שאלה

• פותח הנושא 0NJ0
  • פורסם בתאריך

0NJ0

New member
שאלה

שלום אני מועמדת לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית זומנתי לראיון קבלה ... אשמח אם מישהו פה יכול לתת לי רעיון כללי על מה שהולך בראיון ומה שואלים ועל מה מדגישים והאם צריך התכוננות מיוחדת ... טיפים מבחינת מראה ולבוש אם זה משנה ...."כי איך שנודע לי בראיונות למועמדי רפואה הם מתעניינים בסטייל הבגדים והנעליים ויש עדיפות לנעליים ספורטיביות...לא יודעת אם זה רלוונטי בראיונות מועמדי ריפוי בעיסוק " תודה מראש

cyder

New member
בוגרת ירושלים ללא ראיון:

כן, אני הייתי המחזור היחיד לדעתי בתולדות ביה"ס לריפוי בעיסוק שלא עשו ראיונות. בכל מקרה לגבי הופעה- מה שמומלץ בכל ראיון באשר הוא ללכת עם משהו סולידי- לא חושפני מדי, לא צעקני וכמובן שתרגישי נוח. בהצלחה!

מורקי ס

New member
ראיון - עברתי כזה...

טוב, אספר לך קצת על הראיון שלי (ושל עוד כמה מחברותי שהיו מאוד דומים) מקווה שזה יעזור יש שלושה מראיינים אחד פסיכולוג ועוד שניים מהצוות של האוניברסיטה. בדרך כלל אחד שואל את השאלות אחד נחמד ואחד מתקיל אותך כל הזמן... אל תתרגשי, תהיי עצמך. הם שואלים קצת על קורות החיים שלך, על נקודות החוזק והחולשה שלך- הם מחפשים מודעות עצמית! אחר כך הם רוצים לדעת איך שמעת על המקצוע ולוודע שאת יודעת שמדובר באוכלוסיות מגוונות ושאין לך סלידה מחולי נפש או מקשישים... חשוב להם גם שתהיי עם ראש פתוח אז הם שואלים שאלות (בעיקר את הדתיות) איך תסתדריעם ערביות בכיתה? האם תסכימי לעבוד עם ערביה עלך עבודה בצורה משותפת וכו? בסוף הם שאלו כמה שאלות אטיות- לדוג' אם את יודעת שחברה לספסל הלימודים לוקחת סמים, מה תעשי? בהצלחה, תפגיני ביטחון עצמי, ביטחון ורצון להתנסות בדברים חדשים שאת לא מכירה ופתיחות. בהצלחה! אשמח לשמוע אם אכן זה היה סגנון הראיון... או אולי דברים השתנו

מורקי ס-

רציתי לשאול.. העלת את השאלות לגבי הערבים או החברה לספסל הלימודים שלוקחת סמים- מה התשובה הנכונה? ערבים זו פחות בעיה, התשובה חייבת להיות שלא תהיה לי בעיה לעבוד איתם וכו' וכו' (לא?) אבל לגבי הסמים- מהי באמת התשובה שהם רוצים לשמוע?

אני הייתי בעד

ליגאליזציה של מריחואנה. נדמה לי שהדעה בנושא זה אינה העיקר אלא ההנמקה והרציונאל, מה שאי אפשר להגיד על הנושא השני. חוץ מזה, לא הבנתי למה את מחפשת להגיש את מה שמישהו אחר רוצה לשמוע ולא את מה שאת רוצה להגיד. השאלות הן רק אמצעי לשמוע אותך, את דעותייך ומחשבותייך ביחס לנושאים אנושיים שנויים במחלוקת.

באמת שאלו שאלות כאלה?

וואללה אני זקנה אותי שאלו מה זה ריפוי בעיסוק לדעתי. אמרתי שאין לי מושג ושאני מקווה שילמדו אותי.... וזהו. התקבלתי

0NJ0

New member
:)

לא חושבת שתשובה כזאת עכשיו היתה נותנת לי להתקבל

מורקי ס

New member
את הכי גרוע אני השמטתי...

