שאלה

מ.ורה

New member
שאלה ../images/Emo39.gif

היום עשיתי בדיקות דם ושתן שגרתיות אותן אני נוהגת לעשות פעם בשנה. לפי איך שידעתי לבדיקות בינהן גם גלוקוז באים לאחר צום. צום עבורי זה 10 שעות ללא שתיה וללא מזון. להפתעתי אמרה לי זו שעשתה לי את הבדיקה, שיכולתי לשתות וזהו צום רק מאוכל. אז מי צודקת? אני או היא?

night mistress

New member
טכנית...

לשתות זו הגדרה רחבה.. יכלת לשתות רק מים וגם לא בכמות מוגזמת..(כמובן שיתכן שאני טועב).. הרי בדיקת סוכר המטרה שלה היא לראות את רמת הסוכרים בדם בצום, אם היא תקינה או לא.. אם תשתי כוס קפה עם סוכר מן הסתם זה לא יהיה אמין..

../images/Emo101.gif ההנחיות מאוד ברורות

לגבי צום לפני בדיקות מעבדה: כאשר אלה בדיקות כימיה רוטניות הכוללות שומנים בדם וסוכר המקפידים דורשים 12 שעות צום טרם הבדיקה - ל א כ ו ל ל מ י ם. קיימות בדיקות בהן קיים איסור לאכילת סוגי מאכלים שונים מספר ימים טרם הבדיקה. בכל מרפאה ישנו מדריך מדוייק להנחיות למטופלים ולצוות הסיעודי והרפואי באשר לסוגי הבדיקות ולהכנות הנדרשות לפניהן. לצערי לא אחת אנו נאלצים להחזיר אנשים יקרים לבתיהם להכנה מדוייקת מאחר וההוראות לא ניתנו להן כראוי... רופאים נוטים לעתים קרובות לצערינו לפתור את קהל המטופלים המתאסף אל דלתותיהם ב "תעשו בדיקות" גם מבלי להסביר את מהות הבדיקות וההכנה אליהם ויתרה מכך ללא כל צורך רפואי (ואנחנו האחיות כבר למדנו להבדיל)
חמה: לפני שתקבע תור לבדיקה ולפני שתגיע לביצועה - שאל את האחות - היא שם כדי לתת מענה לכל שאלה או תהייה.

למעלה