שאלה

roey1r

New member
שאלה

האם חוכמה היא גבולית? לדוגמא תיאורטית אני חושב שאפשר ע"י הנדסה גנטית ליצור מישהו עם שרירים חזקים מאוד- באמצעות משחק בכמויות של כל מני כימקלים.. אבל האם אפשר לעשות את אותו הדבר עם המוח? אני מניח שאפשר לדוגמא להגדיל את הזיכרון, אבל האם ניתן לשפר את יכולת החשיבה? זאת אומרת, לא את הנתונים של המוח(שהם זיכרון, מהירות חישוב וכדמ"ה) אלא את הצורה שבה הוא חושב. ובקיצור אני מתקשה להבין איך מוח מתפתח באבולוציה! אולי אפשר לשפר זיכרון או מהירות חישוב ע"י הנדסה גנטית אבל אי אפשר לשפר את צורת החשיבה של המוח אלא אם כן אנחנו מבינים איך הוא עובד ואנחנו מבינים איך ל"תכנת" DNA, אני צודק? אני מתקשה להעביר את השאלה שלי, אשמח אם מישהו הבין ויכול לענות לי. תודה

roey1r

New member
תוספת קטנה

הקשר להנדסה גנטית כיום ולאבולוציה הוא שהיא פחות או יותר אותו הדבר. כיום מדענים לא באמת מבינים באופן מוחלט את הDNA פשוט מוצאים גן כזה או אחר שאחראי למאפיין מסויים. לדוגמא מצאו גן שאחראי לגובה, אז ההבדל בין בן אדם גבוה לבן אדם נמוך הוא כמות הגן(או משהו בסגנון), אבל חוכמה זה משהו אחר. חוכמה לא באה לידי ביטוי בכמות אלא באופן חשיבה.

C H 4

New member
אז ככה

מסת שריר זה משהו יותר "טריוויאלי" כי עובדים על זה בהקשר של תפוקת בשר, למשל בפקולטה לחקלאות. בכל מקרה כשמדובר בהגברת ביטוי גנים זה לא משהו כל כך פשוט ליישום, שלא לדבר על חוקים מגבילים ביחוד כשמדובר באדם אבל ממש לא רק. מסת מח אולי אפשר להגדיל גם כן באמצעות מניפולציות בזמן התפתחות עוברית, אבל לא כל כך יודעים מה זה אומר או מה זה עושה. מדעי המח זה תחום בשלב מאוד התחלתי ויש שם המון המון המון חידות לא פתורות ברמת התאים והגנים. ד"א ישנן מחלות שגורמות לעודף תאים במוח (בגלל שאין אפופטוזיס) והתוצאה שלהן היא פיגור שכלי.

roey1r

New member
תודה

אבל אני לא מתכוון למסת מוח אלא למבנה שלו.. זיכרון זה לדוגמא דבר שיכול להמדד בכמות של תאי מוח(ולכן יותר קל לי להבין איך זיכרון מתפתח באבולוציה). אבל ההבדל בנינו לבין קופים מבחינת הרבה דברים הוא קטן מאוד, אבל מבחינת המוח אני חושב שהוא אין סופי.. הרי אבולוציה זה טעויות, זאת אומרת ניתן להבין איך זיכרון מתפתח באבולוציה אבל לא ניתן להבין איך תבונה מתפתחת הרי שזה צורת חשיבה שונה. זאת אומרת שמבחינה הסתברותית זה כמו שדג יהפוך לאדם תוך שלב אחד. תודה

C H 4

New member
זהו שלא

לא כל כך יודעים מה בדיוק סוגי תאי המח או מה בדיוק כל תא עושה. יש כל מיני תאוריות לגבי איך בדיוק זיכרון עובד וכו' אבל המדענים די רחוקים מתוצאות עד כדי כך מדוייקות. אני לא פטישיסטית של מח, גם לא יצא לי ללמוד נוירו בצורה מסודרת אבל עד כמה שאני יודעת היום מחקרים של מוח הם יותר ברמת הריקמה, וכל ריקמה מתעסקת בכמה וכמה דברים. עד כמה שאני יודעת היום רוב התשובות בנושא התפתחות אבולוציונית של זיכרון, אינטיליגנציה, תבונה וכו' מגיעות מהתחום של התנהגות בע"ח וההמשך הישיר- פסיכולוגיה אבולוציונית. פחות מהצד האנטומי של הדברים. מהצד הזה של הדברים (ומעט ההשכלה שיש לי בתחום) אני יכולה לענות על השאלה המקורית שלך שיש דברים שאנחנו לא תופסים או צורות חשיבה שלא משמשות אותנו וכן משמשות בע"ח אחרים. אולי אפשר להוסיף חלק מהדברים הללו אלינו אם יום אחד נחיה בחברה כל כך מד"בית שזה יהיה גם אפשרי מבחינה טכנולוגית וגם מבחינה חוקית. הרבה מהדברים הללו לא רלוונטיים לנו למשל, למה אנחנו צריכים מד אופק או קולטני ריח על כפות הרגליים כפי שיש לזבובים? או מכיוון אחר, מכיוון שאנחנו לא עפים וגם לא מטפסי עצים מחוננים, כשנבחן סביבה חדשה, לא נבחן את אותם פרטים שיבחן חתול או קוף או תוכי. האם יש גבול לחכמה זו שאלה שהיא יותר פילוסופית מביולוגית

That makes ALL of us

תקשיב, אני אהיה איתך כנה. אני בטח לא, ועושה רושם שרוב הקהילה המדעית, לא כל כך בטוחים מה הולך שמה אצלך בגולגולת. במילותיו של סטיב ג'ונס - המוח לא מבין את עצמו. אפשר לשער השערות מדוע המוח התפתח (עם תשובות בנאליות למדיי) - אבל קשה מאוד להצביע על כיצד התפתח המוח באופן ממשי. יש המון צורות ביניים מפשוט למורכב יותר בטבע של מוחות (כמו למשל, "מוח" עם רק 20000 נוירונים, כאשר במוח שלך יש מיליארדים כאלה) - אז לכן השאלה הבנאלית גם כן של "כיצד המוח התפתח" - אז התשובה הבנאלית היא גם כן, ככל הנראה מצורות פשוטות כגון זו.

למעלה