שאלה

YellowSubmarine

New member
שאלה../images/Emo39.gif

האם סוג של פחד שגורם לסימפטומים של תחושה (נפשית) של שיתוק והתנהגות לחוצה ומוזרה, נשימה מואצת ותחושה שהבטן מתהפכת ובמקרים קשים גם לרעד קל בידיים, גם נחשבים ל"התקף" חרדה או שזו פשוט התנהגות חרדה? מה בעצם ההבדל בין שני אלה? תודה על ההתייחסות.

YellowSubmarine

New member
אוקיי../images/Emo13.gif אני אנסה

אז ככה: אני הבנתי (בערך) ש"התקף" חרדה זה משהו מאוד קשה שאין שום שליטה עליו, תחושה שעומדים למות, קושי לנשום, רעד בלתי נשלט וכו'. אז אצלי המצב הוא ממש לא כזה, אבל יש מצבים מסויימים, בד"כ מצבים רגילים ושגרתיים למדי, שגורמים לי להתנהג באופן מוזר ולחוץ, למשל מודעות יתר לעצמי ולתנועות הגוף שלי שגורמת לי לתחושה של שיתוק נפשי, או נשימות מואצות ורעד קל בידיים, ולפעמים רצון לבכות כדי להשתחרר מהלחץ. מצד שני, כל התופעות האלה אין בהן מבחינתי תחושה של חוסר מוחלט בשליטה בעצמי ובמצב שאיתו אני מנסה להתמודד. אז מעניין אותי אם הדבר נחשב לסוג של "התקף חרדה" או למשהו אחר.

הבנתי../images/Emo13.gif אז ככה:

"התקף חרדה" ממה שאני יודעת זה כל מה שתיארת,גם הקשה יותר וגם ה"קל" יותר. התקפי החרדה שהיו לי לא היו חזקים עד כדי קושי לנשום ותחושה שאני עומדת למות או משהו דומה,אלא דווקא התחושות שאת תיארת שהן יותר "קלות". אני מאובחנת כבעלת "חרדה חברתית" ולי יש את התופעות ה"יותר קלות" שתיארת. אם את מעוניינת באיבחון רישמי(גם של ה"בעיה" וגם של הרמה שלה) את יכולה(ורצוי) לפנות לפסיכיאטר/ית או פסיכולוג/ית. שיהיה בהצלחה!

למעלה