שאלה

שאלה../images/Emo35.gif

הייתי אצל רופא ילדים והוא אמר לי לתת בגיל 3 חודשים דייסת קורנפלור או אורז. היום הלכתי לטיפת חלב והם אמרו לי בשום פנים ואופן לא לתת, כי זה מוקדם מדי. למי להקשיב? האם נתתם את הדייסה או לא? תודה

hanash

New member
פעם נתנו...עכשיו

אני יודע שיש דעות לכאן ולכאן אחותי עם תינוקות (תאומים) נותנת...למרות שפה ושם אומרים שרק מאוחר יותר להתראות

למה לתת דייסות?

מנסיוני, רופאי ילדים אינם מעודכנים בחידושים האחרונים בתזונת תינוקות! אחיות טיפת חלב טובות (ויש כאלה) מעודכנות הרבה יותר. ובכלל, היום ממליצים להוסיף מזונות (אפילו דיסות), לא לפני גיל 6 חודשים. פרט לכך, לדיסות קורנפלור אין יתרון תזונתי, היא רק מוסיפה קלוריות. האם הילד רזה באופן מיוחד? (וגם אם כן, זה לא בהכרח חסרון). זה גם לא נכון שהילד יישן יותר זמן בלילה, כי הוא שבע. יישן אותו זמן כמו קודם... בקיצור, אני לא ממליצה לתת קורנפלור בכלל, ודיסות אורז אני נתתי בגילאים יותר מבוגרים רק כתוספת לחלב בזמן שלשול. מיכל

רחליקה1

New member
מצטרפת לדעת מיכל

רופאים לא מעודכנים מי יודע כמה... אחיות טיפת חלב הרבה יותר מעודכנות. לא הוספתי למתן כלום לפני חצי שנה. קשה לשחות בים הדעות והאינפורמציה של האמהות הראשונית הא?... עשי רק מה שאת יודעת שיעשה טוב לליאורצ'יק. נשיקות.

nlanxner

New member
גם אני

לא נתתי לבת שלי דייסה לפני גיל 6 חודשים וגם אז השתמשתי רק בדייסת אורז כשהיא הייתה עם שלשולים. הדייסות לא מכילות משהו יותר בריא, הן פשוט מכילות יותר קלוריות. ניסיתי גם לתת לה יותר מאוחר דייסה לפני השינה בתקווה שכך היא תהיה יותר שבעה ותקום פחות בלילה אבל גם זה לא ממש הוכח כיעיל. בקיצור, ממש אפשר לוותר על זה, בפרט אם את עוד מניקה.

מה פתאום בגיל שלשה חודשים???

כבד מידי לתת לתינוק בן שלשה חודשים דייסת קורנפלור, ודייסת אורז - על אחת כמה וכמה. נטע בן שבעה חודשים ועדיין הולך לישון עם חלב (חלב אם). לא זוכרת מתי התחלתי דייסות אצל הגדולים אבל בטח לא בגיל שלשה חודשים וגם לא בארבעה.

וגם אני לא התחלתי לפני חצי שנה

תעשי לדעתי מה שטיפת חלב אומרת לך, למרות שהם מאוד מדקדקים בפרטים יותר מידי לפעמים, קחי אותם בערבון מוגבל, ועשי באמת מה שנראה לך לפי האינטואיציה שלך בלבד.

מה? ממתי הרופא הזה ../images/Emo13.gif

גיל חצי שנה מינימום! ולמה דוקא קורנפלור? למה לא תערובת דגנים למשל? אם הוא עולה במשקל וטוב לו לינוק אז הוא לא צריך תוספת. ממליצה משהו אחר. להרגיל לפעמים לשתות מבקבוק, אם אתם לא עושים את זה. אח"כ זה עוזר מאוד. למרות שזה לא מבטיח מניעת "שביתת בקבוק" מאוחר יותר, אבל אולי? (הילה אם את קוראת, אלו בעיות של הורים. ואת צריכה לראות את "טבלת הקקי" של אושרי בן כמה שבועות שלא עשה כמעט קקי...
)

למעלה