שאלה...

coral100

New member
שאלה...

שלום, אני לא נוהגת לכתוב בדרך כלל הודעות בפורום למרות שאני קוראת די הרבה ומאוד אוהבת את הפרויקט של עידן... לאחרונה החיבור שלי לטקסטים של עידן ירד בהרבה ונורא חבל לי..אני מאוד מתחברת ללחנים,למלודיה של השירים ובכלל לסטייל הזה של עידן...אבל קשה לי לשמוע את הפרויקט כי אני לא מצליחה להתחבר לטקסטים...המילים של רוב השירים לא כ"כ מובנות לי..ואני בדרך כלל כן מבינה שירים...נראה לי גם מוזר שרוב השירים שבלבומים הם אהבה..משהו יכול לתת לי כיוון על הטקסטים של עידן ועל המשמעות שלהם??האם הכל רק על אהבה??הוא לא כותב קצת על החיים...??האם אכן כל מה שעידן שר באמת הכל "פשוטו כמשמעו"..??אין קצת מטאפורות בשירים<?? בבקשה תענו לי מהר ותעזרו לי... קורל

אני לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית

אני אגיד לך את דעתי האישית, בתור בנאדם שכותב כבר למעלה מ4 שנים (ואני יכולה רק לחלום על לכתוב בצורה עמוקה ואמיתית כמו עידן) אם יש משהו אחד שאני לא עושה כשאני כותבת זה לכתוב במטאפורות ודימויים. אני אולי לא תמיד כותבת ישיר, אבל לרוב אפשר להבין על מה אני כותבת. ולכן, אני אישית מאוד מעריכה את הכנות בשבירים של עידן. נכון, אין שירים על המצב הפוליטי, על החיים או הסגנון הזה ששאלת עליו. ואולי רוב השירים שלו הם באמת על בינו לבינה, אבל את הכנות האמיתית שיש בשיר, לדוגמה, "אין לי תירוצים", שהוא שיר בנקבה שכן יש בו על הבינו לבינה קצת, אבל אני לא בטוחה שזאת המהות של השיר.אם יש משהו כ"כ מקסים בשיר הזה זאת הפשטות- "אין לי תירוצים, יש לי סיבות משונות". למשל "ממעמקים", שזה השיר הכי טוב שלו לפי דעתי, הוא אומנם לא כתוב בצורה מטאפורית, אבל כתוב מעולה. הוא מושלם לדעתי מבחינת מילים. יש בו מצד אחד משהו מאוד פשוט, ויש בו משהו מצד שני מאוד עמוק. יותר טוב מכל מטאפורה או מכל אמצעי אחר. מה שלא ברור לי ממה שכתבת זה איך מצד אחד את אומרת שאת לא מבינה את המילים ואת המשמעות, ואז בסוף את שואלת אם הכל "פשוטו כמשמעו", זתומרת שאין יותר מידי איך לפרש אותם.?

alizak1

New member
את לא הראשונה שאומרת את זה...../images/Emo13.gif

כלומר,שהיא לא מבינה את הטקסטים שלו.אני למשל אף פעם לא הסתבכתי איתם....רוב הטקסטים שלו באמת מדברים על אהבה ואני למשל לא רואה בזה שום בעיה,למרות שרוב האמנים הטובים באמת כותבים על כל מיני נושאים.ואין לו ממש מטאפורות בשירים הוא באמת כותב את רוב הדברים שלו בצורה די ישירה.תנסי לקרוא את הטקסטים של השירים ולבדוק מה בדיוק את לא מבינה.

יוד 11

New member
למה התכוון המשורר

בתור כותבת שירים ובתור זמרת, אני יכולה להבין את הקושי שלך להתחבר לטקסטים, אבל כל מה שיפה לפעמים בטקסטים המסתוריות שבהם, כי כך כל אחד יכול לקחת אותם לאיזה כיוון שהוא רוצה, להתחבר למשהו מתוכם. אי אפשר שכל טקסט יהיה מובן מהתחלתו ועד סופו יש גם שירים כאלה.עידן מגיש לנו מוכן, מה שנרצה נלעס ונבלע ומה שלא נרצה נזרוק. ותחשבו על זה.

למעלה