שאלה

שאלה

אמרו לי שנהגים בירושלים מטרידים מינית זה נכון?????? לא אמרו לי סתם.. מזה הדבר הזה??? שמעתי במד"א על מקרים כאלה..מה זה צריך להיות??? כאלה דברים במד"א?..?

tapuach

New member
את יכולה לכתוב בצורה יותר רגועה?

1. כן, כל נהגי האמבולנסים בירושלים מטרידים מינית. זה נכון, אני מכיר אותם, את כולם, זה באמת לא בסדר. 2. טוב, נו .. זה היה בציניות, שורה ראשונה מבוטלת. 3. אז היה מקרה של נהג מירושלים שהטריד מתנדבת, המקרה ארע באוקטובר 2001. מצורף פרוטוקול מהמשפט. 4. זה היה ארוע חריג וחד פעמי. אני אישית נתקלתי למעט המקרה הנ"ל במקסימום 2-3 מקרים בארץ. 5. מצורף קישור לשרשור הודעות בנושא הטרדה מינית במד"א באתר נענע. 6. אין לך מה לפחד, סתם אמרו. 7. לילה טוב.

אם את מכירה מקרים של הטרדה מינית

אם את מכירה מקרים של הטרדה מינית, ואת בטוחה בכך (לא רק שמועות) אז את תשכנעי את המוטרדת לפנות לאחראי המתנדבים שלה

afiksambol

New member
הטרדות מיניות במד"א

אמרו לך שנהגים בירושלים מטרידים מינית... את מתכוונת שאמרו לך את זה כאן ? מד"א, כמו הרבה גופים אחרים בישראל, משמש קרקע פורה לצמיחה של מקרי הטרדה שכאלה, זה נכון, אבל לא כל העובדים / המתנדבים הבוגרים במערכת הם רודפי שמלות, שרואים בכל ילדה בת 16 שבאה להתנדב אובייקט מיני שמיועד להביא אותם לסיפוק - חלקם מצליחים אפילו להבין שזוהי לא מהות הפרוייקט המוזר הזה שנקרא התנדבות בגיל העשרה. הטרדות מיניות קיימות גם במשטרה - זה לא אומר שכל שוטר בארץ הוא מטרידן סדרתי. הטרדות מיניות קיימות גם בצה"ל - זה לא מכתים את כל החיילים. במשרדי הממשלה, בלשכות השרים בכנסת ואפילו בבית הנשיא... שאמשיך? אותו נהג, שיוכח כי הטריד, יטופל משמעתית בצורה החמורה ביותר. בואי לא נכליל ונכתים תחנה שלמה בגלל כמה תפוחים רקובים...

תגובה

מישהי שהוטרדה מינית מנהג בירושלים זה לא הקישור שנתת לי זה משהו אחר אז היא אמרה לי שהנהגים באים ומלטפים ונוגעים חוץ מאחד שם שהוא ממש חריג...

אני לא חושב שרק הנהגים אשמים

אצלי תחנה האחראי מיתנדבים הוציא חוק שאסור למיתנדבי נוער לשבת בחדר שבו נימצאים נהגים. וזאת בעקבות פניות של נהגים שמיתנדבות מגיעות "ומתחילות" עם נהגים הם יושבות עליהם ומלטפות אותם וכו' אכשיו אלו נהגים נשואיים עם ילדים לא צעירים שרק מיתנדבים. וכדי שלא ויווצר מצב של תקיפה מינית האחראי אסר על כך אני מבין שכול מקרה לגופו אבל לא תמיד הנהגים אשמים אולי במקרה שסופר פה זה הנהג אשם אבל לא תמיד.

