שאלה

Drorrrrrr

New member
שאלה ../images/Emo47.gif

יש מלך. לבן של המלך קוראים- נסיך. איך קוראים לנכד של המלך/ הבן של הנסיך? יש לו שם מיוחד [כמלך וכנסיך]? זה ממש חסר לי בשפה
. תודה למי שיודע ולמי שלא יודע
דרור.

זה די פשוט,

יש מלך ומלכה, להם בן נסיך שנשוי (באושר ובעושר) לנסיכה שהיא 10, אזי הבן שלהם (נכד המלך) צריך להיות 9!

Drorrrrrr

New member
נווווו באמת :| זה נורא חשוב!

תחשבו: ברי [סחרוף] הוא מלך אביב [גפן] הוא נסיך ודניאל [סלומון], ירמי [קפלן] ועברי [לידר] הם ה.....
אההה אתם רואים כמה זה חסר?!

Drorrrrrr

New member
../images/Emo7.gif איך קוראים לנכד של המלך?

איך אין כזאת מילה? מקסימום אני אמציא מה דעתכם על סוֹצָּךְ?

Drorrrrrr

New member
וההסבר למילה כמובן ../images/Emo26.gif

מלך מתחיל ב-מ' נסיך מתחיל ב-נ' מה בא אחרי נ'? ס! אז ס' בהתחלה שניהם נגמרים ב-ך לכן גם הסוצך יגמר ב-ך. וצ' זה גם בגלל קפיצות בין האותיות בין ל' ל-ס' יש מרווח של שלוש אותיות כך גם בין ס ל-צ'. הדגש בצדי- בגלל שחסרה שם נ'.

גנגי

New member
נפלא, בעיקר הדגש ב-צ'.

ארזת תיק? תיכף האמבולנס בא, קח כוס מים בינתיים. יהיה בסדר.

Drorrrrrr

New member
האמת שהדגש ב-צ' היה בשביל הכיף.

חיפשתי שורש נ.צ.ך ולתדהמתי גיליתי שאין כזה. ככה שהדגש ב-צ' יירד. אני באמת חושב שצריך מילה שכזו!

freedom rider

New member
ויליאם הוא הנכד של המלכה

למלך, עד כמה שידוע לי אין נכדים (הוא עדיין מחכה שעמרי וגלעד יעשו משהו בעניין).

"הנסיך" של מקיאבלי

המילה "נסיך" מקובלת כתרגום של המילה הלטינית Principe שהוא שליט זוטר והנחלה שלו היא Principium כלומר נסיכות, ובכך היא מקבילה ל-Prince באנגלית ודומיו בשפות האירופיות האחרות. לא ברור לי מהיכן הגיעה ההצמדה של נסיכות ליורש העצר, אולי בגלל שבמסורת הבריטית של לאחר איחוד וילס ואנגליה יורש העצר הוא גם שליט הנסיכות של וילס ובכך מקבל תואר Prince בנוסף לתואר יורש העצר.

איליה.

New member
לא רק באנגלית.

פירוש המלה Prince הוא "יורש עצר" גם בשפות נוספות, כגון רוסית ולדעתי גם צרפתית וגרמנית.

hillelg

New member
במשפחות מלוכה

נהוג לקרוא לכל אחד מבני המשפחה 'נסיך' (גם האחים, גם הבנים, גם הדודים של המלך - אם יש), אבל רק אחד הוא 'יורש העצר'.

גנגי

New member
במשפחה של ידידים שלי

קוראים לילדה "נסיכה". ומכריחים אותה לישון על עדשה. ובגלל זה האמא שלה רואה רק בעין אחת בלילה.

למעלה