שאלה

Galuush

New member
שאלה

אז ככה, ב-24 בספטמבר אני יוצאת עם המשלחת שלי לפולין. רציתי לדעת אם מישהו מכם שהיה בפולין היה במקרה בעיירה אוסטרובייץ. סבתא שלי חיה שם עד הפלישה של הנאצים ואז היא ברחה... רציתי לדעת אם מישהו יודע כמה זמן נסיעה זה מורשה... תודה לכל העונים

מדריך1

New member
אוסטרובייץ

ישנן הרבה ערים בפולין בשם כזה, כדאי לאיית בפולנית את השם המלא, השאלה של המשיב שלפני מצביעה על מה שאמרתי נסי לאיית אלטינית את השם המלא ואתן לך תשובה

Galuush

New member
תודה על העצה...

והשם הלועזי הוא Ostrowiec- ממה שמצאתי בדפי העדות של סבתא שלי ביד ושם...

Old Cat

New member
לפי אטלס הדרכים הפולני

(על CD מלפני שנתיים) יש 6 מקומות בשם זה, כולם כפרים או ישובים מאד קטנים. אחד מהם ממש ליד וורשה דרומית לה, אחד בחלק המזרחי-מרכזי של פולין, 4 בחלק המערבי והצפוני של פולין. אם יש לך מידע נוסף שלחי במסרים, אולי אוכל לסייע.

Galuush

New member
אל אלוהים../images/Emo122.gif

אני חושבת שהכפר ליד ורשה זה איפה שסבתא שלי גרה, מכיוון שביומן כלשהו היא כתבה שהיא ברחה לוורשאו, אני מניחה שזה ורשה...

Old Cat

New member
נשמע הגיוני, מצורפת מפה

לפחות שני מקומות מתוך אלו שבמערב/צפון היו בעצם בשטח גרמני לפני המלחמה. זה שבמזרח היה עם פרוץ המלחמה בכיבוש סובייטי, לשם נמלטו יהודים ולא ממנו. מצורפת מפה של האזור. שימי לב למיקום הקרוב לוורשה. בתמונה בצד שמאל למעלה הציור הקטן של האוירון זה שדה התעופה של ורשה. האיזור כולו היה מיושב ביהודים רבים, העיר הקטנה OTWOCK היתה הופכת בימי חופשת הקיץ למקום בו 95 אחוז מהאנשים היו יהודים. שימי לב מהצד השני של הנהר העיר גורא קאלוואריה, לה חשיבות מיוחדת בתולדות היהודים בפולין (התואר "הרבי מגור" אומר לך משהו?). תורידי הקובץ למחשב שלך ותפתחי אחר כך, לא ישירות מכאן.

Old Cat

New member
ולשאלה המקורית שלך

אם אכן מדובר בישוב הזה אז זמן הנסיעה ממרכז העיר וורשה תלוי: א באוטובוס עד קרצ'ב זה שעה, אולי שעה ועשר דקות, בתנאי שאין פקקים מיוחדים בדרך. משם תלוי מתי יש אוטובוס . ב. במכונית אם אבא שלי נוהג זה שעה וחצי לפחות. ג. במכונית אם בן דודי נוהג זה 40 דקות לכל היותר, בתנאי שלא תופסים אותו בדרך על מהירות מופרזת. האם יש סיכוי שתגיעו לשם במסגרת הקבוצה? לא ברור כלל. תשאלי את המדריך ומרכז המשלחת.

Galuush

New member
תודה רבה רבה../images/Emo24.gif

זה אני בהחלט צריכה לברר עם המדריכה ומחנכת שלי, שהיא ראש המשלחת... היא אומרת שזה תלוי כמה נסטה מהדרך וכל זה... אני גם צריכה כתובות...
אבל בהחלא הגיוני שזה ליד ורשה, כי זה גם מה שאבא שלי תמיד אמר לי- לראות כמה רחוק הכפר מורשה...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifבהצלחה../images/Emo70.gif

אשמח אם תעדכני איך היה בסוף

למעלה