שאלה...
חשובה

ברוריהה

New member
באותו נושא ...

עד היום חשבתי לתומי שפלואור נחוץ רק כשיש שיניים ... ולכן לא נתתי לביתי (7.5 חודשים) את טיפות הפלואור המומלצות בציפיה לשן הראשונה . מה באמת צריך לעשות ? איך זה משפיע לפני הופעת השיניים ? ומה מבחינת ההשפעה שלו על מערכת העיכול ? תודה מראש.

פלואוריד

טוב עשית שלא הוספת לבתך פלואוריד. ההמלצות היום הן שתוספת הפלואוריד אמורה להנתן לילדים רק על פי מידת הסיכון שלהם לפתח עששת וזאת על סמך בדיקת רופא/ת השיניים לילדים) לאחר הערכת הסיכון המלצות הרופא/ה כוללות התייחסות לפלואוריד על צורותין השונות (במים, במשחה, תוספים). הבדיקה הזו אמורה להתבצע סמוך לבקיעת השיניים הראשונות ולפני גיל שנה. פלואוריד עשוי להשפיע גם על שיניים מתפתחות בתוך הלסת אבל השפעה עיקרית היא על השיניים אשר בפה כאשר הפלואוריד מופרש דרך הרוק. במינונים הרצויים לא אמורה להיות השפעה על מערכת העיכול

אפרסק 28

New member
באותו נושא....

ד´ר אייל אני מאוד מבולבל עכשיו היתי בהרצא על שיני ילדים מפי ד´ר שאחראי על מעל 30 מרפאות שיניים בארץ ונשאלה השאלה לגבי טיפות פלואור ומאיזה גיל לדבריו אפשר להתחיל עם הטיפות כבר מגיל 0 כי הפלואור נכנס לדם ומחזק את השן מבפנים זה לא המשחות שהם חיצוניות ידוע לי שהמלצת משרד הבריאות היא חצי שנה לגבי טיפות נכול שיש כמה איזורים שמפלירים את המיים אבל אם הילד יונק אז הוא לא מקבל פלואור מהמים ונשאר לו רק טיפות הרי השיניים נמצאות כבר למטה מתחת לחניכיים אז למה לא לחזק אותם מההתחלה????????

פלואוריד

אפרסק יקר, לא רק אתה מבולבל אלא גם אנחנו רופאי השיניים. אמור היה להיות מצב בו המים בכל אזורי הארץ מופלרים אולם מסיבות שונות אין זה כך. ואין אנו יודעים מה רמת הפלואוריד באזורים ובשכונות רבות. בנוסף אנו רואים עליה במקרים של פלואורוזיס דנטלי- מצב הנובע מנטילת עודף פלואוריד ובו נפגע אמייל השיניים הקבועות על ידי כתמים לבנבנים (פגיעה אסתטית). על מנת שלא להציף בפלואוריד ילדים שאינם בסיכון , ההמלצות שונו והרי ציטוט מאתר משרד הבריאות המופיע בקישורית: "עד כה ההמלצה מתן תוספים היתה עפ"י רמת הפלואוריד במי השתייה באזור המגורים. מהיום ההמלצה היא אישית, עפ"י השתייכות האדם לקבוצת סיכון או רמת התחלואה בעששת" אני מקווה שעכשיו ברורה יותר המחשבה מאחורי ההסבר

למעלה