אוהו../images/Emo7.gif
עם חלוף הזמן, ועברו רק שנתיים, ולאור המצב ההולך ומתדרדר בחברה שלנו, אני יותר ויותר חושבת שהעבודה של העובדים הסוציאלים צריכה להפוך יותר פוליטית. אני חושבת שהעובדים הסוציאלים, אם הם רוצים להיות נאמנים לערכי המקצוע, צריכים בימים אלו פחות להתמקד בנושאים של טיפול ומתן שירותים ויותר לעסוק בסינגור, העצמה קהילתית וחברתית ולחתור (אלוהים יודע איך) לשינויים חברתיים. לדעתי, כאשר מצד אחד המדיניות הזוועתית הזו נמשכת ומצד שני הפסטיבל המגוחך של העמותות שמאכילות את הרעבים ומספקת שירותים שהמדינה אמורה לספק צובר תאוצה, העובדים הסוצאילים צריכים לחשוב מחדש על התפקיד שלהם. במצב כזה, ההתמקדות של העו"סים בעידוד פעילויות צדקה היא בגידה בעקרונות. ואילו ההתמקדות שלנו בעת קשה זו במתן שירותים ובהתמקצעות בטיפול, ובמיוחד בנסיון שלנו להמשיך לתפקד, למרות כל הפגיעות הקטלניות של השלטון במשאבים שלנו, במוטיבציה שלנו, בכוח האדם שלנו, במשכורות, בתנאים ובמעמד שלנו ושל הלקוחות שלנו ובעיקר לנוכח המעמסה ההולכת וגוברת היא בעייתית. כי ככה אנחנו הופכים בה בעת גם לקורבנות של המדיניות וגם לאלה שמעודדים אותה. ככל שנמשיך להרוג את עצמנו כדי שהשלטון ימשיך לצחוק על חשבוננו, ככל שנפתח עמותות שישתיקו את הבעיה החברתית שלנו, כך אנחנו מאפשרים את המשך קיומה, מעבירים לשלטון מסר שזה בסדר והכי גרוע, מעבירים לציבור מסר מוטעה, שמרחיק מהם את המודעות לזכויותיהם האזרחיות ואת הצורך במאבק. אז כן, דעותי השתנו באופן די חד בשנתיים האחרונות. האם זה אפשרי?, לא יודעת. לי היום יש משבר אמון קשה עם העבודה הסוציאלית. כי אני מרגישה שהערכים שלנו סותרים ושהם לא מאפשרים לנו לחיות בשלום עם המקצוע. איך אנחנו יכולים לשמש כ"סוכנים לשינוי חברתי" כשאנחנו כל כך לכודים בשימור הבעיה? איך אנחנו יכולים לעשות את זה כשמקומות העבודה שלנו משועבדים למדיניות ותומכים בה (לא בהצהרה, אבל בהתנהגות....)? אם למישהו היה כוח לקרוא את כל מה שכתבתי והגיע עד לכאן, אשמח לתגובות.