שאלה

formatman

New member
שאלה

שלום אני שגיא בן 20 עם קלאב פוט לא כותב פה אבל מסתכל מדיי פעם... יש לכם המלצות על רופא טוב שמכיר טוב קלאב פוט אבל לא רופא ילדים?

אנגלה3

New member
שלום שגיא

נעים להכיר, אני אמא לשחר בן 5.5 חודשים עם ק"פ חד צדדי ברגל ימין. ספר קצת על עצמך, על ההתמודדות עם הק"פ, מאוד מסקרן ומעניין לשמוע מזווית של בוגר. מאיפה אתה בארץ?

זהבה29

New member
שגיא ערב טוב.

אני לא מכירה רופא לא לילדים לקלאב פוט,יש כאן קישורים לסיפורי בוגרים אולי קשר איתם יכול לעזור. המון המלחה זהבה.

פרלמנים

New member
שלום שגיא

נעים מאוד, ברוך הבא. 1. תוכל לספר לנו על עצמך ועל המקרה שלך? 2. מי טיפל בך בתור ילד? 3. ביום ראשון 24.6.07, בשעה 20:30 יתארח כאן אורטופד שמומחה בכף רגל, לא רק לילדים. כנס ביום א' ושאל שאלות. 4. מאיפה אתה בארץ, אנסה להמליץ לך על רופא. ליל מנוחה, ג'סיקה

formatman

New member
אני יספר

אזה ככה: אני נולדתי עם מקרה מאוד קשה של קלאב פוט בשתי הרגליים, אני גם לא בטוח ששיטת פונסטי הייתה מפותחת כמו שהיא היום. גיבוסים לא עזרו, בסופו של דבר בתקופה שבין גיל 3 חודשים ל3 שנים פחות או יותר עברתי עברתי 4 ניתוחים בכל רגל. רוב הזמן הייתי מגובס וגם הלכתי עם הנעליים המיוחדות(או לפחות מה שהיה באותה תקופה לא בטוח אם שזה היה אותו דבר) עד גיל מאוד מאוחר. בסופו של בסופו של דבר שתי הרגליים נשארו מעוקלות אבל חחח... לפחות ישרות על הציר שלהם ולא הפוכות כמו בהתחלה... הרופא שטיפל בי היה פרופסור ביאליק, כשהייתי בסביבות גיל 6 או 7 הייתה ועידה בין לאומית בנושא קלאב פוט באילת פרופסור ביאלק הציג את המיקרה שלי חחח סיטואציה קצת מוזרה לילדה קטן או ביכלל למישהוא... אבל לא ממש הפריעה לי כי האנגלית שלי הייתה דיי טובה יחסית לילד בן 6 או 7 אז הבנתי פחות או יותר מה רצו ממני... אחר כך אני יצאתי מהחדר והם המשיכו לדבר על המקרה שלי ובסוף, המסקנה "המבריקה" והדיי ברורה לפחות מצידי הייתה שאי אפשר לעשות יותר כלום עד שהרגל תפסיק לגדול... מבחינת התבגרות ולהתמודד עם הקלאב אין הרבה מה להגיד זה לא גרם לי להרגיש שונה עשיתי כל דבר כמו ילדים אחרים אופנייים, סקטים, רולרבליידס... אז לא רצתי הכי מהר בשיעור ספורט... לא נורא היו איטיים יותר.. הפעם היחידה שאמרתי באמת איזה באסא שיש לי קלאבפוט זה כשהגעתי לצו ראשון בצבא... ישר אחרי הבדיקות הרפואיות שלחו אותי הבייתה עם פטור(כדי להזכיר פה שקלאב פוט היא לא הבעייה היחידה שלי נולדתי עם סינדרום מאוד נדיר בשם מואביוס שגורם לשיתוק בחלק מהעצבים בפנים כלומר אי היחולת לחייך, לעצום עיניים ולהזיז אותם לצדדים)כמובן שהפטור הגיע ברובו ביגלל התסמונות הנוריולוגית אבל הובהר לי שגם רק ביגלל המקרה ה"חמור" של הקלאב הייתי מקבל מקסימום 45 אם לא פטור... אבל לא נורא ביקשתי להתנדב לקח להם שנה וחצי לאשר את הבקשה אבל עוד חודש ב12.7 אני מתגייס מה ששחכתי לציין היא הסיבה שעכשיו אני מחפש רופא... הקטע הוא שבמשך השנים הרגליים המשיכו לגדול ולהתעבט, לא ממש בצורה דרסטית רוב הנעליים עולות עליי בסדר וזה לא ממש מפריע באורך החיים כך שממש אין לי כוונה לנסות לסדר הכל כי אצל אנשים מבוגרים יש כל מני הצעות מטורפות לטיפול... מה שכן ברגל שמאל האצבע הקטנה התרוממה וקצת הסתובבה ועכשיו היא יושב על האצבע שליידה וזה דיי מעצבן אותו אז אני רוצה לברר עם רופא אם אפשר לעשות עם זה משהוא... חחח... שחכתי לציין שאני מחיפה

