שאלה

קמי ולו

New member
שאלה../images/Emo70.gif

אהל´ן אנשים ואנשות (יענו, אנשים בנקבות)
יש לי שאלה: אני מתכתב כבר שבועיים עם ידידה מבואנוס אייריס ורציתי לדעת האם לכל הפעלים בספרדית יש צורה אחת קבועה של עבר? כמו באנגלית למשל, הצורה הבסיסית של עבר היא ע"י הוספת האותיות:ed לדוגמא: Walk הופך ל- Walked וכן הלאה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי
Hasta la próxima!

Hurakano

New member
אמממ...

יש הרבה זמנים בעבר, אבל את בטח מתכוונת לפשוט מביניהם - אין איזה סיומת אופיינית.... בעצם יש, אבל זה כבר נקרא הטייה - לכל פועל בגוף שונה יש סיומת שונה בעבר הפשוט, ויש 3 סוגים של פועלים אבל טוב.... זה כבר דקדוק יותר עמוק. מקווה שעזרתי

קמי ולו

New member
תוכל אולי לפרט קצת יותר../images/Emo35.gif

כאילו, אתה יודע... אולי קצת הסבר יותר לעומק....
מראש
¿Qué tal?

Hurakano

New member
טוב

הפועל tomar (לקחת) לדוגמא - אני לקחתי - yo tomÉ את/ה לקחת - vos/tú tomASTE הוא/היא לקח/ה - él/ella tomÓ אנחנו לקחנו - nosotros/as tomAMOS אתם/אתן לקחתם/לקחתן - ustedes tomARON (ספרדית של אמריקה הלטינית ופניית כבוד) / vosotros tomASTEIS (ספרדית של ספרד) הם/הן לקחו - ellos/ellas tomARON זה בזמן העבר הפשוט (כמו באנגלית הזמן שנגמר ב- ed). הדגשתי לך את הסיומות, שמבדילות בין הגופים השונים. הבנת איך זה עובד ? קוראים לזה הטיות, ולא כמו באנגלית בספרדית לכל זמן יש את ההטייה שלו (ואת המבנה שלו). אגב, זאת ההטייה בזמן העבר הפשוט לפעלים שנגמרים ב- ar לדוגמא - hablar, tomar, cerrar, soñar.... את שאר הפעלים (אלה שנגמרים ב- er וב - ir) מטים אחרת. או קיי ? הכל מובן ? אם לא הבנת שאלי יום טוב

rmoses1

New member
תשובה

להלן בקיצור טבלת ההטיות של הפעלים בעבר. לכל פועל מורידים את הסיומת - שיכולה להיות ar -er -ir ואח"כ מוסיפים את הסיומת לפי הרשימה להלן. לצורך העניין הפעלים המקוריים הם: tomAR comER salIR וכך הם מוטים: yo = tomÉ comÍ salÍ tu = tomASTE comISTE salISTE el, ella, usted = tomÓ comIÓ salIÓ nosotros = tomAMOS comIMOS salIMOS ellos, ellas, uds. = tomARON comIERON salIERON חשוב להדגיש כי זה רק בעבר פשוט אבל אם אתה מדבר עם ארגנטינאית אז זה אמור להספיק בשלב זה. אבל יש המון חריגים ! אם אתה רוצה מידע נוסף אתה יכול למצוא במאמר הזה שכתבנו פה בפורום, או לבדוק בקישורים של האתר

SBK

New member
צורת הטיה

אכן כן, יש תבניות להטית פעלים לפי הזמן והגוף (ויוצאים מהכלל). מורכב יותר מאשר באנגלית. בספרדית שלוש קבוצות של פעלים שהטיתם שונה ואין צורה אחת אלא שלוש.

למעלה