שאלה

ruthk

New member
בקשה

היי תהיתי האם זו לא תהיה חוצפה מצידי לבקש דוגמא למדיטציה עמוקה, הייתי רוצה לנסות לבד ולראות האם אוכל להצליח האמת היא שאני עושה הרבה מדיטצות, אבל לא נראה שזה עוזר או אולי אני לא מבצעת את זה נכון, הכי נוח לי זה בשכיבה על הגב. האם תוכל בבקשה לתת לי הוראות למדיטצה נכונה להרגעה. בתודה - רות

darmha

New member
היענות

רות היקרה, מדיטציה משולה לטיפת מים שנוחתת על סלע. למרות שהסלע קשה, עם הזמן הטפטוף יחדור דרכה. החכמה היא לא להזיז את הסלע. אם ממשיכים להזיז אותו כל הזמן הוא אמנם יהיה מכוסה במים אך הם לא יחדרו דרכו. להשתמש במדיטציות שונות דומה להזזת הסלע. לזמן מסוים נרגיש אחרת אך שינוי עמוק לא יתרחש. עצתי: לבחור מדיטציה אחת ולעשות רק אותה. כך תחווי מדיטציה עמוקה. מהן סוגי במדיטציות שאת עושה? האם את עושה אותן נכון? האם אלו שאת עושה מתאימות לצרכים האישיים שלך? מהי המדיטציה האחת שתסייע לך באופן אפקטיבי? מניסיוני, על מנת לענות לשאלות אלו יש צורך לצאת מהמחשב ולהיפגש באופן אישי. מפגש קבוצתי הוא המפגש המומלץ, אולם יש שאינם מעונינים בכך מסיבות שונות ונפגשים לפגישת ייעוץ אישית. עליך להחליט מהי הדרך המתאימה לך וליצור איתי קשר באופן ישיר, את מוזמנת לעשות זאת דרך שליחת מסר פרטי כאן בפורום או להתקשר לקבלת מועדים לפגישה קבוצתית או אישית במרכז הזן בטלפון: 5107356-03 איתך בדרך יובל

ruthk

New member
שאלה

היי יובל שאלתי היא: כיצד מסבירה תורת הזן חרדה והאם או מה הדרך הנכונה לפי הזן להתמודד עם מצב חרדה? תודה - רות

darmha

New member
זן וחרדה

רות היקרה, יש ביטוי ידוע שאומר: בודהה לימד את כל התורות כדי לתקן את המיינד האנושי. אבל אם אין מיינד, מי צריך את כל התורות? זן הוא תופעה יוצאת דופן למין האנושי, תופעה שמלמדת את הדרך של אין-מיינד - NO MIND. היא תופעה יוצאת דופן כי היא לא משהו מיוחד, זן זה פשוט להתעורר. אם יש מחשבות, יש קרמה, יש מיינד יש חרדות. אם המחשבות נעלמות, הקרמה נעלמת, המיינד נעלם, החרדות נעלמות. ואז העולם האמיתי מופיע, מרגע לרגע חיים את העולם הזה כפי שהוא באמת. זהו החופש הגדול מחרדות. כלומר, אם יש חרדה, יש מיינד, יש אני. הדרך להתמודד עם זה היא להתחבר לאלמנטים של תרגול עמוק, יום יום. (בהקשר הזה - תרגול בקבוצה יכול מאוד לעזור לך) לבד, תוך זמן לא ארוך, יהפכו המילים הכתובות מעלה למציאות. הזן יהיה שלך מקווה שתלמדי לשמור על המיינד שלא יודע (לא-מיינד), בקרוב תצאי לחופשי ותוכלי לעזור לעצמך ולכל העולם הזה. איתך בדרך יובל

למעלה