שאלה

חמודהה2

New member
שאלה

רשום לי באחד הסיכומיים שאזור שנמצא לי זרם ים קר יהיה אזור צחיח .. למה? זה לא אמור להיות הפוך? תודה לעונים

מוריה4

New member
זרם ים קר יוצר לחץ אויר גבוה,

אין התאדות והתעבות אז אין ירידת משקעים

מוריה4

New member
והנה הסבר מפורט יותר מאחד הסיכומים, תצליחי!

השפעה על משקעים (גשם) באופן של הגדלת כמות הגשם או מיעוט גשמים - זרם חם יגרום לכמות רבה יותר של גשם. בחופים הסמוכים לזרם ים חם יש התאדות רבה יותר, לחות רבה יותר באוויר, שיוצרת עננות רבה ומפותחת יותר, ולכן יירד יותר גשם. זרם ים חם מגביר את אי היציבות של גוש האוויר מעליו, דבר שמתבטא בעננות וגשמים מרובים. לדוגמא - הגדלת כמות המשקעים בחופי דרום מזרח ארה"ב בהשפעת זרם הגולף החם, וריבוי משקעים בחופי צפון מערב ארה"ב בהשפעת זרם אלסקה החם. בחופים הסמוכים לזרם ים קר יירד מעט גשם ויכול להיווצר מדבר חופי. הסיבה לכך היא שהמים הקרים צפופים וכבדים יותר, ולכן כמעט ואין עליית אוויר (מעט התאדות), וכתוצאה מכך פחות לחות באוויר, פחות עננות ופחות גשם. זרם ים קר מגביר את היציבות של גוש האוויר מעליו, ולכן פחות לחות, עננות ומשקעים. דוגמאות למדבריות חוף שנוצרו בשל זרמי ים קרים, ומדבריות אלו בדרך כלל צרים וארוכים ומשתרעים במקביל לזרם הים הקר: • מדבר אטאקאמה - בחופי מערב צ'ילה - בשל זרם פרו הקר. • מדבר נמיב – במדינת נמיביה שבחופי דרום מערב אפריקה - בשל זרם בנגלה הקר.

חמודהה2

New member
תודה ועוד שאלה..

אז איך זה שבקיץ שיש אידוי רב לא יורד גשם (בישראל)? ומה זה גורם מיקום ?

מוריה4

New member
הרמה הסובטרופית המעצבנת-

עקרונית יש את הרמה הסובטרופית שנוצרת בגלל ירידת אויר באזורים המשווניים-ירידת אויר גורמת לעליה בלחץ שלו- מכאן להתחממותו- ולהתייבשותו. היא נמצאת מעל רצועות המדבריות העולמית ומונעת התפתחות של עננים ומשקעים. ישראל נמצאת בקצה שלה. בקיץ כל ישראל נמצאת תחת השפעתה של הרמה. ובחורף בעיקר מרכז ודרום הנגב. בגלל זה בחורף יש אפשרות למשקעים בצפון ומרכז ישראל. יש אבסורד גדול מאוד כיוון שבקיץ ישראל נמצאת תחת השפעתו של האפיק הפרסי (שנשלח מהשקע המונסוני שמעל פקיסטן) שגורם לזרימה יחסית קרירה ולחה, וזה עוד יותר מגביר את השאלה שלך. אלא שהאפיק שולט מהקרקע עד גובה של בערך 1000 מטר ומשם שולטת הרמה הסובטרופית, היא לא נותנת לאויר שבשכבות הנמוכות לעלות ולהתעבות ולהוריד גשמים וגם אם יהיו עננים הם יהיו שטוחים, לא עבים מספיק להוריד גשם. היא זו שגורמת לקיץ המעצבן הז ומרגע שהיא נחלשת ונעלמת יכולים להתפתח תנאי גשם.(תלוי כמובן במציאותם של שקעים מתאימים) ותודה לד"ר אריאל פרוינדליך והמורה שלי לגג' מכיתה ז' (למדתי מספר של כיתה ז' את עיקר הנושא הזה אם יש לך דרך להשיג עכשיו כדי ללמוד את הבסיס בצורה הכי פשוטה, מומלץ!)

מוריה4

New member
גורמי מיקום

סיבות להיווצרות אקלים התלויים במיקום- *מבנה טופוגרפי-ככל שעולים בגובה יורדת הטמפ' *מדבר בצל הגשם-מיעוט משקעים בגלל גלישת אויר והופעתו כרוח מייבשת *הקירבה לים-ממתנת את הטמפ'

חמודהה2

New member
אבל נגיד

אותו זרם קר מגיע לאזור מסוים גם בקיץ וגם בחורץ .. נגיד זרם הגולף (מגיע לשבדייה ) הוא זרם חם .. אני זוכרת שהמורה אמר לנו שבזכותו שבדיה לא קופאת .. אז אני לא מבינה :( ומה לגבי השאלה שנייה שלי : מה זה גורמי מיקום , באנסין .. ותודה רבה לך !!

למעלה