שאלה

שאלה

אני בת 43 בריאה, עושה בדיקות מידי פעם מיוזמתי והכל בסדר לאחרונה עשיתי בדיקות כלליות מטעם העבודה [העבודה שלי היאע משרדית, אין ריחות ודברים שכאלה אבל יש לחץ פנימי] - בעקבות הבדיקות הודיעו לי שיש לי בעיה בתפקוד ריאות וכליות - ועלי ללכת לרופא משפחתי לבדיקה חוזרת. אני בינתיים בלחץ מה זה יכול להיות וכו', שכן אני מרגישה שאני בריאה. האם יתכן שיש קשר לכך שהייתי בצום מתשע בערב יום לפני עד לבדיקות הללו [10:00 בבוקר למחרת] ובבדיקת ריאות כשביקשו לשאוף ולנשוף התקשתי לא כי היה לי קושי בריאות פשוט לא ידעתי איך לעשות את זה הכי טוב. מה יכול להיות?

צום ותיפקודי ריאות

בכדי לבצע בדיקת תיפקודי ריאות אין צורך להיות בצום. בבדיקת תיפקודי ריאות יש חלק שתלוי בשיתוף פעולה של הנבדק ויש חלק שלא תלוי בשיתוף פעולה. אם נבדק עייף או לא משתף פעולה נפגע חלק מסויים בבדיקה שבדרך כלל מזוהה ע"י הטכנאי.טכנאי מיומן יכול מיד לדעת האם היה שיתוף פעולה מלא במשך ביצוע הבדיקה. כדאי בכל אופן לבצע את הבדיקה לא בצום שוב.

תגובה

הבדיקות הכלליות האלו נעשו מטעם מקום עבודתי, לא שאמרו לי לבוא לבדיקה הספציפית הזו בצום, אלא באתי באיחור בערך 10 ופיספסתי את ארוחת הבוקר שניתנה שם ומעשר המשיכו בסבב בדיקות, הצום היה כדי שנגיע מוקדם ונעשה בדיקות דם, בכל אופן אני זוכרת שלא יכולתי לנשוף ולשאוף כמו שביקשה ממני הטכנאית אבל לא הרגשתי שזה נבע מקוצר נשימה או משהו כלשהו. תודה

קופה מבטחת

את יכולה לבוא אלינו לעשות שוב את הבדיקה יש לנו טכניות מאד מיומנות אשר מבחינות האם הבעייה אי ממשית או חוסר שיתוף פעולה רוב הקופות נותנים טופס התחייבות לביצוע בדיקות אלו במרכז רפואי תל אביב

למעלה