שאלה....

SMILE 4 NOTHING

New member
שאלה....../images/Emo69.gif

אממ... אני תאומה לבן(למי שלא ידע), ואומנם אני בת 17 (עוד חודש 18)ואני מרגישה ממש תקועה,אבל רציתי לשאול שאלה- כשהייתי בגן,ההורים שלי שלחו את אחי ואותי לגנים נפרדים. אמא שלי הסבירה לי שזה היה נושא שממש היה חשוב לה,כי הילד צריך להתפתח,ולפתח אישיות משל עצמו,בלי השוואות של הגננת\הילדים וכל זה.... אני יודעת שהוא עדיין רק ילד,אבל הילדות משפיעה על כל החיים! אז אני ממש מעריכה את מה שהיא אומרת,והייתי רוצה לשמוע תגובות... יום טוב!!

טל של 4

New member
זה נושא מורכב והתשובה עליו לא

פשוטה. לדעתי זה תלוי במספר גורמים. קודם כל התאומים והיחסים בינהם. אם כל אחד מוצא את מקומו בגן ויש לו סביבה חברתית ללא תלות באחיו אז אין בעיה להשאיר ביחד עד גן חובה. אם יש שני גנים טובים בסביבה ואף אחד לא "נפגע" בהפרדה זה גם שיקול חשוב. בכל מקרה לדעתי משרד החינוך לא מאפשר להשאר ביחד בבה"ס ולכן כדי שלכל אחד יהיו חברים בכיתה א הייתי מפרידה בגן חובה כדי שיהיו פחות זעזועים במעבר לבית הספר. אבל שוב זה נורא תלוי. אם בגיל 3 אני אראה שאחת הבנות "נגררת" אחרי אחותה אז אני אפריד קודם. יש לי עוד זמן לחשוב על זה הן רק בנות 8 חודשים (עוד כמה ימים) אבל גם אותי מעניין מה ההורים האחרים חושבים.

keren1

New member
הפרדה בין תאומים זאת שאלה

שדשתי בה מהרגע שנודע לי שאני בהריון איתם. אצלי זה בת ובן אז התנחמתי בעובדה שלה יהיו חברות בנות ולו יהיו חברים בנים והם לא יפריעו אחד לשני כל כך הרבה. מה עוד שאנחנו דתיים וכיום בישוב בו אנו גרים יש גן ממלכתי דתי אחד לכל קבוצת גיל. ככה שבינתיים המועצה פתרה לי את הבעיה. למרות שאם אני אראה שישנה "מצוקה" אצל אחד מהם אני אמהר להפרידם. אני חושבת שבתור הורה תמיד ישנם התהיות האם אני עושה את הכי טוב לילדי. האם ההחלטות שאני מחליט הם המקסימום. אם אימך מאמינה שהיא עשתה כמיטב יכולתה ואמונתה. אני חושבת שכדי לכבדה. גם אם את מסתייגת. עם הזמן אנחנו משנים דעות וגם אנחנו משתנים. אולי היום היא היתה נוהגת אחרת ממה שנהגה לפני 15 שנה. אבל לצערי עוד לא למדנו להזיז את הגלגל אחורנית.

rotrot

New member
היי SMILE

שמי רותם ואני תאומה לבת - שתינו בנות 25. אנחנו היינו בגן ביחד והופרדנו בכיתה א´ (למיטב זכרוני). אני לא זוכרת את ההפרדה כטראומטית מדי אלא דווקא כמשהו טבעי ונדרש. כמו כן, אני חושבת שאמא שלכם עשתה מעשה חכם מאוד בכך שהפרידה אותכם, שנתנה לכל אחד מכם לפתח את האישיות שלו ולהיות בנאדם נפרד ואינדיבידואליסט...

nonana

New member
לדעתי הפרדה- עד כמה שאפשר

אם לא בגן בגלל בעיה טכנית אז לפחות בקבוצות שבגן.

למעלה