שאלה

Miss Julia

New member
שאלה ../images/Emo92.gif

שלום רב, אני בחורה רווקה בת 30 ורציתי לשאול האם גברים סביב הגיל שלי המחפשים קשר מיני בתור משהו שחוזר על עצמו לאורך שנים,כלומר דפוס התנהגות די קבוע פוחדים מקשר רציני,ממחוייבות,סובלים ממחסום פסיכולוגי כלשהו? אולי אי אפשר להכליל (אולי כן)...אבל נראה לי שחייב להיות משהו מאחורי זה. אשמח לקבל תשובה כאן ולדעת האם יש גם מאמרים בנושא הזה. תודה מראש.

איני יודעת אם כל בני ה-30 נוהגים

באותו דפוס אבל מה שבטוח זה שמי שאת נפגשת איתו הוא כזה... את הרי לא באמת חושבת שכולם כאלה אבל יתכן שאת מבלי להתכוון מושכת את אילו. ישנם בני 30 מכל הסוגים ואת צריכה לבדוק עם עצמך איך את עושה בחירות נכונות ונפגשת אם אילו שיש איתם אופציה לקשר ולא רק לסקס. איך את מכירה את הבחורים, דרך אתרים באינטרנט? זהו מקום טוב שמזמן הרבה גברים ומכל מיני סוגים. ככל שמתבגרים , כולם, גברים ונשים נהיים יותר ביקורתיים ועם יותר דרישות וזה מצמצם את האפשרויות. זה אולי מה שאת קוראת לו "מחסום פסיכולוגי" . תנסי לעשות סינון יותר קפדני ולבחור לך שאלות שעל פי התשובות תהיה לך אינדיקציה טובה יותר לגבי מידת הרצינות. באתרי ההכרויות "מסתתרים" רבים שמחפשים רק סקס וזה חלק בלתי נפרד מהעניין. נכון הוא שזה מאכזב לפגוש משהו שעושה רושם טוב ואחר כך לגלות שהוא לא רציני אבל זה גם כן חלק מהעניין, לא לקחת את זה אישי וקשה אלא כחלק ממשחק ההכרויות (אם כי המתיש...) תהיי גם את ברורה בטלפון לגבי הצפויות שלך מקשר ותפגשי עם משהו אחרי שעשה עלייך רושם מאד טוב ולא פחות מזה. מקווה שזה קצת ענה לך... בהצלחה בדייטים ואת מוזמנת לפנות שוב במידת הצורך!

Miss Julia

New member
בהמשך לתגובה שלך...../images/Emo13.gif

תראי,האמת שלא כל מי שאני פוגשת הוא כזה,בכלל לא אבל פוגשת, בין השאר, שכן חלקם רציניים.זה היה בגדר שאלה כללית בתחום הפסיכולוגיה כי אני אוהבת "לחקור" בתחום. את מכירה כתבות בתחום של פחד ממחויבות? שאלה אחרת...קשר שכן יש לו התחלה רצינית אבל מחליטים לקיים יחסי מין בפגישה ראשונה...האם זו טעות אסטרטגית לדעתך? תודה מראש.

מבחינה פסיכולוגית ההקשר היחיד שאני

מוצאת זה ההתבגרות, הגיל, הם פרמטר גם בבחירת בן או בת זוג. כאשר צומחים עם משהו מהתיכון או הצבא וניבנים ביחד כזוג אז זה אחרת וכאשר את פוגשת גברים שהם בשלבים מתקדמים בחייהם המקצועיים, מנוסים יותר או פחות בזוגיות, חוו חוויות טובות ופחות בקשרים שלהם,כל אלה משפיעים. יש פחות חופש ויותר שיפוט בגיל הבוגר יותר ויש לכך יתרונות וחסרונות. היתרון שכן יש בזה הוא שמי שאת מכירה, זה מה שיש לו להציע. קחי אם זה מתאים לך ותמנעי אם לא כי שינוי לא יהיה, לא גדול ומשמעותי בכל אופן. איני מכירה כתבות בנושא אבל הן מופיעות באופן קבוע בעיתוני הנשים... אני באופן אישי לא בעד קיום יחסי מין בפגישה הראשונה גם אם את מרגישה שזה יכול להיות קשר רציני. יחסי מין צריכים להיות שיא של קשר זוגי, הקשר צריך להיבנות דרך פעילויות ורגשות וצרכים. עוד סיבה שקשורה בהבדלים בין המינים היא שגברים מעריכים פחות אשה שהמיניות שלה מובלטת מידי... זה קצת עצוב לי לאמר כי זה נראה שייך לעידן אחר אבל בחברה המודרנית שלנו ישנה שיפוטיות רבה עדיין לנשים שאוהבות סקס ונהנות ממנו. זה משתנה כאשר הקשר ממושך ועמוק יותר . מקווה שזה קידם אותך...

למעלה