שאלה - SACD

a9981

New member
שאלה - SACD

שלום, נכנסתי לפורום (כפי שאני נוהג לעשות מפעם לפעם), וחיפשתי את המילה אוזניות בהודעות הפורום (הרי לאנשים כמוכם, שמאוד אוהבים לשמוע מוזיקה, בוודאי יש דבר אחד או שניים לומר על אוזניות). מפה ושם הגעתי ל"פינת הטכנולוגיה" של Shakty (צרור הודעות מיוני 2006) ושם נתקלתי בשורה של ציף שאומרת את הדבר הבא "יש רימאסטר ב-SACD ל-DSOTM, ועומד לצאת כנ"ל גם ל-WYWH מתישהו בעתיד הלא רחוק." - השאלה שלי היא, מה הפירוש של SACD? [האם מדובר ב - Super Audio Compact Disc?]. אגב, האם המשכתם עם "פינות הטכנולוגיה" האלו מאז? ההסברים שנכתבו שם מאוד מעניינים ומשכילים. כל הכבוד. תודה.

שלום a

לצערנו, פינת הטכנולוגיה נקטעה באיבה עקב המלחמה בצפון. shakty, הלא הוא עמיר, נאלץ להעתיק את משפחתו מחיפה למרכז. למיטב הבנתי המעבר היה קבוע, אך מאז לא שמענו ממנו. הוא גם לא ענה למסרים ששלחתי. הכוונה בקטע שקראת היא אכן ל-SACD במובן האמור. אני לא זוכרת אם אכן יצא בסוף גם הדפסה של WYWH בפורמט הזה, אבל נדמה לי שכן. ניתן לוודא זאת בקלות באתרי המכירות המקוונים, שם זה מצויין בין פרטי הדיסק.

RoieL

New member
בארץ לא ראיתי את זה

אגב, ה- DSOTM הזה שווה משהו? מה ההבדל בינו לבין ההדפסה המקורית?

ההבדל שהוא מכיל כמה ערוצים (סראונד)

ולא רק סטריאו. צריך נגן מיוחד בשביל דיסק כזה. אם אני לא טועה בנגן דיסקים רגיל תוכל לנגן רק את שכבת הסטריאו הרגילה שיש בו.

אלעד להיות דיסלקט

אלעד להתקשות קורא קיצורים כי אותיות להתבלבל בתוך הראש כל פעם שאלעד נאלץ להבין קיצור, הוא לסבול מאד וראש שלו כואב כואב מסקנה: אל לרשום קיצורים כשאלעד בסביבה, כי מוח מה אלעד פועל כמו פוד פרוססור מיד איין צ'יינה מה הכניסו לתוכו חתיכות בטון ולחצו זה חזק

a9981

New member
תודה רבה

א) תודה רבה, כפי שנכתב בכותרת של הודעתי... ב) אני כמעט בטוח שגם במרכז אפשר להשיג חיבור לאינטרנט במקומות מסויימים..
ג) אם פינות הטכנולוגיה הללו נקטעו בתקופת המלחמה בצפון, אז כנראה שמסתובבות בהודעות הפורום עוד כמה פינות שכאלו. אני מצאתי רק אחת בינתיים (יוני 2006, כאמור). אולי כדאי להעלות את הפינות הנחמדות הללו למאמרים.. ד) האמת היא שלא נתקלתי מעולם, עד אתמול, בקיצור SACD, אבל חיפוש קצרצר בגוגל העלה את אתר שיודע לפרש קיצורים שונים ומשונים, וממנו הגיע הניחוש המלומד שלי.

jbloo

New member
נכון

אבל לחסרי האמצעים מבינכם- מומלץ לחפש את המיקס קוואדרו המקורי של אלן פרסונס, המיקס הזה מסתובב ברשת בפורמט DVD AUDIO מה שמאפשר לנגן אותו בחלק מנגני הדיוידי (אם אני לא טועה זה גם מגיע עם גרסאת DTS סראונד שאמורה להיות קומפטיבילית עם רוב הנגנים בשוק כיום). למרות שהמיקס הזה הרבה יותר גס, יש שם שימוש יותר נרחב בתכונות הסראונד, כאשר הגרסה של גאת'רי כל כך "חלקה" והכלים משתלבים כל כך טוב שרוב הזמן בכלל לא שמים לב לזה שזה בסראונד (ולטעמי זה חיסרון גדול).

DICKPARRY

New member
SACD

זה פורמט מאוד מיוחד בעל כמה ערוצי סראונד.מכשיר דיוידי שמנגן פורמט כזה עולה פי 4 מהריגילים.ורצוי מאוד שתהיה לך מערכת רמקולים טובה .בנגן רגיל אותו דיסק ינוגן בפורמט רגילך של 5.1. ד"א ניתן להוריד מהאינטרנט כמה אלבומים של הפלויד בפורמט DTS שזה פצצה של איכות סואנד למי שיש מערכת לקולנוע ביתי.מןמלץ ביותר .

למעלה