שאלה

hamakish

New member
שאלה

אוקיי שאלה: מאבטח במשמרות לילה של 12 שעות 8 עד 8 בבוקר. שכר של 22 ש"ח לשעה בלי תוספת שע"נ, ללא ארוחות. לא מגיע עוד כסף אחרי השעה ה-7 או משהו כזה? או מימון לארוחות במשמרות כאלו ארוכות?

amybr

New member
אני חושב

אבל אני לא בטוח. אני לא עו"ד, ולכן תבדוק זאת: נדמה לי שבין השעות 23:00 ל- 06:00 ( ולא 07:00, אלא 06:00 ) זה 150%, בלי שום קשר לכמה שעות עבדת לפני כן

קסי1

New member
משמרת לילה

במידה ועבדת לפחות שעתיים בין השעות 22.00-06.00 יחשב כ-7 ש"ע והשאר ש"נ.(ראה חוק שעות עבודה ומנוחה)

יוֹאב

New member
../images/Emo45.gif

ולכן אפילו משמרת שהתחילה ב-16:00 ונסתיימה בחצות, מוגדרת כמשמרת לילה.

יוֹאב

New member
אז ככה

במשמרת לילה השעה ה-8 היא כבר שעה נוספת ע"פ חוק. זאת אומרת שאם עבדת 12 שעות, כאילו עבדת 5 שעות נוספות. משמעות הדבר שעל שכר של 22 שקלים לשעה, במשמרת כזאת מגיעה לך תוספת של 44 שקלים. מימון לארוחות נכנס תחת סעיף אש"ל בהסכם הקיבוצי.

קסי1

New member
תגמול שעות נוספות.

אכן כך לגבי יום חול, התעריץ לשבת שווה לשעתיים הראשונות 175% ולשאר השעות 200% ולכן עליך לקבל 99 ש'.

יוֹאב

New member
ורק בכדי שיהיה ברור יותר

גם בשבת אחוזי תגמול השעות הנוספות הן 125% ו-150% אלא שאלו הם אחוזים שמחושבים על בסיס תעריף השבת.

אז עוד שאלה קטנה...

עובד של חברת אבטחה, זכאי גם הוא לקבל שעות שבת 150% במהלך 36 שעות יום המנוחה או יש לחברות אלה הקלה והן משלמות רק עבור 24 שעות?? מישהו יודע? אני ממש אובדת עצות, ההסכם הקיבוצי בא להגן על העובד ולא לפגוע, אבל אני לא מוצאת בשום מקום את ההקלה הזאת בחוק של 24 שעות... האם זה משהו שהן המציאו ואנחנו "קונים"? ציטוט החוק לגבי שעות שבת לכל אזרחי המדינה... מישהו יודע איפה למצוא חוק של חברות האבטחה?? "שעות שבת עובד זכאי ל- 36 שעות מנוחה רצופות: אצל עובדים יהודים המנוחה השבועית מתחילה ביום שישי בשעה 18:00 ומסתיימת ביום ראשון בשעה 6:00. עובד שעבד בשבת זכאי לתשלום בסך 150% משכרו ליום עבודה רגיל, ובנוסף ליום מנוחה אחר במהלך השבוע. שעות נוספות בשבת- תעריף לשעתיים הראשונות 175%, כל שעה נוספת מעבר לכך- 200%. עובד שאינו יהודי זכאי לתוספת שכר עבור עבודה ביום המנוחה על פי דתו, אך לא זכאי לתוספת שכר אם עבד בשבת (וקיבל את יום המנוחה המגיע לו)" מתוך הזכותון של "קו לעובד" - הגנה על זכויות העובדים.

למעלה