שאלה

• פותח הנושא PJ01
  • פורסם בתאריך

PJ01

New member
שאלה

מה עדיף? פרמדיק בעל הכשרה צבאית / אקדמאית? או שמא הדבר זהה מבחינת אפרויות לעתיד? כלומר אפשרויות המשך לימודים גבוהים (אולי לביה"ס לרפואה).. האם הכשרה צבאית נחשבת כאקדמאית?

מוהר

New member
הכל תלוי ברצון שלך

מצרפת הודעה קודמת בנושא מעט paradan "על רגל אחת אומנם. בצבא: קיים קורס פאראמדיקים במסגרת קדם צבאית ולאחריה שירות במקצוע. הקורס הוא כשנה ובסופו מקבלים תעודת פאראמדיק. נכון להיום המיונים לא מביישים את היחידות המיוחדות וכוללים עמידה בתנאי קב"א (54 - כמו לקורס טיס) ומבחנים (אין גיבוש אומנם אבל בעבר היו מבחני קואורדינציה). במד"א: קיים כמובן הקורס הותיק ביותר של מד"א אשר אורך גם כשנה. לדעתי קורס זה מוציא את הפאראמדיקים הטובים ביותר בזמן הקצר ביותר. עלותו לאזרח כעשר עד עשרים אלף שקל (כמו שנת לימודים באוניברסיטה עם מחשיבים מגורים נסיעות...) וניתן להשתמש במענק שחרור מהצבא. המיונים הם מבחן התאמה של משרד העבודה (כולל פסיכוטכני, דינמיקה קבוצתית, וראיון עם פסיכולוג - לדעתי יותר קשה מהצבא כי נעשה ע"י אנשי מקצוע ולא חיילת חובה...) וראיון במד"א. תנאי קדם זה נסיון בתחום, בגרות מלאה... מסלול אקדמי: שם אני לומד. אורכו שלוש שנים ובסופו מקבלים תואר ראשון. דרישות קדפ הם פסיכומטרי > 550 (העלו את הרף השנה אומרים), בגרות מלאה ואותם מבחנים כמו של מד"א+ראיון בפקולטה. הלימודים בקורסים הם כ-5 חודשים (ברוטו גס) לימודים עיוניים וכל השאר השתלמויות. באוניברסיטה שנתיים לימודים עיוניים ועוד שנה שרובה השתלמויות שונות עם מעט לימודים עיוניים. לגבי תכלעס עם מה יוצאים בסוף מכל מסלול - עם תעודת פאראמדיק של מד"א ובאוניברסיטה בנוסף גם תואר ראשון. מה ההבדל בין מה לומדים באוניברסיטה לבין קורס של מד"א - תפתחי ספר של קורס פאראמדיקים (כרגע אין בעברית, רק באנגלית) ותראי שמה שמופיע בספר על שנים שלושה עמודים באונ´ לומדים חודשים שלושה (לא אותו הדבר כמובן, הרבה יותר לעומק). מה המשמעות של זה בשטח? יותר סמכויות? לא! לכל הפאראמדיקים אותם סמכויות. רק זה מהאוניברסיטה ידע גם את התגובה הכימית שלה הוא גורם כשהוא נותן תרופה (אם יצליח לזכור כמובן). אז מה ההבדל את שואלת? בסביבות ה50 אלף שקל סתאאאאאם. ההבדל הוא לאן הלאה. לפאראמדיק תכלעס(בערך) הקידום היחיד במתחום הוא לתפקיד ניהולי כלשהו במד"א. לעומת זאת לאקדמאי "כל" הדרכים פתוחות: אפשרויות קידום מגוונות יותר וגם מחוץ למד"א. אפשרות להמשיך לימודים לתואר שני ושלישי (סיעוד, מנהל מערכות בריאות, אפדימילוגיה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה...). מחוץ למד"א לאקדמאים משכורת יותר גבוה. והאמת גם כל הידע מעבר גם יתן את שלו - אומנם אין יותר סמכויות אך הבנה יותר מעמיקה שיקול מקצועי יותר רחב בשילוב עם הניסיון המספק יתנו את אותותיהם על איכות הטיפול... טוב זהו התעייפתי רק שימי לב אני לא כל כך אובייקטיבי ומצטער על כל ה... שלכם דני " אני מתכננת על רפואת חירום בצבא - אבל כל אחד והנאותיו... מקווה שזה עזר מוהר

PJ01

New member
נ.ב

חשבתי שאני היחידה על זה..כלומר ר"ח בצבא

paradan

New member
רפואת חירום בעתודה השנה

השנה היתה דרישת שיא למקצוע ולראיונות (כלומר מי שעבר את שאר המבחנים ועמד בסף פסיכומטרי) ניגשו כשלושים מועמדים המתמודדים בקרב ההעתודה האקדמית של צה"ל, וההרשמה עוד לא נגמרה. בהצלחה לכולם דני

למעלה