תגובה

אני מכירה תחנה שאסרו על מתנדבים להיכנס לחדר נהגים..אבל לא זכור לי שמתנדבות מלטפות אותם ונוגעות בהם וחוץ מזה בנינו..למה שלנהג אמבולנס יהיה אכפת שמתנדבת נוגעת בו?? הרי הם בעצמם תוקפים אותם מינית ויש כאלה לא כולם אולי אבל יש..וחוץ מזה למה שמתנדבת תבוא ותיגע בנהג אמבולנסס???...הם בעצמם מפחדות שהוא יגע בהם אז שהם יגעו בו?? לא ניראה לי

blkblk

New member
תגובה

"למה שלנהג אמבולנס יהיה אכפת שמתנדבת נוגעת בו?? ", מאותה הסיבה שלמתנדבת יהיה אכפת שנודעים בה. לא?

afiksambol

New member
לא מדוייק

ואני אענה על ידי סיפור: לפני כמה שנים, כשעוד הייתי צעיר ויפה והתפרנסתי לי מאבטחת טיולים כחובש, יצאנו מספר חבר'ה ללוות טיול שנתי של כיתות י'. לאחד המע"רים בטיול, בחור שרק עכשיו השתחרר מיחידה מאוד מיוחדת ואיכותית, "שיחק המזל" ואחת התלמידות החליטה שהוא מוצא חן בעיניה ובמשך היומיים הראשונים של הטיול פלירטטה איתו בכל רגע אפשרי, השתרכה בסוף הטור כדי להיות איתו, ישבה איתו (ועליו) בכל עצירה במסלול וניתלתה עליו בצורה שלא נתנה מקום להבין משהו אחר. בערב השני של הטיול (לקראת הלילה האחרון), כשראיתי את הבחור "מתארגן", ניגשתי אליו - בתור החובש האחראי של הטיול ובעיקר בתור חבר - והמלצתי לו שלא יעשה שטויות. הוא מצידו אמר שהילדה הזמינה אותו לחדר והבטיחה לדאוג שהחברות שלה לא יהיו שם. תחת המלצה פולנית ("אתה ילד גדול, תעשה מה שנראה לך, רק תזכור שלדעתי אתה טועה...") הבחור הלך לחדר של הילדה וכשחזר באמצע הלילה לחדר הצוות, סיפר לי שברגע האחרון הוא החליט לגדל שכל ולהסביר לה שכל העניין הוא טעות ושלא יקרה בינהם כלום. היא, כמובן לקחה את זה מאוד קשה ובכתה לו במשך חצי לילה. To make a long story short , למחרת בבוקר היא הלכה וסיפרה לכולם שהוא אנס אותה בלילה. כמובן שבאותו רגע התחיל להתגלגל כדור שלג, שגרם לעצירת הטיול, לחקירות של המאבטח, הילדה וכל הצוות, להפסקת העסקתו עד סיום ההליכים (מי ייקח סיכון ויוציא אותו לטיול אחר?) ולהמון כאב ראש... את הבחור הצלחנו להוציא זכאי, בסופו של דבר, בגלל סתירות בסיפורים של הילדה, אבל את התקופה שכתם כזה התנוסס מעל שמו הטוב הוא לא יישכח כל כך מהר. לפעמים לא ממש מזיז לנהג באופן פיזי שנוגעים בו, הוא סתם בחור נבון שדואג לשמו הטוב....

תגובה

שמע אני חושבת שזה ממש נורא להמציא על בחור כזה דבר ועוד שזה לא קרה...אני התכוונתי לנגיעות פיזיות שיש כאלה שלא אכפת להם שמע"רית באה אליהם בתחנה ומחבקת אותם כי אף בחור לא מפסיד כלום ההפך הוא מרוויח...אז נכון יש כאלה שאכפת להם מהשם שלהם אבל יש כאלה נצלנים מגעילים שממש לא...בחור נורמלי נהג אמבולנס צריך לבוא להגיד למע"רית שנוגעת בו .."ילדה את קטינה זה לא מתאים מצטער." אם הוא לא מדבר ככה אז הוא חתיכת כלב מניאקקק... ואם הבחורה בסיפור שלך באמת המציאה כזה דבר היא כנראה חולת נפש...איך היא יכולה להמציא על ילד דבר כזה????

afiksambol

New member
איך היא יכולה ?

