שאלה

שאלה ../images/Emo4.gif

שאלתי בכמה פורומים של מומחים ואף אחד מהם לא ענה/נמצא (4 ימים) , אני לא יודעת אם זה מתאים לפורום אבל זה הוא היחיד שיש בו כל כך הרבה תגובות (כן מרמלד, אתה עושה עבודה נפלאה:) לשאלה , מהן כל דרכי ההדבקות באיידס? אין לי חששות, אבל אני חושבת שטוב לדעת מסכימים? אוהבת ולא מתאהבת מיכל:)

troublemaker

New member
תשובה

הדבקות באידס נגרמת ממגע מיני או במגע בדם- לדוגמה אם יש לך פצע פתוח ואדם חולה באידס מדמם (יש לו פצע מדמם)והדם שלכם נוגע אחד בשני.

טוב, אז הנה מידע נוסף

אז ככה פעם עשו לנו בבי"ס הרצאה על איידס, הנה מה שאני זוכר. נגיף האיידס יכול להתקיים רק בנוזלי גוף. באוויר הפתוח הוא מושמד תוך משהו כמו 5 דקות ואף פחות (אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים...) הדבקות באיידס יכולה להגרם כתוצאה ממגע בין נוזלי גוף או חדירת נוזלי גוף למקומות שהם "חדירים". כשאני אומר חדירים, אני מתכוון לריריות לחות, כלומר: פה, איברי המין(גם אצל גבר וגם אצל אישה) ופי הטבעת. כעיקרון, נגיף האיידס מצוי בכל נוזלי הגוף אבל בנוזל הזרע בריכוז גבוה במיוחד וכן גם בדם. הוא מצוי גם בהפרשות (שתן,צואה). בהפרשות מסוג רוק,דמעות, זיעה הוא מצוי בכמויות זניחות שאינן מסוכנות. וזה אומר שקיימת סכנת הדבקות במקרים הבאים: מין "רגיל" - לשני האנשים. מין אוראלי - למי שמוצץ. מין אנאלי - לשני האנשים (ויש גם סיכוי מאוד גבוה להדבקות) מין ואגינלי - לשני האנשים. מנשיקות לא ניתן להדבק. דרך אגב, ניתן לדעת אם אדם נושא את הנגיף רק 3 שבועות מיום ההדבקות. וגם, ככל שהגילוי מוקדם יותר כך תוחלת החיים של הנדבק גבוהה יותר. אם למישהו יש דברים להוסיף הוא מוזמן. וכן, כל המידע כאן הוא בעירבון מוגבל ועל אחריות המשתמש בלבד! (ובנימה אופטימית זו, נסיים
)

תוספת

נזכרתי במשהו: - מאסלות לא ניתן להדבק. - אם יש דם באוויר הפתוח הנגיף יושמד מאוד מהר אלא אם כן מדובר בשכבה סמיכה של דם, ואז הנגיף יכול להחזיק שעה. (ואני מתכוון לשלולית....) - במזרק הנגיף מחזיק מספר דקות כך שאם אתם נדקרים ממזרק בחוף הים, אין לכם מה לחשוש (אלה אם כן אתם רצים אחרי הנרקומן ודורכים לו על המזרק...)

troublemaker

New member
אז ככה..

אי אפשר להדבק באידס דרך העין. זה בולשיט. וכשהסברתי בסוגריים בקשר ל"מדמם", התכוונתי שמספיק שלאותו אדם יש שריטה בשביל להעביר את הנגיף. מה שרשמתי מקודם אלה הדרכים היחידות להדבק בנגיף.

מה אני יגיד לך..

קודם כל ישנם נוזלים בעין ואם כבר אז למה להתווכח עם פרופסור? מיכל:)

MARMELAD

New member
איייייייידס!

כאן נמצאות כל התשובות. דרך אגב, להרבה הרבה שאלות יש תשובות בקישורי הפורום.. ואל תביני אותי לא נכון, אני לא אומר לך לא לשאול.. אני פשוט מזכיר שזאת גם אופצייה קיימת במערכת הפורום ואת מוזמנת לחטט בה ולקחת מה שמעניין אותך - ואת כל שאר חברי הפורום.
גיא

למעלה