שאלה

summer52

New member
שאלה../images/Emo66.gif

אנחנו מתכננים הפריה נוספת תוך כמה חודשים, ואני מבין שהפעם צריך להכין הרבה מאד כסף. מישהו יודע בערך סכומים והאם גם את השהייה בבית החולים אנחנו משלמים, ובכלל איזה עליות יהיו לנו.? יש לנו בן אחד מהפריה תודה. (הלואי שהיתי יודע שאני מחכה לתשובה טובה)

kasa

New member
מכוון שמדובר בסכומים מאוד לא

ריאליים עבור רובנו, אם לא עבור כולנו - אנחנו לא ממש עוסקים בשאלה הזאת של כמה כסף להכין....
העלויות שהאוצר מנסה להטיל עלינו בגזרותיו - הן בלתי הגיוניות, וסביר שרובנו לא נוכל לעמוד בהן. מדובר בסדר גודל של כ-30,000 ש"ח למחזור טיפול אחד. (הערכה גסה). תצליח להכין ?

רחל5

New member
אם לדייק קצת יותר

התקשרתי לבי"ח בילינסון ושאלתי את השאלה. התשובה כתובה במחירון משרד הבריאות לשרותים אמבולטוריים, והמספרים בערך כאלה: IVF, שלב א' + שלב ב', כולל בדיקות, לא כולל תרופות - 7800 ש"ח. מיקרומניפולציה (איקסי, למשל) - 3100 ש"ח. תרופות - תלוי במינונים. לדוגמה - סדר גודל של 80 ש"ח לאמפולת מנוגון או מטרודין, 240 ש"ח לגונל אף, 800 ש"ח לסינרל, 1000 ש"ח לדקפפטיל ארוך (יאללה! אלף ש"ח בזריקה אחת!). מחיר הכוריגון יוצא זניח... זה בערך מהזיכרון.

רחל5

New member
דרך אגב - לקופ"ח זה עולה פחות

יש להם הסכמים עם בתי חולים לגבי "הנחת כמות". אם הטיפול נעשה בבי"ח של הקופה, זה בכלל זול יותר. פרופ' משיח הזכיר את המספר 1600 דולר. לא יודעת על סמך מה. אולי זה מספר שהוא מכיר מהשטח, ולא מהמחירון התאורטי (שקובע חסם עליון, כך נאמר לי).

venus13

New member
בכ"ז זה יוצא בערך אותו סכום

אם ניקח בחשבון שהסכום שנקב משיח לא כולל איקסי ותרופות האם ידוע למישהו מה יעשו הביטוחים המשלימים למינהם? ונוס

s h i r a 3 0

New member
האם לא צריך להוסיף לזה גם את

התשלום לרופאים? באסותא למשל מדובר ב-500$ לשאיבה ולהחזרה.

s h i r a 3 0

New member
ותשלום לרופא על הייעוץ וקביעת

הטיפול. אין לי מושג כמה זה עולה ואולי זה גם משתנה מרופא לרופא

ריקי בש

New member
הגזרות...

לי ידוע שהתשלום של 500$ נעשה אם רוצים שרוצה מסויים יבצע את הפעולה (בעיקר כשצריך להזמין אותו כשהוא לא במשמרת באותו הזמן) אבל אני לא בטוחה אם יהיה צורך בתשלום זה בכל מקרה במקרה שיעברו הגזרות הנוראיות האלה .. מישהי יודעת אם יש איזשהו עדכון לגבי הנושא של הגזרות? אין שום חדש בנושא החשוב הזה? ממש נדהמתי לאחרונה לגלות כמה אנשים שלא בעניין הזה בכלל לא יודעים שיש דבר כזה- החרב המונפת מעל ראשנו - הגזרות של ביבי.. נקווה לבשורות טובות ושמחות. אמן!!!! ריקי

ביטוח בריאות במסגרת ביטוח חיים

במסגרת ביטוח חיים שביצעת עבורי ואישתי ביצעתי גם ביטוח בבריאות משלימה, בנוסף לביטוח בראיות המשלימה של קופ"ח כללית. אם אני לא טועה, יש לכל אחת מספר הפריות המכוסות במסגרת ביטוח זה, אך יש תקופת צינון וניתן לנצל את הביטוח רק כעבור ותק של שנה. עשינו זאת לא מזמן כאמצעי נגד הגזרות הצפיות (ומקווה נתבדה).

שווערצה

New member
ביטוח כזה ממש לא יועיל לנו ../images/Emo10.gif

כל פוליסות הביטוח "מחריגות" את הכיסוי לבעיות הפוריות למי שיש לו בעיה ידועה במועד רכישת הפוליסה. אין כאן שאלה של תקופת צינון (תקופת "צינון" קיימת רק בפוליסות של הביטוח המשלים של קופת החולים, אך הביטוחים הפרטיים פשוט לא מכירים בתביעה בגין בעיה שהיתה קיימת ערב רכישת הפוליסה). ביטוח בריאות משלים יועיל רק למי שטרם נזקק עד היום לטיפולי פוריות, ולא נמצא כסובל מבעיית פוריות כלשהי.הבעייה היא שאלו עדיין לא מעלים בדעתם שתהיה להם בעיה, ולכן לא ממהרים להשקיע כספים בפרמיות הביטוח...

ריקי בש

New member
עלויות...

אני לא יודעת בדיוק ואני מציעה לך לשאול בפורום הורים בטיפולי פוריות היות ושם יש נשים שכן יודעות. בכל מקרה מדובר לדעתי בעלות של כ- 15-20 אלף ש"ח לכל מחזור טיפולים, היות וגם על האמפולות של הזריקות משלמים מחיר רגיל ולא מוזל. בקשר לתשלום עבור האישפוז (ומה עם תשלום עבור חדר ניתוח???) - אני ממש לא יודעת. אני מניחה שגם זה יעלה הרבה יותר היות ואני מסופקת אם הגזרות יאושרו בקבלת טופס 17 . בהצלחה ! ריקי

למעלה