שאלה:

שאלה: ../images/Emo63.gif

מה היה הספר / ים שהשפיע עליך, על החיים שלך? אפשר לכתוב אחד, אפשר לכתוב כמה, אפשר לכתוב אף אחד

tairon

New member
../images/Emo9.gif

החתיכה החסרה - של סילברסטיין.. קיבלתי במתנה.. והתאהבתי .. בחתיכה כמובן..

תלתלית

New member
יש לי כמה

# יום השנה לסלט- זהו ספר שירים של משוררת יפנית מדהימה. מומלץ בחום לכל האוהבים אהבה. #שאהבה נפשי- ספר שעזר לי באופן מוטרף, להתמודד עם כאביי שלי. #מיה מיה\ של סוזן אדם- ספר מצויין. #הנביא של חליל ג´ובראן - השפיע עליי המון. בכל רובד שהוא. # והחשוב מכל- הטאו של פו- אני תמיד חוזרת אליו . # אופס- שכחתי גם את עליסה בארץ הפלאות- כשימתי לקוראו, הבנתי שאני רוצה להיות סופרת.. יש לי כל כך הרבה . אעצור עכשיו..

../images/Emo63.gif

רוב הספרים שאני ממש אוהבת ויכולה לצלול אליהם הם ספרי פסיכולוגיה או סיפורים שכאלה וכדומה. אז הראשון הוא -העולם עשוי זכוכית- מוריס ווסט !מומלץ! הנביא- חליל ג´ובראן אינטליגנציה ריגשית ספרים שלי לואיז ל.היי עזרו לי מאוד ספרים של ברני.ס סיגל כנ"ל הנסיך הקטן הספר הראשון שקיבלתי בחיי היה של הנס כריסטיאן אנדרסן- ספר מלא אגדות מדהיםםם. ואגב, הספרים שכתבתי למעלה לא השפיעו על חיי, אלו פשוט ספרים שאהבתי לקרוא. החיים הם שמשפיעים על חיי

מכיוון שהקישור לא עבד

אני ממליצה- אז רוצה שתדעו במה מדובר: ==================================================================== העולם עשוי זכוכית, הוא סיפור של אהבה, טירוף מיני, רצח, דבקות מסתורית בתחושה של אשם ובצורך ההחלטי במחילה כתנאי לצלילות המוחין של האנושות. הסיפור מבוסס על עובדות: פרשה היסטורית הרשומה באוטוביוגרפיה של קרל גוסטב יונג, אחד מחלוצי רפואת-הנפש המודרנית. ההתייחסות שלו קצרה, ללא תאריך ומסתורית: ``גברת נכנסה למשרדי. היא סירבה לגלות את שמה… היא ביקשה לערוך התייעצות אחת בלבד. מה שהיה לה לומר לי הייתה הודאה באשמה. לפני עשרים שנה ביצעה רצח…`` הגרסה של מוריס ווסט על הפגישה היא מזיגה מדהימה של האמת ושל הימור דרמטי. המאורעות מכסים את תקופת-הזהב עד שעות בין-הערביים של 1913, בטרם כבה האור על אירופה והחלה מלחמת-העולם-הראשונה. הייתה זו שנת משבר בחייו של יונג. הוא התנכר לידידו ולרבו הוותיק, פרויד. אשתו הרתה את ילדם החמישי. הוא פרש ממשרתו כמרצה באוניברסיטה ומעבודתו כרופא-בכיר בבית-החולים לחולי-נפש בבורגהולצי. הוא החל בפרשת אהבה עם טוני וולף, תלמידתו-לשעבר, ומעל לכול, סבל כבר אז ממחלה של שיגעון ודיכאון שנמשכה לאורך ארבע שנים. ללחץ הנפשי שנוצר כתוצאה מפגישתו עם האישה-האלמונית - בשלה, יפה, מושחתת, הזועקת יחד עם זתא לריפוי ולמחילה, הייתה השפעה עצומה על יונג והביאה אותו קרוב מאוד להתמוטטות נפשית מלאה. האישה עצמה היא יצירה קלסית, שסיפורה יעסיק את מחשבתו של הקורא זמן רב אחרי הופכו את הדף האחרון. העולם עשוי זכוכית ראוי בהחלט להיחשב כיצירת מופת של מוריס ווסט

Mוניk

New member
שמעתי על הספר הזה מחברה ו....

התקציר שלך לספר מבהיר היטב במה מדובר - זה נימשע מרתק מאוד ניראה לי אני הולכת לסטימצקי מחר באמתת חוצי
מוניק

Mוניk

New member
אף ספר לא השפיע על חיי ממש אבל...

