שאלה

wildflower**

New member
שאלה ../images/Emo67.gif

יש לי שאלה לכולם...........מן סקר כזה.... האם אתם חושבים שבגילנו {גיל ההתבגרות} עדיף שתהיה לנו מחוייבות.. זאת אומרת חבר? או שעדיף להכיר כמה שיותר..ולנצל את הגיל הזה לחופש ממחוייבות.. אחרי הכול יהיה לנו עוד המון זמן..... מה אתם חושבים? בר:(

פומיקית

New member
לבר

אני חושבת שזה תלוי בבנאדם... אני למשל לא אוהבת סטוצים וללכת עם כמה בנים בעת ובעונה אחת. אבל, יש בני אדם שלא מסוגלים להיות בקשר רציני עם בנאדם אחד... אז אני לא חושבת שזה קשור לגיל שלנו, אלא לאופי של הבנאדם. דנה

המרחפת

New member
בר

תראי, אני חושבת שעדיף שתהיה מחויבות (כלומר מחוייבות רומנטית, של חבר),אך לא במשך כל גיל ההתבגרות. הסיבה? הפרספקטיבה שלנו בתור מתבגרים בהחלט שונה מהפרספקטיבה שתהיה לנו בתור אנשים יותר מבוגרים. זוגיות בגיל ההתבגרות שונה לחלוטין מזוגיות של זוג שנשוי עשרים שנה. בגילנו יש דברים שלא עולים בכלל על הפרק (מגורים ביחד, נישואים, ילדים), שהופכים את כל המערכת ליותר קלילה ומציבים לה פחות מבחנים(נא לשים, פחות, ולא מעלימים לגמרי מכשולים. בכל מערכת יחסים טובה יש מכשולים וירידות). יש דברים שעולים רק אחרי הרבה זמן, כמו יחסי מין ונושאים אחרים. בגיל הזה, רוב החוויות הן בפעם הראשונה, והראש הרבה יותר פנוי בשבילן (פחות נטל של לימודים גבוהים, עבודה מחייבת, פרנסה ולחץ מההורים), ונעים לעבור אותן עם מישהו שבדיוק כמוך, עובר אותן בפעם הראשונה. כמו שאמרתי, מחוייבות זה טוב, אבל לא להעביר כך את כל גיל ההתבגרות!!! אין שומדבר רע בלהיות בלי חבר וללמוד להנות מעצמך לבד. לדעת מה התחביבים שלך, למצוא מקום שהוא פרטי ושלך בלבד, ושלהיות לבד זה לא אסון, אלא כיף. שנה שנתיים, חבר רציני, זה סבבה ומאד מאד חשוב להתפתחות הנפשית והמנטלית שלנו, והבנה של חיים עם אנשים אחרים, על כל רצונותיהם, צרכיהם ותכונותיהם, יפות כמעצבנות. להעביר כך את כל גיל ההתבגרות, במעבר מחברה רציני אחד למערכת יחסים מחייבת אחרת, בהחלט לא. אני מבינה את ידיד שלי, שאחרי שלוש שנים או יותר של מערכות יחסים רציניות בלבד, רוצה רק להיות פרפר ולמצוא קצת סטוצים. גם בהם יש יופי. המרחפת. לטעום מכל העולמות.

אלתית14

New member
לדעתי

צריך לנצל את הגיל הזה להתמזמזויות עם כל מיני בנים/בנות כדי להכיר את הגוף של השני יותר טוב, ואז כשיש חבר יודעים איך לעשות לו טוב (לא שזה נשמע טוב)

פומיקית

New member
אלתית 14

מזה צריך לנצל את הגיל הזה להתמזמזויות?! בגלל שהיא בגיל ההתברות זה אומר שהיא צריכה לזרוק את עצמה על כל בחור שני שהיא רואה?! ומה שאמרת על "לעשות טוב לחבר" את יכולה לעשות לו טוב וגם להכיר את הגוף השני בו זמנית! דנה

נריה_ה

New member
אבל אם היא נהנית מזה.. אז מה רע...

ולמה רק על כל בחור שני... אפשר על כל אחד, ככה מרבים הנאה... וכמובן הכל בציניות...

המרחפת

New member
נריה

חשבתי שאתה בצבא, ורחוק מהבית... טעיתי? מה דעתך האמיתית בנושא? כתבתי כאן בפירוט את דעתי, וחבל שאף אחד לא הגיב. ואילתית- אני חושבת שלא הבנת את כוונתה של wildflower, כיוון שלא ענית בכלל על שאלתה. היא לא שאלה על ניסיון פיסי ועל סטוצים. היא שאלה האם מחויבות בגיל הנעורים זה דבר כדאי, או שעדיף שלא.

נריה_ה

New member
תשובה

אני באמת בצבא. ביום חמישי סיימתי טירונות ואני בחופש (לבגרות מועד ב´ במתמטיקה (שהייתה קלה ד"א)) עד מחר. מה דעתי בנושא... אז קודם כל הנושא מאוד מורכב, וקשה להשיב, ככה סתם. וגם אם יש לי דעה, הדעה היא האידאל (מה שאני חושב שהכי טוב שיהיה, זה לא אומר שאני אישית עומד בו במאה אחוז...). נריה.

נריה_ה

New member
עוד משהו... מרחפת

סטוצים במהותם הם כן דבר פיזי, והתפרפרות היא לרוב להתמזמזויות... גם אלתית ענתה על השאלה, אבל מכיוון אחר (ההיבט הפיזי הוא גם שיקול שצריך לקחת), שהיא אולי מכירה יותר.

נריה_ה

New member
הדעה שלי

הדעה שלי בנושא דיי ידועה... אני נגד חברויות בגיל צעיר (ואתם יודעים כבר את הסיבה...) השיקול של להכיר את עצמך לפני שנכנסים לקשר עם אחר גם הוא שיקול... בקצרה נריה

המרחפת

New member
הסיבה לא ידועה לי

אבל אתה צודק שאדם צריך להכיר את עצמו לפני שהוא נכנס ליחסים... איזו הצבה קיבלת?

אני חושבת ש...

בעיקרון טוב להיות חופשיים אבל מצד שני זה הגיל שבו מתנסים. אז צריך מישהו להתנסות איתו. גם אם זה אפילו נשיקה תמימה. לכי לפי ההרגשה מתוקה...זה הכי חשוב.
גלית (שעוד לא התנסתה בכלום)

לך פרח...../images/Emo13.gif

בקשר למחויבות,,, אני לא חושבת שזה תלוי בגיל, זה יותר תלוי באופי האדם... ואיך שהוא בנוי ,,, אהבה זה דבר יפה,,,, ואם מאוהבים אז אחלה...ולא צריך לדחות זאת... תמיד יהי הלך זמן להכל,, גם לחופש וגם לבילויים... הכל תלוי בזמן הנכון ובמקום הנכון.... שלך.....חוקרת

לפי דעתי...

זה תלוי בנסיבות. כלומר, אם יש מישהו שאת באמת אוהבת והוא אוהב אותך אז אין סיבה שלא תיכנסי למחויבות, אבל אם עוד לא מצאת את ה"אביר על הסוס הלבן" אז עדיף לך לנצל כל רגע ולהכיר כמה שיותר אנשים עד שיגיע האידיאלי בשבילך. רעות.

למעלה