שאלה

Deosette

New member
שאלה

אילו מאכלים עשירים בבטא קרוטן למעט הגזר, ואילו עשירים באבץ ומגנזיום?
 

נורקס

New member
אז ככה....

מזונות עשירים במגנזיום: בשר,חלב,ירקות עליים ירוקים, נבט חיטה,דגנים מלאים,סויה,שקדים,קשיו,מולסה,שמרי בירה,שומשום,חמאת בוטנים,פיסטוק חלבי.
מזונות עשירים באבץ:גרעיני דלעת,קטניות,שומשום,קשיו,שקדים,קמח מלא,אורז מלא,ביצים,בשר,צדפות
מזונות עשירים בבבטא קרוטן:ירקות ופירות כתומים וירוקים כמו:חסה,תרד,אפונה,כרוב,אפרסמון,משמש,פאפאיה,אפרסק,גזר,בטטה,דלעת. מומלץ לצרוך בטא קרוטן בנוכחות שומן,זה מגביר את הספיגה. למשל: מרק דלעת מוקרם עם שמנת, סלט חסה עם שמן זית, ירקות בתנור עם זמן זית וכדומה. הרבה בריאות, נורית
 

Deosette

New member
מה לגבי קלמנטינות ותפוזים?

הם כתומים.... למרות שהחמוציות שיש שם בטח לא הכי בריאה
 

0 אור 0

New member
לא זכור לי ששמעתי על הדרים כמקור לבטא קרוטן

למרות הצבע. עם זאת, החומציות של פרי הדר בשל לא בעייתית - ולהיפך, בעונת החורף מאד בריא להגביר את אכילת פירות העונה כמו הדרים, גויאבה, גמבה וקיוי שמכילים המון ויטמין C ומסייעים למניעת מחלות החורף
 
קלמטינות ותפוזים..

אף על פי שהם חמוצים הם גורמים לגוף להיות בסיסי יותר - ולכך אנו שואפים. לכן מאד מומלץ לאכול אותם ולשתות את המיץ (לשתות ישר אחרי הסחיטה ולא יאוחר מרבע שעה לאחר הסחיטה בגלל התחמצנות )
 
למעלה