שאלו אותי גם, אם יהיה הרצאה של לסבית על הומוסקסואלים במסגרת הלימודים האם אני אכנס להרצאה... מה זה קשור לריפוי בעיסוק? אין לי מושג... העיקר שנה מאחורי ונהניתי מאוד מהלימודים.

cyder

New member
../images/Emo6.gif

איזה בידור- אני לא מאמינה ששאלו אותך את זה... ואני אומר לך גם למה- במחזור שלי, כחלק מההרצאות של הקורס לפסיכולוגיה התפתחותית הגיעו להרצאה נציגים מהבית הפתוח בירושלים (במסגרת הפרק שעסק בהתפתחות הזהות המינית). ובכן, באותה הרצאה היו חלק מהבנות הדתיות שגילו חוסר סובלנות איום בעיני ובעיני רבות אחרות בכתתי, ופשוט הדירו רגליהן מההרצאה. אם זכרוני אינו מתעתע בי היתה גם אחת שיצאה באמצע. כמובן שאחר כך היו בינינו (הרוב שנשארו בהרצאה ואלו שהסתלקו ממנה) ויכוחים עד לב השמיים (כגון- מה תעשי אם כמרפאה בעיסוק תטפלי בהומו, לסבית או כל אחד אחר שנוגד את השקפתך המינית, דתית, פוליטית וכו'...) כנראה שאותו מקרה עשה להם טראומה אז הם החליטו לשאול את השאלה הזו..

0NJ0

New member
תודה על התשובה

שמעתי שיש גם פעילות קבוצתית שכוללת קבוצות הפעלה ... האם עברת משהו כזה ? אם כן אשמח אם תוכלי להרחיב קצת על הנקודה הזאת גם :)

מורקי ס

New member
נכון, עושים גם משהו קבוצתי...

הם בודקים דינמיקה קבוצתית. בדרך כלל יתנו לכם משימה קבוצתית ויראו איך כל אחד מסתדר עם המשימה ואולי יש אחר כך דיון (אני כבר לא זוכרת...) כמו שכבר כתבו- אין פה תשובות נכונות, הם רוצים יותר להכיר אותך, הם מחפשים לראות יחסי אנוש (בכל זאת אנחנו מטפלים באנשים) והתמודדות עם שאלות שאין עליהם תשובה חד משמעית... שוב בהצלחה- אל תכיני תשובות מראש בטח לא את מה שנדמה לך שהם רוצים לשמוע- תהיי עצמך ותפגיני ביטחון עצמי עם אמפטיות לסביבה! בהצלחה

NoaDe

New member
אני עברתי ראיון לפני שבועיים

ככה שאני די מעודכנת (וגם התקבלתי ככה שאני יכולה להניח שהייתי בסדר
) בעקרון את ממלאת שאלון עם פרטים אישיים שבו את גם מספרת על ניסיון שלך בעבודה ובעיקר בעבודה טיפולית או הדרכתית וגם אירוע משמעותי בחייך (וגם אם נרשמת לעוד מקומות ולחוגים אחרים) אח"כ בראיון לי לפחות היו שלוש מראיינות מאוד נחמדות ששאלו בעיקר לפי הפרטים האישיים הן מחפשות דברים שיכולים להפריע ושואלות על זה ורואות שאת יודעת איך להתמודד. שואלות מה את יודעת על המקצוע והלימודים, למה בחרת במקצוע, מה את אוהבת במקצוע מה פחות, מה יכול להיות לך קשה ואז גם שאלות אתיות ושאלות של מצבים "אם בזמן הלימודים/בעבודה יהיה לך כך וכך מה תעשי?" אני הרגשתי מאוד נוח בראיון והיחס הוא באמת נעים ולא תחושה שמנסים להכשיל אותך או משהו. תהיי עצמך ואם את באמת מתאימה ורוצה להיות מרפאה בעיסוק אז תתקבלי. ולמרות שזה נשמע נדוש באמת תהיי את! אה ואין דינמיקה קבוצתית חוץ מהדינמיקה שתעשי עם מועמדות אחרות שבאות גם לראיון שתחכו ביחד! שיהיה בהצלחה מקווה שנפגש בתחילת השנה ואת מוזמנת לפנות אלי במסר לעוד שאלות אם את רוצה נועה

shaggi

New member
אני כרגע בהמתנה אבל עדיין

היי, כמו שכתבתי אני כרגע בהמתנה אבל רציתי לדעת תוך כמה זמן בערך מקבלים תשובה אם עברת\לא עברת? וסתם כדי להוציא עצבים- חסרה לי נקודה אחת בפסיכו כדי לקבל ראיון!!! אבישג

למעלה