שאלה

שאלה

האם הייתם מנגנים בהרכב של מוסיקה שאיננה קלאסית? נשלח אליי לאחרונה מכתב המזמין אותי להצטרף להרכב מסויים של מוסיקה קלה. כמובן שסרבתי. מכיוון שכשאני מנגנת אני מנגנת מוסיקה קלאסית.(לאחרונה התחלתי ללמוד לנגן בפסנתר רק שעכשיו הפסקה קלה בגלל חובות לימודיות ועבודה) ויש לי דברים נוספים שאני רוצה לעסוק בהם בחיים. בנוסף להתעניינותי במוסיקה אני גם עובדת,לומדת. וכן רוקדת ומעוניינת ללמוד גם אמנות ושפות. כך שממש אין לי זמן לנגן מוסיקה אחרת. ובזמן שיש לי לנגן אני מעדיפה כמובן את הקלאסית. ובכלל,אני לא רואה את עצמי מנגנת מוסיקה קלה. אולי לפעמים שיר אחד או שניים. אבל ממש לא באופן תמידי. איך אתם בנושא?

BanjoKazooie

New member
לא, חד משמעית

מוזיקה קלאסית. את אוהבת מוזיקה קלאסית... לכי אחרי מה שאת אוהבת.

../images/Emo9.gifכתבתי כבר שסירבתי לזאת../images/Emo70.gif

ובוודאי שאנגן בעיקר קלאסי. כי זה מה שאני אוהבת. ובשביל זה אני רוצה לנגן,כדי לנגן את המוסיקה הקלאסית,המוסיקה שכה אוהבת. ממש לא מושך אותי לנגן מוסיקה קלה. כרגע אין לי את הפנאי לנגן. מקווה בהמשך. אך בוודאי שמה שאנגן יהיה את המוסיקה הקלאסית! פשוט רציתי לשמוע איך אתם בעיניין.

cut2

New member
כל אחד עושה מה שטוב לו

אני נכנסתי למוסיקה (מוסיקה בכללה) דרך רוק'נ'רול וגיטרות (זהו גם הכלי היחיד שאני יודע לנגן כמו שצריך - גיטרה חשמלית), וגם היום אני אוהב מאוד את התחום. כמובן שטעמי השתנה מאוד עם השנים, אבל אני חושב שלמרות שהאהבה הגדולה שלי היא מוסיקה קלאסית, יש דברים ברוק ובפופ שאי אפשר לקחת מהם. אנרגיה מסוג אחר. אם את לא מעוניינת, בכך נגמר הסיפור, את לא צריכה להסביר דבר...

סתם רציתי לדעת ולשתף

אגב,המחיר שם ממש מצחיק. אבל זה ממש לא משנה לי. לא הייתי מבזבזת את זמני בנגינת דברים שממש לא מעוניינת לעשות זאת באופן רצוף! יש לי דברים חשובים יותר להשקיע בהם את זמני! וחוץ מזה,בכוונה הלכתי ללמוד במוסד המאפשר עבודה והתפתחות בה בצורה טובה,כדי שתהיה לי אפשרות כלכלית לדברים שאוהבת!בשביל זה אני עובדת! ואני גם מוכנה לחסוך בדברים אחרים למען הדברים שאוהבת! ואגב,אני מאזינה גם למוסיקה קלה מידי פעם. אבל לנגן-רק קלאסית!

cut2

New member
את צריכה *לשלם* כדי להשתתף בהרכב?

איזו מן הרכב זה? אם כבר, משלמים לנגנים שיבואו, או שלפחות זה חינם אין כסף - אבל את צריכה לשלם כדי להשתתף?

תלוי

העדיפות שלי היא כמובן למוסיקה קלאסית, אבל במקרה שלי יש לי גם passion למוסיקה עברית, כך שגם את זה הייתי עושה בשמחה. חוץ מזה, המציאות האכזרית די מכריחה אותי להגיד כן לרוב ההזדמנויות של הופעות בתשלום (מה שקוראים "חלטורות"
), כך שיצא לי לעשות גם כמה דברים לא קלאסיים בעליל. אני מניחה שכשאהיה יותר מבוססת מכל מיני בחינות אוכל להרשות לעצמי להיות יותר בררנית.