פרלמנים

New member
סיפור ממש מרגש, ייחודי ומעניין

כמו שכתבת, באמת שיטת פונסטי לא הייתה מפותחת כ"כ לפני הרבה שנים (אפילו לפני 5 שנים עדיין לא הייתה בארץ בצורה מבוססת כמו היום)יש לך תמונות של הרגליים בשלבי ההתפחות השונים? איזה ניתוחים עברת? מדהים אותי שגם בגיל 20 עדיין כפות הרגליים שלך משתנות. שגיא, אני רוצה לציין שאני מאוד מאוד מעריכה אותך על שאתה מתנדב לצבא, הלוואי ולכולם הייתה מוטיבציה כמו שלך.
יישר כוח
לגבי רופא, כמו שכתבתי, ביום א' הקרוב, בערב, יענה כאן על שאלות אורטופד מומחה לכירורגיית כף רגל וקרסול-תוכל לספר את הסיפור שלך ותתייעץ איתו לגבי רופאים שיוכלו להתסכל על הרגלים שלך ולתת עצות. במקביל, אם אנחנו מדברים על אזור הצפון, אולי כדאי להתייעץ עם דר' נועם בור בביה"ח העמק, הוא מומחה לק"פ, אולי הוא יוכל לייעץ לך. הנה הפרטים: 04-6494112, 04-6522349. תהיה בקשר, מצפה לראותך ביום א' באירוח של דר' טיטיון. ג'סיקה

אנגלה3

New member
וואו, איזה סיפור

שגיא, אני מצטרפת לג'סיקה ומחמיאה לך על הנחישות שלך להתנדב לצבא, הלוואי והיו עוד מעירים שחושבים כמוך, שהצבא הוא חלק חשוב בחיינו במדינה שלנו...יישר כח להמשך...אתה אחד מיני רבים
. הסיפור שלך על הק"פ מאוד מעניין, אני מאזור המרכז, אמא לשחר בן 5.5 חודשים, כמו שכבר ציינתי, מטופלים בביה"ח קפלן אצל ד"ר פנסקי. מאחר ואתה מאיזור חיפה, אני לא מכירה רופאים משם להמליץ, אבל ראיתי שג'סיקה כבר הפנתה אותך ובטוח שיכנסו לפורום אימהות מהאיזור ויעזרו לך. בהצלחה בהמשך דרכך, ותכנס מידי פעם לעדכן אותנו במצבך. בריאות אנג'לה

אירנה ק

New member
שלום לך , שגיא!

מאוד התרגשתי לקרוא את הסיפור שלך. בעלי גם נולד עם ק"פ לפני 38 שנה ברגל שמאול . גם הוא טופל אצל דר. ביאליק. הרגל שלו לא כול-כך ישרה יש לה צוצרה של חצי ירח והאצבעות קצת עולות אחת על השניה. אבל הוא עשה צבא פרופיל 64 , רץ, נהוג גיר רגיל , עושה הכול רק בחילופי מזג האוויר יש לו כאבים. כשבאנו עם הקטנה שלנו לרמב"ם בפעם הראשונה פגשנו את פרופ. ביאליק הוא הכיר את בעלי אחרי הרבה שני ממש מדהים ואמר לנו שאצלה הכול יהי יותר טוב
. אנחנו מלאים תקווה. בהצלחה גם לך
אם תרצה ליצור קשר שלח מסר.

formatman

New member
חחח... עד לפני כמה שנים הצבא היה יותר נדיב עם

הפרופילים... אני מכיר מישהיא שגדולה ממני ב10 שנים שיש לה את אותו הסינדרום כמוני ונתנו לה 64... היום הצבא פשוט מחסה את התחת שלו ומחלק פטורים כמו סוכריות על מקל...

זהבה29

New member
לגבי רופא.

אנחנו מטופלים אצל ד"ר אנגל ברוטשילד במחלקה האורטופדית,מרפאת חוץ של בית החולים אפשר להגיע אליו עם התחייבות, אני מאוד ממליצה עליו. יש לו גם מרפאה פרטית אם התור במרפאה בבית החולים ארוך מדי. תמשיך עם המון כח להנות ולעשות,כל הכבוד זהבה.

באלי23

New member
שלום שגיא!

התרגשתי לקרוא את הסיפור שלך. גם בעלי נולד עם ק"פ לפני 30 שנה והוא טופל אצל פרדוס ופינקלשטיין בב"יח פוריה. הוא גם עבר הרבה ניתוחים ברגליים והרגליים נשארו קצת מעוקלות. זה לא הפריע לו לתפקד רגיל והוא בכושר מעולה. פרט לעובדה שצריך למצוא נעליים קצת יותר רחבות כדי שיהיה יותר נוח. כפי שכתבת גם אצל בעלי המצב קצת החמיר. לאחרונה הרגל הפכה מעוקלת יותר וממש קשה לו כיוון שהוא מנהל עבודה בשטח ורוב היום הוא על הרגליים. התייעצנו עם ד"ר בור בעפולה שאצלו מטופלת גם בתי הקטנה, והוא המליץ על ניתוח שבו ינסו ליישר את כף הרגל אך זמן ההחלמה הוא לפחות חצי שנה כשהרגל מגובסת. וזה קצת יותר קשה למבוגר מאשר לילד. הסגן שלו ד"ר עאוני הסביר שללא טיפול המצב יחמיר עד כדי מצב שלא יוכל לעמוד על הרגל. כמו ג'סיקה ורבים אחרים אני ממליצה על ד"ר בור כמומחה לנושא. .נשמח לשמוע ממך עידכונים. שיהיה בהצלחה. עינבל.

למעלה