שאלה

tomgavish

New member
שאלה

משהו תמיד עיניין אותי מאחר ואני מצייר רק בעיפרון ובעטים פשוטים, באיזה טושים\עפרונות\עטים אתם משתמשים ואיפה אפשר להשיג אותם?

yonabarak

New member
נסה מכחול ודיו

אם אתה רוצה להתנסות בטכניקות מקצועיות, קנה דיו שחור (מומלץ מתוצרת Winsor&Newton) -אפשר לקנות בקרביץ או ארטא. קנה מכחול משיער sable עגול עם קצה מחודד, בגודל שבין 0 ל-5. וקנה נייר לבן עבה - בעובי 240 גר´ (העבה יותר, בבלוקים של 50X35 ס"מ). טובלים את קצה המכחול בדיו, ומתחילים להתנסות. זה לוקח זמן ותרגול כדי לשלוט במכחול, אבל התוצאות נהדרות. כמו כן אפשר לנסות לצייר בציפורן. גם ציפורן אפשר לקנות בארטא והן די זולות. יש כל מיני סוגים, כולל ציפורניים לקליגרפיה. לציור רצוי לבחור ציפורן דקה מספיק.

tomgavish

New member
אני מעדיף טושים ועטים מיוחדים

השאלה שלי היא בעצם איזה, כי ראיתי הרבה אנשים משתמשים פה בטושים\עטים אחרי שלב העפרונות, וזה מה שמעניין אותי באילו טושים\עטים הם השתמשו. תודה לך בכל מקרה

moshe one 23

New member
אני משתמש בטושים של פנטון הם

מאוד יקרים 24 שח לטוש קונים את הטוש פעם אחת ואפשר למלאות אותו מחדש אבל הם שווים את זה

yonabarak

New member
חבל לקנות פנטונים בארץ

בקש ממישהו שנוסע לארה"ב לקנות בשבילך. שם זה עולה פחות. ובכלל: חוץ מהערך המוסף של הריח הממסטל, למה להסתבך עם פנטונים? את האפקט שהם נותנים אפשר להשיג הרבה יותר בקלות במחשב. במקום לבזבז כסף על פנטונים תחסוך לוואקום (העט במקום עכבר)

watcher

New member
עבודות דיו

אני עובד עם עטים דקים מסוג felt tip במקרים מסוימים אני עובד גם עם מכחול, בשילוב עם קווי העט. אין לי דוגמא עדכנית להציג. אני אחפש ציור שעשיתי בדיו ואעלה אותו לפה...

chatenoire

New member
עט אופטית

אני קניתי את הוואקום שלי דרך אתר ישראלי, פלונטר. אמרו לי שיהיה לי הכי זול דרך שם, ואכן היה זול למדי (באופן יחסי כמובן) - 550 ש"ח לגודל A5. היתה לי עט אופטית שונה בעבר, של אייסקאד או משהו בסגנון, אבל אם הולכים על עטים מומלץ ללא ספק ללכת על הכי טוב והכי מוכר.

chatenoire

New member
עט אופטית

אני קניתי את הוואקום שלי דרך אתר ישראלי, פלונטר. אמרו לי שיהיה לי הכי זול דרך שם, ואכן היה זול למדי (באופן יחסי כמובן) - 550 ש"ח לגודל A5. היתה לי עט אופטית שונה בעבר, של אייסקאד או משהו בסגנון, אבל אם הולכים על עטים מומלץ ללא ספק ללכת על הכי טוב והכי מוכר.

giri

New member
עטים...

פנטונים מסרטנים. בגלל זה יותר קשה להשיג אותם היום והם עולים הרבה. לא ממש שווה, לדעתי - אבל על טעם וריח... תרתי משמע... לי יש כמה עטים בעוביים שונים שנקראים PIGMA MICRON. האמת היא שלא טרחתי לברר סוג יותר מדי, פשוט נכנסתי לחנות ציור אמינה עלי וביקשתי עטי שרטוט לקומיקס - מקצועיים, ואלו היו המלצת המוכר. הם נוחים מאד, ורמת השליטה על הצבע ( בלי נקודות דליפה, הצרה והתרחבות לא נשלטות של הקו וכו´) נהדרת. מה שבאמת חשוב הוא אם אתה קונה עטים, לקנות מספר עוביים - ולהקפיד לזפזפ ביניהם - העט הכי דק שלי הוא V1 בהגדרתו (להשוואה, הפיילוט הממוצע והמוכר הוא V5) והכי עבה V7 - זה נותן מרווח שליטה. לעבודה יותר מקצועית ולשטחים באמת מתאים דיו, ומעבר למידת הגמישות שלו, גם פשוט כיף נורא לצייר בו כשמשתלטים - אבל למען הכנות, אני מעדיפה את ציורי הקומיקס לעשות מתי ואיפה שיש זמן - ועטים, מה לעשות, באים ב"שלוף". בכל שיטה שתבחר, אינקינג מהנה לך.

למעלה