../images/Emo9.gifאז אצלי זה אחרת

אמנם אני אוהבת גם מוסיקה קלה לועזית,עברית ועוד. אבל לנגן רק קלאסית. ובאשר להופעות. מטרתי בנגינה היא יותר לנגן בשביל הנשמה. לאו דווקא בשביל להופיע. להופיע אני מופיעה בבלט. יש חוגי מוסיקה קלאסית מסויימים שאני משתתפת בהם ומופיעה שם בהתנדבות. להתפרנס אני מתפרנסת מדברים אחרים. וכן,יש לי את הפריבילגיה לעשות את הדברים שאוהבת במוסיקה. כי אני כאמור מתפרנסת מדברים אחרים. ואני גם לא מתכוונת להתפרנס מהמוסיקה. זה אצלי יותר בשביל הנשמה. ואם ארצה איזושהי פעם קצת להתפרנס מזה באיזושהי צורה זה יהיה אך ורק בקלאסית. העמדתי לי מטרה בחיים: ליהנות ולעשות מה שאוהבת. ואני פועלת להגשמתה בכל המישורים.

בחוגי המוסיקה

הכוונה להופעה קצרה בריקוד בלט מתאים. בנגינה-עדיין יש לי עוד הרבה מה ללמוד כדי להופיע. למרות שפעם הופעתי בנגינה עם המנואט של גריג.(שתי ידיים) עד עתה כשניגנתי ניגנתי אורגנית (מוסיקה קלאסיחת כמובן) ועתה עברתי לפסנתר,ואני רק בשלבים ראשוניים של שתי ידיים. באורגנית ניגנתי ביד אחת עם ליויי של אקורדים,וזה משהו אחר לגמרי! אז יש לי עוד הרבה מה ללמוד,אפילו בשביל הופעה התחלתית.

dombi7

New member
אני יכול להעיד באופן אישי

אני מנגן בשנה וחצי האחרונות בהרכב של מוזיקת טנגו בכלל, אבל בפרט יצירות של פיאצולה (למרות שהרבה מתנגדים לעובדה שקובעים שפיאצולה כתב טנגו). ואני חייב להודות שלמרות שאני שומע רק מוזיקה קלאסית, ואני בקושי שמעתי משהו אחר בחיים שלי חוץ מזה, אני מאוד נהנה לנגן עם ההרכב הזה. זה משהו אחר לחלוטין, ולנגן פיאצולה דורש להיכנס לאיזשהוא מצב רוח אחר לחלוטין. לפעמים לנגן ממש באלימות. קורה אפילו שקשה לי לחזור אחרי חזרה איתם לחדר אימון ולהתאמן על ברהמס או משהו כזה... זה ממש להיכנס למנטליות אחרת. אבל זה מאוד מאוד כיף, וזאת ממש מוזיקה נפלאה. אני אישית חושב שלהישאר רק על מוזיקה קלאסית כל הזמן יכול לחרפן. זה לא אומר שאת מוותרת על מוזיקה קלאסית או משהו, אבל מדי פעם לדעתי זה יכול להיות מאוד נחמד.

תראה

מידי פעם ניגנתי באורגנית גם קצת מוסיקה קלה,טנגו,שירים וכיוצ"ב. אבל ממש לא באופן קבוע. אני רוצה להתפתח במוסיקה הקלאסית. אני לא מוסיקאית כמוכם. בנעוריי עסקתי בבלט קלאסי ובספורט כך שלא היה לי את הזמן להקדיש גם לנגינה. בעברי הייתי דתית ובהמשך למדתי במסגרות על תיכוניות דתיות שהייתי צריכה כל הזמן להלחם על מה שאני ועל זכותי לעשות מה שאוהבת. אז גם לא השקעתי אז במוסיקה גםבגלל המלחמות התמידיות שהיו לי אז, ואז עדיין לא היו לי כלים להתמודד עם זאת וגם בגלל שעבדתי כדי לעזוב אותם.אמנם קצת למדתי אמנות וכיוצ"ב אבל ממש לא בצורה רצינית. עזבתי אותם וחזרתי בשאלה כך שהתחלתי הכל מחדש כולל לימודים(אני עדיין לומדת וכמובן עובדת ומשלבת לימודי תעודה) והכל. וכל זה דורש זמן. אז אני מעדיפה את הזמן שיש לי להשקיע במוסיקה הקלאסית שכה אוהבת. כאמור,אני התחלתי להעמק יותר במוסיקה הקלאסית בשנות ה-30 לחיי. זה היה חלום חיי,ללמוד מוסיקה קלאסית. ואני מתכוונת להגשים חלום זה בגדול! היממה מוגבלת בשעות.יש לי גם עבודה,גם לימודים(אני כבר בסיום התואר באוניברסיטה הפתוחה,שילבתי זאת נפלא עם עבודה והתפתחויות נוספות) גם לימודי תעודה להתפתחות בעבודה וגם החיים האישיים חשובים לי(חיי חברה וזוגיות).וגם כמובן ריקוד,אימוני עיצוב,הליכה של שעה ביום לפחות ועוד. אני מעדיפה את הזמן הפנויי שנותר לי להשקיע במוסיקה הקלאסית ווגם כן,קצת לנוח.ובל נשכח את הרשת שגם רוצה להמשיך לגלוש. נכון,אני עושה זאת בין הדברים האחרים.אבל בכל זאת.יש המון המון דברים שניתן לעשות דרך הרשת.להכיר תרבויות אחרות,מקומות בעולם,ובכלל להשתתף בפורומים ועוד. יש לי עוד הרבה מה ללמוד במוסיקה הקלאסית.אני לומדת גם את תולדות המוסיקה וגם קצת נגינה. כשאסיים את חובותיי הלימודיות והמקצועיות אני מתכוונת להקדיש יותר לנגינה. ויש לי עוד חלומות נוספים שמתכוונת להגשימם אחד אחד.בנוסף לבלט ולמוסיקה הקלאסית אני מעוניינת גם ללמוד את תולדות האמנות(גם דבר שחשבתי להתעמק בו ממזמן),ללמוד שפות-צרפתית,איטלקית,ספרדית.(גם דברים שרציתי ממזמן כבר) אלו הדברים שאוהבת. אני לא מתכוונת לבזבז את זמני על דברים שיגזלו לי זמן של הגשמת חלומותיי. במקביל אני מתכוונת ללמוד על תרבויות העולם הגדול. כל החיים לפניי ואני מתכוונת להגשים את חלומתיי אחד אחד. אז זהו. מידי פעם לנגן מוסיקה קלה זה יכול להיות נחמד. אבל לא בהרכב שדורש מפגשים באופן קבוע. יש לי חלומות נוספים שממתנים להגשמה. ואני מגשימה אותם אחד אחד.

