שאלה - Islamey...

amitmis

New member
שאלה - Islamey...

שאלתי נוגעת ליצירת האמנות "Islamey" מאת בלאקירב. ראיתי את הסרטון הזה (בו מוצגים התויים של היצירה בביצוע ברזובסקי ברקע (אגב, ביצוע לא רע בכלל)): http://www.youtube.com/watch?v=3ETaN-WCBlg&mode=related&search= ושמתי לב שבשלב מסוים יש 3 חמשות (ראו דקה שלישית, ועוד הרבה)!!! איך לעזאזל אמורים לנגן את זה??? אגב - מישהו כאן יודע לנגן את זה / יכול? תודה רבה, עמית.

jonbaum

New member
אחת היצירות הכי קשות שיש

כשיש שלוש שורות, השורה העליונה היא מה שנקרא ossia כלומר "ואריאנטה". הנגן בוחר את הגירסא שנראית לו - זו שבשורה ההרגילה או זו שבשורה שמעליה. אבל אני למשל לא הייתי מטריד את עצמי בשאלה איזו שורה לנגן......

ItsikH

Member
במקרה הזה כן, אבל יש גם אפשרות אחרת אם הסוגר המסולסל משמאל מכיל את כל שלוש השורות, יש לנגן את כולן, ואז החלוקה לשלוש שורות היא מטעמי נוחות בכתיבה.

jonbaum

New member
נכון

למשל, בפרלוד המפורסם של רחמנינוף (דו דיאז מינור), הקטע האחרון כתוב אפילו בארבע שורות.

jonbaum

New member
לא להיבהל

זה הרבה פחות קשה ממה שזה נראה. עובדה, אני מנגן את היצירה הזו כבר שנים - למדתי אותה כשהייתי בערך בכיתה ט'

amitmis

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo2.gif

אני בכיתה ט'!!!

ItsikH

Member
זו בסה"כ הכפלה קרא את התווים, אין מה להבהל. ואם אני יכול לקרוא אותה - ואני בכלל לא מנגן פסנתר - אז אתה אפילו יכול לנגן אותה (יש הבדל בין לקרוא לבין לנגן...)

ItsikH

Member
התכוונתי לקרוא במובן לשים את הידיים על הפסנתר ולנגן את התווים הנכונים, טוב בערך. זה עדיין לא לנגן...

amitmis

New member
אה...

בכל אופן - לקרוא (גם אם במובן של מה שאתה התכוונת) משהו נקודתי זה אף פעם לא קשה מדי. אגב - ב"משהו נקודתי" אני מתכוון, למשל, לאקורד אחד מסוים, קשה ככל שיהיה, וכיוצא באלו...

למעלה