאלות הנפוצות" של הפורום.

מנצלש"ת לעוד שאלה ../images/Emo66.gif

אני יודעת שזה די ברור, אבל רק רציתי לודא עם עצמי. החומה, מהאלבום היא חומת ברלין, נכון
וגם מהשיר on the day the wall came/fell down , לא זוכרת את שם השיר

דור(2?)

New member
A Great Day For Freedom?

והחומה היא לא חומת ברלין, אלא חומה מטאפורית..אף פעם לא הצלחתי להסביר את הנושא הזה כמו שצריך..אני אשאיר את העבודה הזאת לטובים ממני פה
אגב, ווטרס הופיע עם האלבום הזה (the wall) בברלין איפה שהיתה החומה, אבל אני לא חשוב שזה קשור

melancholy man

New member
החומה יכולה להיות המון דברים

אפילו חומת ברלין אם את רוצה. אני לא בטוח שווטארס ידע בדיוק למה הוא מתכוון, אם לדעתך זו חומת ברלין אז מן הסתם את צודקת.

הבנתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo66.gif

כי פשוט היה נדמה לי שקראתי על זה פעם פה, אבל לא זכרתי בדיוק.. ד"א, לא אומרים ברלינסקי, ולא ברלינר
נראה לי לפחות
לא בטוחה.

כן, אני יודעת ../images/Emo66.gif

פשוט פעם סבא אמר שהסיומת "סקי" בגרמנית היא כמו "י" בעברית - ירושלמי, תל-אביבי. וככה למשל ברלינסקי זה ברלינאי. אני יודעת שסיומת של er מציינת מקצוע.

../images/Emo21.gif (זה בגלל שאני רעבה)

ברלינאי = עברית ברלינר = גרמנית ברלינסקי = רוסית ברלינזסזסבהזלחשדגםכזושמיקרזקחכלחשזדבהתלזסבהטלזסייב = פולנית מצוייה

חחחח ../images/Emo66.gif

סבא יודע רוסית וגרמנית. הגיל עושה את שלו, כנראה הוא התבלבל...

OzzzzzY

New member
חחח...

ד"א...בפולנית ברלינאי = ברלינצ'יק
(וזה ממקור מוסמך)

OzzzzzY

New member
האוכל של האשכנזים הוא באמת לא משהו

לדעת המרוקאים ספר אחת בבישול...גם הטריפוליטאים לא רעים...

מה למשל?

[לא מכירה בכלל את המטבח הטריפוליטאי - רק את הפולני (
) ממנו אני מתרחקת כמו מאש - ואת הסלובקי/הונגרי (
) ].

edlessme

New member
אך... עד מתי יכוסו עינייך ישראל?

דבר ראשון.. יש את הכוסכוס הטריפולטאי-אלג'יראי.. שהוא שונה בזה שהוא דק יותר ועושים אותו עם יותר תבלינים... דבר שני.. חריימה- דג חריף!! דבר שלישי.. שזה השוס הכי גדול שכמו אידיוט שחכתי עכשיו את השם שלו.. אבל בעיקרון זה כמו מעיין פשטידה כזאת... שיכבה תחתונה בשר שיכבה עליונה טחינה שעברה הקשחה שכזו.. בשו בסססססססססססססססססססססססססססססססט....

למעלה