שאלה.
הממ... שלושים ומשהו.

Neon taichou

New member
שאלה. ../images/Emo58.gif הממ... שלושים ומשהו.

אוקיי, זו יותר שאלה לדעתכם מאשר משהו שלא הבנתי, אשמח לשמוע מה יש לכם לומר. ^^ ראיתי עכשיו את Memories in the Rain שהוקרן עכשיו בJump Fetsa בשנה שעברה, לפני שיצרו את האנימה. הפרק היה קצת שונה. למשל, כשרוקיה רצתה לעזור לאיצ'יגו להילחם נגד הגראנד פישר והוא אמר לה לא להתערב, היה לה פלאשבאק לערב בו היא רצתה לעזור לקאיין להילחם נגד ההולו, ואוקיטאקה אמר לה שהיא תהרוג את כבודו ובלה בלה בלה. ואז היא חשבה לעצמה: "That's right. This is a fight to defend his pride. Don't interfere..." ולא עזרה לו. השאלה שלי היא - וואט דה פאק?! בפעם הקודמת שהקשבת לעצה של אוקיטאקה המפגר הזה, אהבת חייך מתה. את רוצה שזה יקרה שוב?! היא צדקה במה שאמרה אז - כבוד לא שווה הרבה אם אתה מת! מה אם איצ'יגו היה מת? היא הייתה חושבת שהיא עשתה את הדבר הנכון? תנו לי לחשוב-- לא!!11 ><

הכבוד היפני...

תפיסת הכבוד ביפן שונה ב-180 מעלות מזו שכאן. כאן יש כבוד עארסים, שם יש כבוד סמוראי. הסמוראי או פקיד המששל הגבוה, או אפילו סתם אדם שנכשל בתפקידו, מוכן להתאבד בגלל זה משום שכבודו נשלל, וכאן אני מדבר על כישלון בתפקיד, אז תארו את המצב הזה... מנקודת מבט מערבית, הדבר הזה לא מובן וקל לנו לשפוט אנשים כאלה לחומרה. ביפן זה דבר אלמנטרי, ובתור מה אנחנו, כמערביים, יכולים לשפוט אותם?

Neon taichou

New member
אבל הקטע הוא שבהתחלה

רוקיה לא חשבה כך. אוקיטקה שכנע אותה, אבל אני, במקומה, הייתי משתכנעת בכך שהוא אידיוט גמור, כי מילות החוכמה שלו הביאו למותו של קאיין. אחרי הפעם ההיא היינו מצפים ממנה להבין שזה לא בדיוק הדבר הכי הגיוני לעשות.

ממתי כבוד הוא דבר הגיוני?

ואל תשכחי- קטפן הוא קפטן, זה כמו דרגת אלוף בצה"ל, אאל"ט.

Neon taichou

New member
כן, אבל הקפטן רחוק מאוד עכשיו.

נראה לך שהיא באמת הייתה יכולה לסבול את זה אם איצ'יגו מת בגללה?

Fay Wood

New member
יש בזה משו. ../images/Emo168.gif

גמני חשבתי ככה בפרק עם קאיין, וגם דיי צעקתי את זה על המחשב. חיים חשובים הרבה יותר מכבוד מסריח. אבל כשחושבים על זה מנקודת מבט אחרת, יכול להיות שלחיות בלי הכבוד שלך, עם רגש מסוים של בושה, וכשאתה יודע שמישו לקח את הכבוד הזה ואתה לא עשית כלום בקשר לזה, לא ממש גורם לך לחייך ולומר שהחיים יפים, אבל גם לא לרצות להפסיק לחיות. בקיצור, אני לא חושבת שרוקיה האמינה שייקרה שוב מה שקרה עם קאיין, והחליטה להקשיב למה שאוקיטאקה אמר לה למרות הסיכון, ולמרות מה שקרה פעם בגלל שהיא הקשיבה לו. גאד, ממש גרמת לי לחשוב X.X; ועכשיו כואבליהראש ._.;

Neon taichou

New member
יאי, מישהו שמסכים איתי D:

אתם יודעים, "כי ככה זה היפנים" זו לא תשובה. D: "בקיצור, אני לא חושבת שרוקיה האמינה שייקרה שוב מה שקרה עם קאיין." למה? קאיין היה סגן-קפטן. הוא היה חזק. איצ'יגו היה שיניגמי אולי שבועיים, ויש לו מעט מאוד מושג מה הוא עושה. למי נראה לך שיש יותר סיכוי לשרוד נגד הולו? ועוד אחד שהרג עשרות שיניגמים והטיל עליהם אימה במשך שנים? {אני לא קוטלת את הדעות שלכם אומשו, זוהי דרכי המוזרה לפתח שיחה ^^;}

Fay Wood

New member
צודקת, אבל יכול להיות ../images/Emo168.gif

שהיא לא האמינה שאיצ'יגו ימות בגלל שהיא בעצם סרבה להאמין שמה שקרה אז, שממש הרס אותה וגרם לה להרגיש רוצחת, ייקרה שוב. כאילו לא הגיוני שהעולם ייתאכזר אליה בצורה כזאת פעמיים. לפחות, זה מה שאני הייתי חושבת =X וכל הכבוד על הפיתוח של הדיון ^^

Neon taichou

New member
ם: אחלה תיאוריה.

