שאלה..

stars blanket

New member
שאלה..

היי..מקווה שהגעתי למקום הנכון. אני מעוניינת להתקבל לעתודה, לפקולטה למשפטים. השאלה שלי היא איזה יחידות לימוד בגרותיות צריך? שמעתי משהו על 5 יחידות אזרחות..זה נכון? ומה לגבי מתמטיקה ואנגלית? תודה מראש למגיבים.

QueIronia

New member
5 יח"ל אזרחות?! בשביל מה?

את צריכה בגרות מלאה עם ממוצע גבוה, אבל יותר חשוב: פסיכומטרי גבוה. סף הקבלה של עתודאים במשפטים יותר גבוה מסף הקבלה הרגיל. אני (עתודאי למשפטים) לא שמעתי על אף דרישת קבלה מיוחדת למשפטים. עשיתי 5 יח"ל מתמטיקה, אנגלית, כימיה ומדמ"ח והתקבלתי. אני לא יודע מאיפה הבאת את הדרישה ל-5 יח"ל אזרחות, אבל אני יכול להרגיע אותך שהיא לא נכונה. מה שכן: את באמת צריכה פסיכומטרי גבוה - 700 ומעלה. הבגרויות גם חשובות, אבל פחות - הצבא מסנן לפי פסיכומטרי.

stars blanket

New member
תודה! אבל..

לא דייקת לגבי מתמטיקה ואנגלית.. זה חשוב שיהיה 5 יח``ל בכל אחד מהמקצועות? ולגבי ממוצע..90 זה בסדר או שזה לא מספיק?

sacrament

New member
תקשיבי בובה....

להשיג ממוצע בגרויות גבוה כשאין לך 5 יחידות באנגלית+מתמטיקה ומעל 90 בשניהם זה קשה נורא. אני בספק אם יש סף של יחידות בבגרות או ציון בהם- מסתכלים רק על הטוטאל. ובשביל לקבל טוטאל גבוה צריך מורחבים עם ציון גבוה.

stars blanket

New member
מורחבים לא חסר..

ואם מסתכלים בסך הכל על הטוטאל אז אני רגועה.. כי מתמטיקה אני 4, אנגלית ועוד כמה דברים יש לי 5

mtap18

New member
לא צריך 5 יחידות במתמטיקה

אין צורך ב-5 יחידות מתמטיקה. אני ועוד רבים התקבלנו עם ציון טוב ב-4 יחידות

sacrament

New member
אני התקבלתי עם ציון גרוע ב-5../images/Emo3.gif

ומסתבר שאם הייתי עושה 4 יחידות ומקבלת 100 אז הממוצע היה עולה לי ב-2-3 נקודות ולא הייתי צריכה לחכות לאוגוסט כדי להתקבל (-:

QueIronia

New member
90 זה לפני בונוסים אני מניח.

כמה ממוצע בגרות אחרי בונוסים?

stars blanket

New member
אני עוד לא בטוחה

כי זה לא סופי.. יש לי עוד מקצוע שאני רוצה לגשת עוד פעם. ואז זה יהיה בסביבות ה93 משו כזה.. למה?

silverhawk

New member
אחרי בונוסים?

כי אם כן, קשה לי להאמין שזה מספיק... אבל לדעתי את מתבלבלת וזה ללא הבונוסים. הכנסי לאתר של אחת האוניברסיטאות, הזיני את הציונים ותראי את הממוצע האמיתי.

למעלה