שאלה

Lady Pupik

New member
שאלה../images/Emo9.gif

בקשר לנקודות חן... הייתי רוצה להסיר אחת מהגב שלי..הבעיה היא שאני ממש לא רוצה לעשות את זה בדרך של זריקת הרדמה וחפירה בגב..:] יש עוד דרכים להסיר נקודות חן? וגם נקודת חן שרופא עור המליץ להוריד אותה...יש דרכים אחרות לבדוק אם היא חס וחלילה..לא בריאותית נקרא לזה..?:) אם זה לא המקום לשאלה אני מתנצלת..

נקודות חן, שומות

שלום לך, שומות, נקודות חן הינם נגעים פיגמנטרים המופיעים במהלך החיים, ובאחוז קטן מהמקרים נולדים עימן. חלקם הקטן גורם לבעיות בריאותיות קשות (מלנומה) ורובם למרות שמן (נקודות חן) גורמות להפרעה אסתטית. סולקודרם - שיטת מרדי, הינה משחה "השורפת" את השומה. מספר בעיות יש לשיטה הזאת: 1. לא ניתן לבצע בדיקה היסטו-פתולוגית של נקודת החן ובכל שנה, צצות מספר מלנומות במצב מתקדם בעיקבות טיפול בתכשיר זה. 2. גם כאשר השומה גורמת להפרעה אסתטית בלבד ואיננה מסוכנת, הרי שהסרתה בעזרת משחה זאת גורמת למעין כוויה עמוקה באיזור, המחלימה באופן משני. צלקות אלו מותירות ברוב המקרים כתמים לבנים. לעומת זאת כריתה כירורגית מאפשרת שליחת השומה במקרה הצורך לבדיקה היסטו-פתולוגית וההחלמה בעזרת תפרים עדינים ביותר גורמת לצלקת עדינה שבקושי נראת לעין. בהצלחה.

Lady Pupik

New member
תודה:) אבל התכוונתי..

האם אין דרך לבדוק את השומה בלי להסיר אותה? ז"א לבדוק אותה על הגוף? ורק במקרה הצורך להסיר אותה?

נקודת חן / שומה

שלום לך, הטכניקה הטובה ביותר לבדוק נקודת חן הינה כריתה. לגבי הצורך לכרות אותה, כירורג פלסטי מיומן ורופא עור מיומן גם כן, יודעים לקבוע על סמך בדיקה גופנית האם יש צורך בכריתה.

למעלה