~מקנאה באנשה חכמה~ אבל כשחושבים על זה, אחרי זוועה כזאת, סביר להני שהיא הייתה עושה הכל כדי למנוע שזה יקרה שוב במקום סתם להכחיש. בסך הכל, העולם באמת אכזר, והייתי חושבת שאחת שהפרצוף שלה מלא כאב באופן תמידי תדע את זה.

../images/Emo15.gif וכאן נכנסת הפסיכולוגיה../images/Emo13.gif

המוח האנושי הוא מדחיק מומחה. הוא נוטה לקבור זכרונות טרגיים וכאובים באזור האמגדילה- בתת מודע. זכרונות נשלפים מהאמגדילה רק בשלוש צורות: א. היפנוזה ("דא- ככול שזיכרון מוקדם יותר יש כיוי לכך שזה זיכרון מדומה) ב. במצב של פוביה ג. במצבי חירום דחופים ("כל החיים עברו לי מול הפנים") אפילו שהתחושה נחרטה באמגדילה של רוקיה- היא לא נכנסה למצב של פוביה, לפחד כרוני. לכן הזיכרון לא נשלף בצורתו השלמה, ולא כלל את התחושה- שהמוח שלה ניסה להדחיק במומחיות כה רבה. שילוב של הדחקה והכחשה שדבר כזה יקרה שוב מנע ממנה להתערב. ועוד לגבי כבוד יפני: אצל היפנים אין דבר חשוב מכבוד, וכמו ששמתם לב לאיצ'יגו יש לא מעט כבוד. אצלהם מספיק שהפלת בטעות משהו בנוחכות של מישהו שדרגתו גבוהה משלך, שלא קדת כמו שצריך או ששגית בכתיבת הקרליגרפיה של אדם חשוב ממך- ואתה "פסול", "מסומן". הוא היה נפגע מאוד מזה, ורוקיה בתוספת כל ההדחקה וההכחשה, החליטה לכבד את רצונו של איצ'יגו.

dark max

New member
*כפיים*

זה כמו שב'סמוראי האחרון' אם הם מפסידים לאויב הם גם מפסידים את הכבוד

Hinamori

New member
../images/Emo31.gifלא מסכימה

שמת את הסמיילי שאין לשים בכותרת ~!!!!11

Hinamori

New member
עכשיו אני מסכימה. ^_^

הסמיילי-שאין-לשים הוא לא חכם, הוא זונע

ThePiper

New member
הממ...

הכבוד באמת תופס חלק מרכזי בתרבות היפנית, משהו שאנחנו אף פעם לא נוכל להבין בתור ישראלים ברברים D: ואני חושבת שלמרות שזה הוביל למוות של קאיין, היא לא הצטערה שהיא לא התערבה כי כבודו של קאיין ושל אישתו הושב, אם היא הייתה מתערבת הגאווה שלו בתור גסר (לכי תביני גברים...) הייתה נהרסת ויכול להיות שהוא היה מבצע סופוקו (משהו דומה לחרקירי, לא יודעת מה ההבדל ביניהם). וכנ"ל לגבי איצ'יגו, הוא בחור נורא גאה *צחקוק פאנגירל* והוא היה חייב לנקום את מות אימו בלי שיתערבו, כי אחרת היא ידעה שהוא ירגיש חסר ערך שלא הצליח לעשות את זה בעצמו.

../images/Emo15.gif ההבדל בין סופוקו לחרקירי../images/Emo3.gif

שלצערי נאלצתי ללמוד במסגרת הקורסמדריכים בקראטה שעשיתי (אני מדריכה לקראטה אוקינוואי מסורתי, טאי צ'י, צ' קונג, וקונג פו בסיסי) סופוקו- תוקעים את הטאנטו/חרב/ וונאבי נשק שלך בלב, כך שהמוות מיידי פחות או יותר חרקירי- כשתוקעים את הטאנטו/ חרב /וונאבי נשק שלך בבטן התחתונה, ומושכים אותו למעלה, ככה שכל הקישקעץ שלך יוצאים... זה הרבה יותר משפיל מסופוקו, וגם המוות איטי ומכאיב יותר.... ולא, אני מעדיפה שלא לחשוב על זה בבקשה.

למעלה