אבל חוץ מזה

גם ללא קורותיי. אני מעדיפה לנגן קלאסית. ופה ושם קלה. אז כל שכן גם בגלל זה שהתחלתי בהתמחות במוסיקה הקלאסית בגילאי ה-30 לחיי. ובפרט כשיש לי עוד חלומות ששואפת להגשים.

בקשר לפיצולה

פיצולה וטנגו גם דומה קצת לקלאסית. ואילו אליי נשלחה הזמנה להשתתף בהרכב של מוסיקה אחרת כגון שירים,קטעי ג'ז ועוד. באופן עקרוני,גם ללא קורותיי אני לא מוכנה לנגן דברים אלו באופן רצוף. פה ושם להכניס שיר אחד או שניים וכיוצ"ב זה נחמד. אבל באופן קבוע אני ממש לא רואה את עצמי מנגנת מוסיקה קלה. אלא אך ורק מוסיקה קלאסית.

dombi7

New member
פאיצולה אמנם למד בצורה קלאסית

הוא התחיל את דרכו כמלחין קלאסי לכל דבר, כתב הרבה יצירות שמזכירות את ברטוק אמרו עליו אז, הוא היה תקופה ניכרת תלמיד של נאדיה בולנז'ה בפריז, אבל ברגע שהוא מצא את הדרך שלו, הוא כבר לא לדעתי קלאסיקאי במלוא מובן המילה. והבעיה היא שפיאצולה הוא עוף מאוד מוזר... אצל הטנגואיטסים לא רוצים אותו בכלל, הוא חילל את הקודש. ממש ככה. הוא הכניס רעיונות מערביים לתוך מוזיקת בית הזונות ולדעתם הוא ממש לא כתב טנגו. מבחינת הג'אזיסטים גם הם לא ממש רוצים קשר איתו, כי אצלו שום דבר לא קורה, הכל לרוב מאוד סטטי, והם רגילים לדברים הרבה יותר משתנים. זה פשוט קצת מהכל, פוגות עם אקורדי 9 ו11, ומקצבים ממורשת הטנגו. זה ערבוב מאוד מעניין. אבל קשה להגדיר את זה "מוזיקה קלאסית".

פאיצולה

לא אמרתי שהוא קלאסי,אבל הוא קרוב לקלאסי.בהחלט מרגישים ביצירותיו שהבסיס שלו הוא בסיס קלאסי. כמו רקדן שרוקד בבת שבע שזו נחשבת ללהקה מודרנית אבל הרקע שלו הוא רקע קלאסי-ומרגישים זאת בריקוד למרות שרוקד מודרני. ושים לב-אמרתי דומה לקלאסי אבל לא הגדרתי אותו כשייך למוסיקה הקלאסית.

למעלה