שאלה

ע י ן

New member
שאלה ../images/Emo9.gif

תשמעו סיפור ... אתמול נסענו לבקר חבר , לא פגשנו אותו מספר שבועות..הוא הזמין - נסענו. מגיעים ...נשיקות חיבוקים ...התעדכנות ...מוסיקה נעימה...ו...על השולחן היתה זרוקה שקית חטיף מיוחד שהובא מיפן - סושי חטיפי...טעמנו -היה טעים . מימדים של "אפרופו " עטופים אחד אחד באריזת ניילון ...לקחנו כל אחד אחד ואחר כך עוד אחד ...ואז אמר לנו החבר שלנו : טוב , אני מקצה לכם עוד אחד. זה היה בסדר מבחינתי ...גם את העוד אחד לא ממש רציתי ...אבל חד נעלב...החבר הסביר שאין בארץ כזה וזה חשוב לו כי הבן שלו נתן לו את זה מתנה מיפן ...וכי ...אבל חד הרגיש מאוד לא נוח... התפתח דיון סביב השאלה : האם כל מה שיש לכם תשמחו באמת לחלוק עם חבר טוב ...? האם יש לכם דברים מתכלים שחשובים עד כדי כך שלא תשמחו לשתף בהם אחרים ?האם זה בסדר ? חד למשל , הוא האדם היחידי שאני מכירה שבמלא מובן המילה אינו כזה , לא טיפה לא בכלל ...מה שיש של כולם - מאוד פשוט - אין כאב אין צער על שנגמר , נשבר ...אין לי ממש מילים להסביר ...השבב הזה לא קיים בו לכולם מגיע הכל ...אין בעיות .אין "לשמור ל..." אין "מיועד ל..." הכל של כולם של מי שרוצה ... אני לעומתו מבינה את ההרגשה של החבר שלנו ...ויכולה לשמור בצד למי שאיננו...שיטעם כשיחזור..
מה אתכם ?מה דעתכם ?

אני דומה לחד../images/Emo6.gif

(גם אתה גבוה?) בעיקר אם הוצאתי והגשתי . אצלי הכל פתוח וחופשי לאנשים שהם חברים שלי או יקרים לי... ואגב אני גם לא מצפה ליחס דומה כי כל אחד הוא משהו אחר.הנתינה שלי היא הצורך שלי ולא לכולם צורך דומה. טוב שהכיבוד לא נגוע בסטארס.................
ליל מנוחה לכולם,וכולי שמחה שהפורום שרד את המשבר

sugar7

New member
בעיני זה לגיטימי

בעיקר אם מדובר בחבר קרוב שמרגיש מספיק קרוב להיות כנה ואמיתי אתכם ולא להיות בהכרח מנומס. באופן אישי, לא הייתי מגישה שום דבר שאני "מתקמצנת" עליו, כי בעיני אם הגשתי, אז זה עד הסוף, בלי סייגים.

blonda3

New member
החבר מרגיש אתכם חופשי

ונוח כי אחרת היה מתבייש לאמר לכם.... חד נעלב-בעיה שלו....הוא צריך להבין את החבר שנתן לו הסבר מאד הגיוני. חד-אתה לא ילד קטן חמודי.... אני לא בדעה שמה שיש שייך לכולם כי לא כולם מרגישים כך.... אז יש מצבים שמותר לעשות חלוקה..... החבר עשה טעות שלא שם מראש כמות מסויימת בצד ...אבל לא תמיד חושבים על כל דבר מראש. לגבי העלבון...נדמה לי שזה לא תמיד בשליטתנו .... אבל כשמבינים-יותר קל לסלוח. אני מבינה את החבר וגם אני לפעמים שומרת בצד לילדים שלי. זה נראה לי טבעי.

maof

New member
גם אני חושב בצורה קיבוצית......

אין כאן לפי דעתי רכושנות על מוצר או על חפץ מסוים..... גם אצלנו בבית אנחנו מלמדים ...... את המילה שלנו......... מיתחלקים בכל עם כולם ......... מעוף

rolan

New member
מישהו אמר קיבוץ../images/Emo35.gif

מעוף היקר יש לי עידכונים בשבילך... הקיבוץ של היום זה לא הקיבוץ של אתמול ובטוח לא של המחר...
היום אין בקיבוץ "שלנו" בכלל זה מנסיוני העתיר בקיבוץ... מה שכן, אצלנו בבית - של אוהי ושלי מכבדים אורחים בלי חשבון
אם רוצים לשמור לעצמנו - לא מציעים אתם מוזמנים לקפה ועוגה

maof

New member
כל ישראל אחים../images/Emo6.gif

גם אני בצעירותי הייתי בקיבוץ....... אבל לא כל כך היתאימה לי האווירה מאוד אהבתי את השיתוף והעזרה אחד לשני השיתוף של כולם........ אבל אני חושב שעזבתי בגלל שלא אהבתי את החיטוט לתוך החיים האישים כל אחד ידע ....והיה צריך לדעת .... על כל פיפס ...אצל השני...... וזה לא ניראה לי ....... אני לא ניכנס לוורידים של אף אחד ולא אוהב שניכנסים לוורידים שלי אחרים אבל מעבר לזה אין לי שום בעיה ...... אני לא חושב שהייתי יכול להיתאהב בשולחן, כיסא או בכל חפץ אחר מעוף

maof

New member
גם אני חושב בצורה קיבוצית......

אין כאן לפי דעתי רכושנות על מוצר או על חפץ מסוים..... גם אצלנו בבית אנחנו מלמדים ...... את המילה שלנו......... מיתחלקים בכל עם כולם ......... מעוף

*יערית

New member
הכל של כולם.....

משהו באופי שלי....ואני יודעת שהייתי עומדת מול מצב מאוד לא נוח במיקרה כמו שהבאת לנו לכאן..אך אם היה חשוב לי מאוד שמישהו יטעם אחד מהממתקים האלו הייתי מראש מספרת שזו מתנה לX אדם ואני יכולהלכבד אתכם ממנו...מי שרוצה יותר מבחינתי פחות התחשב ברצון שלי לתת מתנה לX אדם והעמיד אותי במצב לא נעים.... גם אני חושבת כמו חד....של כולם...אך אם דבר נקנה עבור מישהו מסויים אז זה בהחלט רק עבורו!

למעלה