שאלה

שאלה

שלום, יש לי בעייה : אתמול פוטרתי. עקב כדור שלג שלא ניתן היה לעצור כנראה. יחסים של השפלה וזלזול מצד בעלת כוח בעבודה - (אשר חששה מאוד למעמדה בעקבות כניסתי לתפקיד) - ובעקבות כך אי שתיקה שלי - הביאו את הבוס לפטר אותי. שיא השיאים היה בצעקות שלה אליי מול אנשים - וצעקות חזרה שלי שלא תצעק. מאז היתה מלחמה קרה ואסיפת אנשים על ידה נגדי. אני מצידי - עד כמה שאני לא "יחצ"נית גדולה" - ניסיתי להיות הכי ידידותית שאפשר - עם כולם. אני נמנעתי מלספר לבוס על מנת לא ליצור רושם רע כבר בהתחלה. שלא יאמר "זו רק התחילה וכבר בעיות"... זו לא פעם ראשונה שזה פוגש אותי. אהבתי מאוד מאוד מאוד את העבודה. מישהוא אולי יכול לעזור עם תובנה לפעם הבאה ? אני כל פעם מאבדת את מטה לחמי ומקור כבודי העצמי !!! מה יהיה איתי ??? מה לתקן שלא יקרה שוב ? מה עשיתי לא נכון ?

תהליך עומק

"יש לי בעייה" את אומרת אבל מתוך המשך סיפורך ברור שהבעייה כנראה נמצאת במקום עמוק יותר מאשר העימות, כמו שאת אומרת זאת לא פעם ראשונה. חיפוש אמיתי דורש רצון לבנות לעצמך כלים חדשים להתמודדות / להיכרות עצמית ומשם יבואו פתרונות מעשיים בשלבים. אני מפנה אותך בשלב זה לקובץ מאמרים תחת תהליכי עומק, תתחילי לקרוא ותגידי מה זה עושה לך. בהצלחה.

עימותים

השאלה שלך מאוד נגעה בי. המצב הזה מוכר לי ופעמים רבות לא הצלחתי להתמודדד איתו בהצלחה ואפילו הצגתי שאלה כאן, בפורום הזה. הבנתי מבין השורות שאת חדשה יחסית במקום העבודה. בעיני, כניסה למקום עבודה מקבילה לכניסת תינוק חדש למשפחה. לא כל האחים יהיו מרוצים מהמצב החדש וחלקם אף ירגישו מאוימים. הייתי ממליצה לך לקחת את הזמן , להקדיש לעצמך תקופה מסוימת ללמוד את המערכת ואת הנפשות הפועלות בה בלי לנסות "לכבוש טריטוריה" מהר מידי. זה קשה. זה אתגר רציני שדורש שקט ובעיקר סבלנות, אני שומעת שהרגשת מושפלת, זה באמת משפיל להיות חדש וזר וקטן. נסי לא לתת לתחושת העלבון וההשפלה להקפיץ אותך. תני לעצמך זמן לגדול. בהצלחה.

למעלה