שאלה

DreamCatcher85

New member
שאלה

לילה טוב לכולן, אחותי קנתה באיזו חנות באילת "מבשם עדין" לבית, משרד וכו' בריח קוקוס. היא מתיזה אותו לפעמים על הבגדים ולפעמים קצת עם הגוף. האם זה לא מזיק? אני חושבת שכן אבל היא משוגעת על הריח. מישהו יודע? כתוב שזה מכיל כוהל, שמנים אתריים ותמציות צמחים.

נורקס

New member
הריח של הקוקוס

הוא בד"כ חומר ריח מלאכותי שמוסיפים. שמן קוקוס אמיתי הוא חסר ריח לחלוטין. בנוסף נשאלת השאלה מה איכות השמנים שבמוצר. אם השמנים באיכות ירודה, התזתם על הגוף אינה מומלצת

מסכימה עם נורקס.

רצוי שלא להתיז ישירות על העור, על הבגדים בעיקרון אין בעיה , דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שאת אותן מולקולות נושמים. אני לא יודעת מה איכות השמנים , אך לפי ריח הקוקוס אני יודעת שזהו שמן מלאכותי כיוון שלשמן הקוקוס האמיתי אין ריח והוא אינו שמן אתרי אלא שמן נשא.

DreamCatcher85

New member
תודה לכן על התשובות

אך נשאלת השאלה-כיצד יודעים את איכות השמנים שבמוצר? בבשמים רגילים אחרים-האם איכות השמנים תמיד טובה? למשל bath and body works מוכרים בושם קוקוס (ראיתי בניו יורק)-האם העובדה שתוסף הריח מלאכותי מעיד על כך שהאיכות גרועה? פשוט נראה לי שאם כך הרבה בשמים שאנו שמים על הגוף, פשוט אין לנו מושג מה האיכות שלהם.. אודה לתשובה
לי.

נורקס

New member
בואי נשתמש במושג "לא טבעי"

במקום "איכות גרועה". אם משהו מחפש להשתמש במוצרים טבעיים, כי הוא מאמין שהם בריאים יותר לגוף בהשוואה למוצרים שאינם טבעיים, הרי שלא יבחר להשתמש ברב הבשמים הקיימים על המדף מכיוון שהם מכילים בד"כ תמציות ריח שאינן טבעיות. אבל יש מוצרים שנמכרים כ"טבעיים" מכיוון שהריחות בהם הם משמנים אתריים, אך השמנים האתריים הם מאיכות ירודה ועם תוספות של חומרי ריח מלאכותיים,לזה אני קוראת איכות גרועה. לבושם רגיל,שאינו מתיימר להיות טבעי,לא אקרא "בושם גרוע" אלא פשוט "בושם שאינו טבעי".

למעלה