שאלה.......

shelycat

New member
שאלה.......

מה אתן עושות כשאדם שסמכתן עליו מעמיד אתכן במצב/סיטואציה שהוא יודע שאתן לא רוצות להיות בה שקשורה לאנשים אחרים(לא יורד עליכם בפני אחרים או משהו כזה) ע"י שימוש במניפולציה על סמך דברים שאמרתם שהובטח שישארו בינכם?

שירי71

New member
לא הבנתי כלום.

את יכולה להסביר תוך שמירה על בטחון שדה?! ובגדול: מנסה להשאר בכאיו אדישה וכשאני לבד עם האדם לנסות לברר מה היה ולמה.

shelycat

New member
הסבר קצר....

הסבר קצר ע"י דוגמא: מצב בו את מדברת עם גורם X שעליו את סומכת כשהוא יודע שאת לא רוצה להיות עם גורם Y כלל בקשר שלא לדבר על אותו חדר, במהלך השיחה מועלות ספקולציות ע"י גורם X על באיזה מצב את היית מוכנה כן להיות בסיטואציה הנ"ל שבה תפגיני סובלנות לנוכחותו של גורם Y, תוך כדי את מספרת שבמצב היפוטטי מסוים זה אולי יהיה אפשרי תוך הדגשה שאת לא מעונינת להיות שם כלל. אותו גורם X מבטיח כמובן לא לגלות את הנאמר בשיחה ולשמור על העינין לעצמו. גורם X מפר את ההבטחה שלו מסיבותיו האנוכיות שלו(ובדרך שכרגע לא ברורה) משתמש בנאמר ויוצר בפועל את התרחיש ההיפוטטי שהדגשת שאת לא רוצה להיות בו שמערב את גורם Y כדי להביא לתוצאה הרצויה על ידו אך המאוד לא רצויה על ידך.

שירי71

New member
אופפפה

האם בטוח שאותו גורם X אכן מעל באמון ושהדבר לא קרה במקרה? אם כך הייתי מאד כועסת ונעלבת מאד מאד מאד מאד בעיקר אם גורם Y עשה משהו שפגע בך ושזה לא שאת סתם ככה לא רוצה להיות עם Y באותו חדר. ושגורם X ידע למה לא רצית להיות עם גורם Y אם ככה הייתי אומרת שגורם X פועל מסיבותיו הוא שרוצה שקט תעשייתי ולא פועל באמת לטובתך. אבל זו אני והפירושים שלי למצבים. ולא תמיד זה עושה את זה קל.

אתי@

New member
אותי זה היה מכעיס מאוד ../images/Emo10.gif

והייתי מנסה לדבר עם גורם X ולהבין למה זה נעשה. יכול להיות שאם תדברו תגלי שזה לא היה בכוונה תחילה, אלא סתם פאשלה. באופן כללי זה מאוד פוגע באמון, אבל אני מאמינה שאם זו היתה פאשלה, אז צריך לסלוח. אם זו פאשלה שחוזרת על עצמה, אז בהחלט צריך לבחון את הדברים בחינה מחודשת.

shelycat

New member
אין סיכוי שזאת היתה פאשלה..

אבל בכל מקרה אני הולכת לדבר עם זאת שאיכזבה אותי להודיע לה שאני יודעת מה היא עשתה (אני מניחה שהיא כבר יודעת כי זה התפוצץ) ושזה לא מקובל עלי למרות הכוונות הטובות כי הבהרתי בפירוש שזה לא מה שאני רוצה. ואני מפנימה ומסיקה את המסקנות שלי לגביה.

למעלה