קראתי המון ספרים כל הרבה שקשה לי לזכור וספר אחרון שקראתי אני עדיין מדפדפת בו מידי פעם עוברת שוב על קטעים מעניינים וממליצה עליו מאוד "לחיות ולאהוב" ליאו בוסקאליה האיש שהחזיר לאנשים את החיבוק תמציתו של הספר הזה בגדול זה אהבת האדם, היכולת לקחת אחריות על החיים ולקלוט את השמחה והעצב שבהם מבלי לאבד את הרצון והכח לעשות, ומעל ומעבר לכל החמימות והיופי שבקשר האמיתי בין אדם לרעהו. מוניק

הספרים שלי:

אני אוהבת אוהבת אוהבת לקרוא ספרים, אבל אם אני צריכה להצטמצם ל"כמה" ולא יכולה להגיד "כולם" או "כמעט" אז: קרלוס קסטנדה - דון חואן ספר מדהים על מסע של גילויים זן ואמנות אחזקת האופנוע של רוברט פירסיג ספר על מסע באופנוע שהוא מסע גילויים החיים המסתוריים של הצמחים - גילויים מדהימים על המרווחים הרבה יותר גדולים שבחיים ממה שאנחנו קולטים בחמשת חושינו סאנאיה רומן - צמיחה רוחנית קלאריסה פיאקולה אסטס - רצות עם זאבים (ספר חובה לנשים , ולגברים שרוצים להבין נשים) ויש עוד המון..

א וו ה

New member
הקסם שבספרים

ליום הולדתי השמיני קיבלתי את הספר המקסים אגדות עם סיניות בגיל 9 התמכרתי לספרי חסמבה וטרזן בגיל 12 קראתי המון ספרים בהוצאת מזרחי והייתי מאוהבת באהבה בגיל 14 התמכרתי לסופרים הצרפתיים כמו מופסאן ודיומה בגיל 15 גיליתי את הסופרים הרוסיים הגדולים, ואת תבונת המזרח העתיקה בגיל 16 קראתי את "הנפש הקסומה" של רומן רולן והתפעמתי אז גם קראתי את הומו פאבר של מאקס פריש וחשבתי שהוא הספר הכי נפלא שקיים ואז נפל לידי הספר "1984" של אוראל ונאחזתי אימה מפני עינו של האח הגדול. בגיל 20 חזרתי לנסיך הקטן של אכזפרי. דמעתי עם הנסיך והוקסמתי מחוכמתו של השועל (הדברים החשובים ביותר הם הדברים הסמויים מהעיין) מאז חלפו השנים, קראתי אלפי ספרים, אהבתי לאהוב איתם, לבכות איתם, לעיתיים לחייך איתם. כולם ביחד ללא ספק העשירו את חיי, הרחיבו את טווח הראיה שלי וגרמו לי עונג בל יתואר. והרי בסופו של דבר בעונג אמיתי מדובר

טאKילה

New member
קראתי הרבה ספרים..../images/Emo63.gif

הכי עושה לי את זה ,ספר שלקוח און ליין מהחיים. כמו בנות למכירה של ג´נה מוחסאן-סיפור על בנות שנולדו לאם אנגליה ואב מתימן,האב חיי באנגליה ונישא לבחורה אנגליה,כשהבנות גדלו,הן נמכרו בעורמה למרבה בתשלום והועברו במירמה לתימן. נאנסות ויולדות שם לגברים שקנו אותן,האם יוצאת למאבק שישיב את בנותייה לאנגליה...סיפור עצוב,מרתק,פרימיטיבי. יש בו מכל וכל,אני ממליצה בחום דרמה סוחפת. עצם הכפייה השפיעה עלי מאוד,זה חקוק לי בראש במיוחד.

מרפי

New member
הספר שעלי השפיעה הכי הרבה

1) כוחו של התת מודע \ גוסף מרפי 2) רפא את עצמך \ לואיז היי רוצה עוד?

ואוו היו הרבה....

כמו שאווה כתבה, טרזן, ביל קרטר, בוק ג´ונס, פטריק קים - כילד, אחר כל אנציקלופדיה קטנה של 4 כרכים שמה נדמה לי "עולם הילד" ואוו, נדמה לי שזכרתי כל מונח באנציקלופדיה...ממש. טוב וספרים שלאחרונה "נחשבו" בעיניי: "מילכוד 22", הומור ענקקקקק "מאה שנים של בדידות", ספר מקסים, "כרוניקה של מוות ידוע מראש", קצר, קליל, ומשגע, "במשעול הצר", ספר שקצת זורק אור על הנצרות, כתוב מדהים, וגם השטן ממוסקבה (במהדורה החדשה שמו "האמן ומרגריטה"), משהו ישנוני

למעלה