כנראה שבקלות.... היא רצתה אותו, פיתחה לעצמה טרילוגיית סרטים על עתיד ורוד עם שני חתולים וכלבלב, כשהוא לצידה. הוא לעומת זאת, הסביר לה את ההסבר ההגיוני שלך על גיל ומתאים ושאר ירקות, מה שגרם לה לבוא שבורת לב לחברות ולמורה ולספר להם על סופה המר של ההקרנה הפרטית שלה.... חולת נפש? סתם מדמיינת? הגבול מאוד דק...

תגובה

שמע..בתכלס לנהג אמבולנס לא אכפת שמתנדבת נוגעת בו להפך נהג אמבולנס בעצמו נוגע במתנדבת ללא הסכמה ויש כאלה ושמעתי מלא מקרים...והבנות שותקות ומפחדות לדבר כי הוא מאבד את המקום עבודה שלו או שאומרים להם לשתוק כדי שזה לא יצא החוצה.

אתם לא הבנתם מה אני רוצה להגיד

אני אומר שנכון יכול להיות אותה בחורה אומרת אמת יכול להיות ואתו נהג תקף אותה ועוד רבים אחרות אני לא אומר שהיא משקרת. אני אומר שלא רק התהגים אשמים אלה גם המיתנדבות שלפעמים מגזימות ולא מבינות את כבחורה בת 16-17 איך את מסוגלת לגעת בנהג בן 35-40 שיש לו ילדים אישה גם אם הוא נהנה מזה או לא נהנה מזה את כילדה גדולה צריכה להבין זאת לבד בלי כול מיני חוקים של אסור להיכנס לפה אסור להיכנס לשם. והיו גם מקרים שהמיתנדבות המציאו מקרים לא רק שקשורים לגבי אונס התרדה מינית וכו' אלה על דברים אחרים ואחרי בירור קצר אצל מנהל האזור התברר האמת רק חבל שמנהלי האזור לא פועלים כמו שצריך ומיתנדבים / מיתנדבות אלה נישארים במדא.

תגובה

שמע יש בחורות שמגזימות לא אומרת שלא ויש גם שממציאות דברים שלא היו ולא נבראו אבל אם הם ממציאות הם לא צריכות להיות במד"א....אני כבחורה בת 17 מבינה לבד מה אסור ומה מותר ובטח שאני לא ינסה לגעת בגבר בן 30 אם יש לו ילדים ואישה וגם אם אין לו אני לא יגע בו...ובמה שאמרת אתה צודק..

אני עם אפיק

הטרדה מינית יש בכל מקום. במד"א יש אישה שתפקידה לטפל במקרים כאלו, שמה פנינה לידני. אם תרצי לקבל את המספר שלה את מוזמנת לפנות בהודעה פרטית.

d o u g

New member
שאלתי...

אני (כמעט) נהג, אני בן 32, לא דתי, נשוי, ושכבתי עם בנות 17 (כשאני הייתי בן 19). ואני מודיע כאן חגיגית כי אם אחת המתנדבות אפילו תחשוב לעשות פעולה לא נאותה תהיה לי בעיה קשה עם זה. בעיה שמן הסתם תדרוש בירור עם הורי המתנדבת וא. מתנדבים. פעולה נאותה היא כל דבר שלא הייתי עושה עם חבר שלי (ובכלל זה לחבק, לתת ידיים, לשבת אחד על השני ואני לא מדבר על פעילות יותר מעניינות). הפעולות הללו גורמות לי לא פחות אי נעימות מבחורה שכרגע תפסו לה את האחוריים. הטרדה זו הטרדה זו הטרדה. והיא לשני הצדדים. כשאני ארגע אני אוסיף עוד כמה דברים.

תגובה

תשמע זה נורא תלוי למי יש גברים נשואים שבוגדים בנשים שלהם ולא אכפת להם ויש כאלה שכן דוקא מפתיע אותי ששכבת עם 17 בנות..

חח

הטא לא שכב עם 17 בנות, הוא שכב עם בנות שגילן הוא 17. וגם זה כשהוא היה בן 19, מן הסתם לפני שהוא היה נשוי.

למעלה